Dnes som sa stal svedkom rozhorčeného výlevu majiteľa OS Vista, aký je tento systém nestabilný a najradšej by ho odinštaloval. No nejde to. A toto ma prekvapilo najviac. Pýtal som sa: ,,Preboha, akože nejde? Veď to normálne odinštaluj." Dostal som odpoveď, ktorú som naozaj nečakal…
Jeho notebook, zakúpený v istom veľkosklade v Bratislave, mal predinštalovaný OS Windows Vista. Po zoznámení s týmto OS usúdil, že sa v ňom nedá spoľahlivo pracovať a rozhodol sa pre downgrade. A tu nastal problém. Po neúspešnom pokuse doma, mu v servise oznámili, že tento OS má nainštalovaný nastálo- čiže vôbec nejde odinštalovať.

Musím sa priznať, ostávam veľmi prekvapený touto informáciou doteraz.Ako môže taká veľká firma klesnúť tak hlboko a nútiť užívateľov PC využívať jeden operačný systém, bez možnosti prejdenia na im sympatickejší, pohodlnejší. Je na tom Vista tak zle, že ju užívateľom vnucujú a tým ju chce Microsoft po ,,prepadáku"umelo dosadiť na trh? Ja v tom vidím tento cieľ, ale stále mi to nejde do hlavy.
Majiteľ tohto PC sa priznal, že uvažuje aj o kúpe nového HDD, aby tam ten ,,veľký vírus" ako nazval Vistu, nemusel mať.


A ako čerešnička na záver dnešného dňa pre mňa bol článok o spoločnosti v Británii, ktorá vymyslela zaujímavý spôsob ako vyťažiť z neúspechu Visty. Za malý poplatok 7 libier Vám na Vašom PC, Notebooku downgradnu Váš OS Vista na stabilnejší a stále obľúbenejší OS XP.


Zaujímavý biznis, čo poviete…


Priznám sa, veľké osobné skúsenosti s týmto operačným systémom nemám. Som používateľom Windowsu XP, s ktorým taktiež nie som spokojný. V blízkej budúcnosti plánujem zakúpenie OS Leopard a verím, že budem spokojný.

Článok nájdete aj na: » blog.menyhart.sk/?p=18...

 Recenzia
Komentuj
 fotka
bobomir  19. 2. 2008 16:16
vista má mnoho chýb,,

lenže páni v microsofte ju potrebovali dať na čas do obehu,,lebo by stratili kopu prachov..a tak milá nedokončená vista uzrela svetlo sveta...a stala z nej jehovista...
 fotka
zero  7. 5. 2008 23:36
tak toto ma pobavilo asi je na tom fakt zle
 fotka
benci  8. 5. 2008 14:05
Mac OS X Leopard forever
 fotka
midnight  5. 6. 2008 16:20
tá firma neťaží z neúspechu visty, ale z lenivosti užívateľov. však zoberiem cdčko xp, nabootujem z neho, a idem. a ak mi vyhlási, že odmieta prepísať novší systém (čo by nemal), tak zruším partíciu na ktorom ho mám, znovu vytvorím a idem.
Napíš svoj komentár