Viete kto je to zaniknutý jedinec?

 Je to človek, v ktorom bol jeho talent potlačený a to ho zabilo. No nie telesne. Duševne. Nenachádza zmysle života a to ho ubíja. Takýto ľudia hynú vo veku pätnásť rokov. Nedokážu sa zmieriť so svojim osudom, ukončia ho.

Ale čo je ten talent? 

Niečo, čo vás robí šťastným. Spev napríklad. Je to čokoľvek, čo vás napĺňa, obohacuje a odkrýva nepoznané.

A musí každý jedinec zahynúť? 

Nie. Ak sa mu podarí talent obnoviť. Ak to vydrží a zotrvá. Je to náročné, ale dá sa to. No nie každý to zvládne. Nie každý je tak silný alebo nemá na to možnosti. Alebo mu v tom zabraňuje rodina či okolie.

A prečo práve 15 rokov? 

Preto, lebo vtedy je už dostatočne dlho duševne mŕtvy a naplno si to uvedomuje. Tu prichádza dôležité rozhodnutie. Bojovať, či sa vzdať? Väčšinou si smrť zvolia tí, ktorí svoj talent ani neobjavili, alebo si naň nespomínajú. Život si zvolia tí, ktorí sa držia spomienky na svoj talent ako dohasínajúcej sviečky.

A aký je váš príbeh?

 Neobyčajne obyčajný. Ja sa už pätnásť rokov snažím prežívam. Môj talent tiež bol potlačený, ale malá nádej tu predsa len je. Mám bojovať alebo... sa vzdať?     

 Blog
Komentuj
 fotka
hoperpohroma  10. 12. 2015 13:15
ja som mala dostatocny priestor na rozvijanie talentu, mozno to bolo az opacne. strcili ma kam mohli: na sutaze, do orchestra, do ludoveho suboru, na taky kruzok a taky, na dalsi nastroj.. nikdy som nemala na nic cas..
a aj tak to nikdy nebolo dost
a aj tak sa s tym neda nejako realne uzivit
 fotka
narazuvzdornaa  10. 12. 2015 13:45
Meh, mne zakazali ist na umelecku strednu, porevala som si par mesiacov ,a som tomu strasne rada
 fotka
savvym  11. 12. 2015 00:41
ja som absolvoval matematické súťaže, logické súťaže, jednu výtvarnú súťaž som vyhral, hovorili mi, že som inteligent, teraz však viem, že v práci ma majú všetci za najväčšieho debila.
Samozrejme kladiem si i ja otázku, pokračovať, bojovať, zomrieť, vzdať sa? Samozrejme som si zvolil boj, hoci nie som dobrý bitkár, ale vždy máš pred sebou ťažké rozhodnutie, ktoré si treba dobre zvážiť.
 fotka
tomi4050  11. 12. 2015 13:47
Ked som mal 10 rokov objavil som v sebe obrovský talent na alkoholizmus, rodičia ma v tom nepodporovali a potláčali to vomne avšak ja som ten talent chcel rozvíjat ale nemohol som, v 15 rokoch som chcel umret lebo nič ma tak velmi nenaplnalo ale žijem lebo som sa naučil ako si alkohol vyrábat sám a to ma naplna... to sú sračky toto celé Blééééé taketo sprostosti
 fotka
midorikawa  11. 12. 2015 14:10
@tomi4050
Drahý Tomi,
je mi ľúto že tvoj alkoholizmom zdegenerovaný mozog nedokáže odhaliť skrytý význam tejto úvahy, A preto mi dovoľ poľutovať ťa, že taká skrachovaná osobnosť ako ty zavadzia na tomto svete niekomu, kto by ho naplnil niečím zmysluplným.
S pozdravom tvoja pravdovravná Midorikawa
 fotka
tomi4050  11. 12. 2015 14:25
@midorikawa niesom alkoholik ale na tuto temu som nevymyslel nič debilnejšie lebo ako taketo veci tu riešit? ja som svoj talent v remeselníctve v kováčstve, puškárstve, tak isto aj v hudobnom smere a neviem v čom šetkom rozvíjal sam a aj ked sa to naším nepačilo tak som sa vypracoval až tam kde som... Základ je spolčit sa s ludmi s rovnakým zaujmom lebo tí ta podržia viac ako vlastná rodina
 fotka
tomi4050  11. 12. 2015 14:28
@midorikawa a skrachovalá osobnost si možno ty ked ta taketo bujačné témy napádaju....čista debilina...
Napíš svoj komentár