Už je to raz tak, najmä kvôli blogom je na našom úžasnom portáli toľko užívateľov. Nebudem sa hrať na neviniatko, aj ja som sem najprv prišla iba kvôli blogom. Množstvo čitateľov znamená množstvo ohlasov. A tu, na Birdzi, je čitateľov dosť.

Začiatky bývajú ťažké. Aj moje boli. Pamätám, si, ako som sa radovala z prvého komentára. Bol od užívateľky s nickom @ena233. Ani neviem, či som jej zaň vôbec poďakovala. Ale posmelilo ma to k ďalšiemu písaniu.

Samozrejme, musela som sa vyrovnávať aj s kritikou. Nebolo jej zasa tak veľa, ja som to samoľúbo pripisovala svojmu talentu, ale asi za to môžem poďakovať zasa iba čitateľom. Mala som v blogoch aj prešľapy. Ach, s akou láskou spomínam na tých, ktorí mi vyčítali, že píšem iba lacné erotické poviedky. Kvôli zlému komentáru som raz aj plakala. Ale ten nekritizoval blog ako taký, ale kritizoval mňa, moju osobu. Martinko vie...

A písala som ďalej. Snažila som sa najviac, ako som len vedela a nieslo to svoje ovocie. Mám talent, viem o tom, nebudem sa skrývať za falošnú skromnosť. Viem písať a navyše píšem veľmi rada a rada píšem práve tu, na Birdzi. A práve vďaka tomu, akí úžasní sú tu čitatelia, vďaka talentu, vďaka tomu, aká som, mám toľko fanúšikov, koľko mám, také ohlasy na blogy, aké bývajú.

Kritiku prijímam s otvorenou náručou - lebo len konštruktívna kritika ma posúva dopredu. Nebojím sa jej. Zvykla som si na všetko. A najmä, ako sa môžete na niekoho hnevať a urážať, keď vám vlastne svojim komentom chce len dobre? Keď poukazuje na chybičky, ktoré vy, zaslepení svojou dokonalosťou, nevidíte? Keď vám dáva jemné rady, ako to a to robiť ešte lepšie?

V poslednom čase som si všimla u mnohých autorov akýsi obrat k horšiemu. Zaujali postoj ak sa ti môj blog nepáči, tak ho nehviezdičkuj, aby si mi neznížil priemer, nekomentuj ho, aby si nezranil moje city a radšej ho ani nečítaj.

Hrozne sa smejem, keď niekto reaguje rovno pod svoj blog takto nahnevane, že ak sa ti to nepáčilo, načo si to čítal???

Ide ma vtedy rozhodiť. A prečo by som si to nemohla prečítať? A prečo by som to nemohla ohviezdičkovať iba jednou hviezdičkou, keď za to blog stál? Každý má škálu hodnotenia rôznu, každý môže k blogu zaujať svojský postoj. Ak sa mi v blogu niečo nepáčilo, napíšem to! Ak nesúhlasím s názormi v blogu, napíšem to! A neznesiem, keď sa potom niekto na to bezdôvodne urazí.

Ja predsa môžem napísať do komentu čo len chcem. A častokrát si hryziem do ruky, aby som naozaj to čo len chcem nenapísala. Ak aj napíšem niečo kritické, vždy je v medziach slušnosti a vždy sa snažím autorovi aj poradiť, čo pre budúcnosť zmeniť, aby to neskôr už bolo stopercentné.

A o tom predsa blogovanie na tomto portáli je. Ak už niečo napíšeme a uverejníme to, ideme vlastne s kožou na trh. Lebo nikdy nevieme, ako naše "veľdielo" prijmú ostatní. Jasné, vždy poteší, keď je pod blogom 5 hviezdičiek a 10 komentov typu úžasné, krásne, dokonalé, ešte, napíš pokračovanie...

Ale pýtam sa. V prípade, že napíšete úplne otrasný blog, s chybami a pod svoje vlastné možnosti, naozaj o tom nechcete vedieť? Urazíte sa viac na ľudí, ktorí si vaše nedostatky všimli, alebo sami na seba?

Veď sme tu predsa všetci na jednej lodi, snažíme sa písať čo najlepšie, každý deň sa zlepšovať a prekonávať sami seba. Pokiaľ vám niekto napíše kritický komentár, neposielajte ho hneď do, napíšem slušne, do kelu. Radšej sa snažte poučiť zo svojich chýb - aby ste si neskôr tých 5 hviezd a 20 úžasných komentov zaslúžili.

 Blog
Komentuj
 fotka
elwinko  27. 8. 2010 17:49
Píšem prvý komentár. A súhlasím
 fotka
ena233  27. 8. 2010 18:42
to vážne???? ja si to ani nepamätám



ale je to tak niekedy každý napíše blog ktorí sa hodí do záchoda a myslí si o ňom že je nejaký extra

každá objektívna kritika je fajn no niekedy by si mohli svoje názory niektorí užívatelia radšej nechať pre seba, hlavne ak nehodnotia blog ale vašu osobu
 fotka
johnysheek  27. 8. 2010 18:46


pôvodne som chcel dať 1 z trucu..

ale za dokelu máš +4
 fotka
princessnini  27. 8. 2010 19:07
úplne s tebou súhlasím...

ja som sem tiež pôvodne prišla kvôli blogom, keď ma z pôvodného portálu tak akosi vyštvali a tu sa mi veru veľmi zapáčilo



a tá radosť z prvých komentárov, tá bola neuveriteľná



a poteší ma vždy každý komentár aj ten dobrý, aj ten zlý (i keď ten zlý občas naštve, keď to vôbec nemá spoločné nič s tým, čo bolo v blogu napísané)



tiež ma tešia komentáre od @ena233 , ktorá je v poslednej dobe asi jediná, čo mi blogy komentuje, za čo ďakujem... a tiež kedysi @athelasil , ktorá už nejako nekomentuje alebo nečíta a ktorá ma vždy upozornila na chyby, za čo tiež ďakujem, teraz si chyby musím hľadať sama



a trochu ma mrzí (trochu dosť), že v poslednej dobe každý hodí len hviezdičky a nič nenapíše
 fotka
ciernaruzicka  27. 8. 2010 21:29
pises tak krasne, a mne sa to tak uzasne cita, ze dufam, ze raz napises nejaku knihu

no a k veci.. suhlasim.. staci tolko? ja ti k tomu nemam co vytknut, je to naozaj super

... ja pisem blogy..len tak, obcas.. a takpovediac pre seba.. musim sa priznat, ze ked mi je smutno, alebo mam nejaku pracudesnu naladu, tak ci citam svoje blogy a rozmyslam, ako mi bolo, ked som ich pisala.. ale pravda, kazdy koment k blogu ma vzdy potesil, aj ked ked mi niekto napisal koment kriticky, bola som na neho nahnevana.. aj ked viem, ze mi tym komentom chcel len dobre.. teraz ked napisem blog, skoro nikto ho necita, neohviezdickuje, neokomentuje.. troska to zaboli, ale nevadi.. pisem ich hlavne preto, aby som mala na tie chvile, ktore v blogoch opisujem, spomienku a pamiatku..
 fotka
mielikki  27. 8. 2010 23:21
toto mi pripomenulo to, ako ja vždy túžim po konštruktívnej kritike a nikto sa na to nechce podujať... ale buď okomentujú pozitívne alebo vôbec (hoci, tých vôbec nič je dosť veľa, chcelo by sa to nad sebou zamyslieť
 fotka
wordsarejustdropsofrain  28. 8. 2010 00:51
Vystižné! A plne s tebou súhlasím. Avšak musím sa priznať, že aj ja by som napísala, že " nemusíš to čítať "

A @ena233 je proste zlatíčko
 fotka
ceresienka  28. 8. 2010 15:55
ja zlé blogy vymažem a hotovo
 fotka
minora  28. 8. 2010 18:36
pekné



ja som tiež napísala pár blogov.....aj keď nikto mi ich nekomentuje, ani nehviezdičkuje....až na jednu básničku ktorá sa ujala.

asi neviem písať zaujímavo, ale nevadí mi to....možno raz...
Napíš svoj komentár