Je Deň matiek. Trochu priskoro na takú hroznú búrku. Také bývajú počas sparných júlových alebo augustových dní. Zatiahla závesy, snáď to aspoň trochu pomôže. Vždy mala veľký strach pred týmto autoritatívnym besnením prírody.
Dokončovala darček pre mamu, trápila sa s ním celé hodiny. Mame sa určite bude páčiť. Pohladí ju po blonďavých vlasoch, zasmeje sa smiechom lúčnych zvončekov a povie: ,,MIláčik, tak ty si si spomenula?" Očami, z ktorých sála láska, čo by mohla zabrániť vojnám, pohladí dcérkinu hrdosťou žiariacu tvár.
Ó, už sa na to teší. Ešte drobné úpravy. Trochu lepidla a červenú pastelku. Všetko je prpravené. Vzala zo skrýše kytičku orgovánov a vydala sa na víťaznú cestu.
Na chodbe sa však zarazila. Kam sa ponáhľa otec za takého počasia? Nebojí sa? Pokrčila plecami. Možno len niečo zabudol v aute. Ona má teraz inú prácu. Vbehla do obývačky. Akurát sa zablyslo, bude nasledovať hrozivé dunenie hromu. ,,Mami! Aha, čo som..."

V očiach, v ktorých donedávna žiarilo teplo lásky, ustrnul výraz strachu, bezmocnosti. Bielu košeľu poškvrnili len štyri kvapky krvi, no z hrude desivo trčal nôž. Orgovány pomaly, sťažka dopadli na podlahu. ,,Mami! Mami, nieeeeee..."

 Blog
Komentuj
 fotka
cotessy  21. 5. 2008 16:48
aaaa...brutalne
 fotka
midnight  22. 10. 2012 23:31
...nečakané.

skvele zvládnutý kontrast medzi tou milučkou krásnou naivitou a koncom.
Napíš svoj komentár