Je tu tretia časť zatial nie veľmi známej rozprávky o Sopľožrútovi Oliverovi. Prvú časť nájdete TU a druhú časť nájdete TU.

Kde bolo tam bolo za siedmimi horami a siedmimi dolinami, žil v jednom malom mestečku, v malej bytovke, preslávený veľký Oliver Sopľožrút. Hoci bol už po dvoch sklamaniach v láske, stále bol rovnako namyslený a arogantný. Ešte stále sa prechádzal po meste s prstom v nose a rozmýšľal len nad svojimi soplíkami.Ešte stále sa na neho lepili dievčatá ako sopeľ na kapesník. A to mu posilnilo ego aj po tých dvoch sklamaniach. Už sa mu aj podarilo čiastočne nahradiť svoju zbierku zaváraných soplíkov svojimi vlastnými, keď mal nádchu.

Jeden krásny slnečný deň zazvonil doma u Sopľožrútka telefón. On sa celý rozradostnený s prstom v nose k nemu rozbehol prst vytiahol, oblízol ho a zdvihol telefón: ,,Prosííím?" Bola to jeho teta, ktorú už dlho nevidel, ale mala veľmi chutné soplíky a oznámila mu, že sa vydáva. Sopľožrúta to zaskočilo, lebo to bola jeho platonická láska už od mala.

Malá krásne dlhé kučeravé blond vlasy, oči , ktoré pripomínali ryžové zrnká, krásne veľké a pekne tvarované nosné dierky plné lahodných soplíkov a zúbky vždy zababrané od hlienu. K malému Sopľožrútkovi sa vždy správala láskavo a ešte ako maličkého chlapčeka ho kŕmila svojimi sopľami s toľkou nehou a láskou...

Preto sa Sopľožrút prekvapil, že sa bude vydávať, ale nakoniec sa aj potešil. Veď predsa majú v rodine svadbu. A tam veľa hostí s plnými nosmi! A soplíkové koláče!!! Zas mal hlavú plnú sopľov a myšlienok na jedlo. S pravým ukazovákom sa hrabal v ľavej nosnej dierke. Už v tom mal prax. Už bol celý rozpálený. Uvažoval, že by bolo skvelé zobrať pár skleničiek a doplniť si na svadbe zbierku svojich zaváraných soplíkov.

A už je tu ten deň D. Celý minulý týždeň rozmýšľal a hútal nad tým čo si oblečie. Nakoniec sa rozhodol pre svoj najmilší smoking, ktorý mal na svojom prvom svätom príjimaní. Troške krátke rukávy, nevadí! Troška krátke nohavice? NEVADÍ! Veď to sa spraví! Budem cool. Rozmýšľal: ,,Čo keby som si trošku vylepšil svoj účes soplíkmi?" Tak sa aj stalo. Utrel si nos do pravej dlane a šup celý obsach na svoju ofinku. Poriadne si vlasy premastil a vyfúkal fénom, aby mu účes držal. Cítil, že dnes bude excelovať.

Takže to nebol veľký deň len pre jeho tetu, ale aj pre neho. Skleničky si vopchal do vrecka. ,, To nič, že odstávajú! Veď som predsa sexi, ako vždy. Len dnes trochu viac, ako obyčajne,"hovoril si. Nemohol sa dočkať keď zopár hostí požiada o ich soplíky. Hmmm to bude pochúťka.

Obrad si krátil šprtaním si v nosnej dierke a myšlienkami na soplíkové koláčiky. Keď skončil hneď sa rozbehol za nevestou a podal jej skleničku. Ona mu z láskou a nehou naplnila skeničku ako kedysi za starých čias. Povedala mu: ,,Nemáš ešte jednu?" Sopľožrútovi sa rozžiarili očká a s radosťou jej podal aj druhú skleničku. Jeho teta ju podala svojmu novomanželovi, ale on fúkal prvýkrát. Preto s nedostatkom praxe fúkol prisilno a obabral Sopľožrútovi celý smoking, od goliera až po topánky.

Sopľožrút ostal zarazený stáť. Snažil sa to vylízať alebo vyhrýzť, ale nešlo to. Skúšal všetky rôzne spôsoby ako by tie sople zo smokingu nejak zúžitkoval ale nešlo to. Bol priveľmi pažravý aby to jednoducho vyčistil. A tak si smoking celý znehodnotil. Soplíky na ňom zaschli a už nešli ani vyčistiť. Dokonca si pri tom rozbil aj skleničku s nevestinými sopľami.

Nemal tu nič iné na prezlečenie a tak mu jedna kuchárka ponúkla vrece od zemiakov a utíšila jeho srdcervúci plač svojimi hlienmi. On si ho obliekol a objektívne zhodnotil, že nevyzerá najhoršie. No keď vošiel do tanečnej sály, sputil sa huránsky rehot. On celý červený a zahanbený ušiel domov.

KONIEC!

Štvrtú časť očakávajte na nicku ewkaaa.

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
ewkaaa  29. 8. 2008 18:23
hmmm... chutné to je... nabudúce sem dáme aj video žee?
Napíš svoj komentár