Tak kde si?

Keď ťa tak potrebujem!

Snáď blúdiš po nočnej oblohe

alebo si skrytá v lúčnych kvetoch.

Si vietor, že ma len hladíš?

Pritom chcem ťa v náručí chytiť.

Podobáš sa rieke?

No nestíham postaviť ti hrádzu,

chcem chytiť ťa za srdce...

Tak kde si?

Keď ťa tak potrebujem...

Dúfam, že nespíš zimným spánkom

ďaleko za polárnym kruhom.

Verím, že si! Len nájsť ťa neviem.

Skrytá ihla v kôpke sena,

kde ukryli ťa láska?

Kde ten svet ťa skrýva?

Si len sen?

Či prázdny ideál?

Veriť ti a či zabúdať?

Naznač aspoň odpoveď,

kde hľadať mám...




Kto hľadá nájde...

...zablúdený sen v kôpke sena,

v príbehu za polárnym kruhom,

v čase spánku pri srdci vynorí sa

z rieky citov a bez hrádzí.

Hučí v náručí vetra hrajúceho sonáty

na lupene kvetov lúčnych,

pod oblohou plnou očí...

...tam láska skrytá si...

 Báseň
Komentuj
 fotka
karlotiskot  26. 9. 2015 01:49
Ja nechcem byť zlý, ale kopu tisíckrát napísaného klišé zoradeného pod seba by mi bolo hanbou dať do kategórie "básničky"
 fotka
dumbledore  26. 9. 2015 11:32
Pekné to je. Tým, že to je prirodzené a nesnažil si sa z toho urobiť zoskupenie neskutočne originálnych metafor.
 fotka
zajkousko  26. 9. 2015 17:29
presne tak, kto hľada nájde..

našiel si vôľu napísať niečo pekné...
kde je vôľa je i cesta, ktorá vedie do večnosti....
len tak ďalej
 fotka
funkyshit91  26. 9. 2015 18:16
pripomina mi to ako ked vtaciky spievaju...ale kazdy chce len zasunut
 fotka
matokovo  26. 9. 2015 21:19
@karlotiskot pardón ospravedlňujem sa za to, že nezapadám do rýmovacích tabuliek básničiek, viac menej je to stále to isté, to je pravda, ale ľudia žijú aj z takého klišé, ako je láska...ale vďaka za názor aspoň, že sa hnabíš ho povedať (nič v zlom) sto ľudí sto chutí...
@dumbledore vďaka
@funkyshit91 áno ak chceš zasunúť, napíš babe básničku, určite ti dá...tlieskam tvojej dedukcii. Aj keď priznávam, medzi romantikou a sexom je niekedy tenká hranica...hlavne pri nadržaných jedincoch (nič v zlom)
 fotka
karlotiskot  26. 9. 2015 21:30
@matokovo Nuž takto aby som envyznel len ako nejaký honić ega.
Ja nemám žiadne tabuľky, beriem aj nerýmovanú tvorbu, ale toto by nebolo dobŕe ani keby máš tie rýmy naskladané na samohlásku presne.
Básne majú svoje pravidlá, či chceš alebo nechceš, pôsobia v nej rušivé prvky a podobne a ty máš teda na výber. Buď sa necháš uchlácholiť názormi ako v @2 a budeš naveky písať takéto niečo a pripadať si úžasne, alebo sa nasereš, zistíš si čo to o básni ako takej, vyjebeš sa na spojenia, ktoré dávali dokopy moje spolužiačky v šiestej triede na školské súťaže a posnažíš sa prejaviť originálne a zároveň intenzívnejšie. Základy básne to totiž nie sú žiadne mantinely, to je proste betón, ktorý musí mať pod sebou každý solídnejší básnik a bol na ne neraz upozornený rovnako ako to robím ja tebe. Ja sám som bol zjebaný xkrát a som za to mrte vďačný, pretože niektorí ľudia sú prozne náprázdno odjebaní bez toho aby sa upozornilo na jedinú chybu.
Takže ak si spokojný, tak sorry že plytvám tvoj čas. Ak sa chceš v básniach zlepšovať veľmi rád ti pomôžem so základmi potom je to uź len a len na tebe a hlavne až potom sa môžeš vyhovoriť na vkus.
 fotka
matokovo  26. 9. 2015 22:10
@karlotiskot dobre pouč ma. Ja som prijal kritiky a tiež ma ľudia(ktorí píšu profesionálne a ich texty a aj básne vyšli v knihách poprípade sa hrali v Divadlách) zjebali pod čiernu zem a som za to rád a v mojom veku prijmem všetko, čo ma posunie ďalej. Je to normálne, ale napísať urážku o istom pocite, o ktorom si aj tí najväčší básnici priali a túžili napísať najkrajšie básne sveta je podľa mňa plytké. Pardon. Aj keď toto je len obyčajný text jedného obyčajného človeka. Navyše všimol som si, že čím viac človek píše o tom, čo cíti tým viac je bližšie k druhým a niekedy ani na forme nezáleží. Na svete sú miliardy ľudí a poďakovať jednému za pozitívnu kritiku, nie je uchlácholenie sa...Nič, čo napíšem, nič čo urobím nebude dokonalé lebo som len človek, ale to už idem od témy. Básne nemajú pravidlá a nikdy ich mať nebudú, to je pravda. Mantinely a hranice áno lebo tie sa dajú posúvať a nastavovať podľa seba. Navyše priznám sa, nepovažujem to za nejaký vrchol svojej tvorby a ani svoju tvorbu nepovyšujem(myslím tým nad iných kvalitou a pod.). Pridal som sem básničku, pardon text, po veľmi dlhom čase. Medzitým som sa pera nechytil, áno dá sa to brať, ako výhovorka, môžeš ma za to slovne rozniesť po Birdzi...Robím to hlavne pre seba, aby som sa zbavil vecí, povedal ich iným. Toto je moja forma výpovede, ale to robia asi všetci. A prepáč, ale prirovnať ma k tvojím spolužiačkám v šiestej triede je pre mňa urážka a to nechcem byť nafúkaný a mať ego. Navyše, tie spolužiačky aspoň niečo cítili... Nemyslím si, že som pojedol všetko múdrosť sveta, ale ak mi niečo takéto napíše niekto vo Vašom veku, s fotkou z Anime alebo Mangy beriem to, ako dôkaz istej "emočnej" nevyrovnanosti a to nič v zlom. Proti gustu žádny dišputát...Na záver len toľko, že Vaše básne a texty, pane, nie sú zlé, to musím uznať, a už ich čítaním sa dá niečomu priučiť...ale nie som jeden s tých, čo sa uspokoja s málom, inak by som vo svojom živote nebol tam, kde som...houk
 fotka
karlotiskot  26. 9. 2015 22:34
Takto. Viem že som tvrdý.
Ďakovanie za pochvalu ti nevyčítam.

"Nič, čo napíšem, nič čo urobím nebude dokonalé"- toto je tá najväčšia pravda akú si napísal a ak sa jej budeš držať môžeš sa dostať ďaleko. Všetko je nedokonalé, ale my sa predsa snažíme o dokonalosť, možno nie vždy obecnú, ale často o takú svoju.

A to veru pravda nie je bratku, že báseň nemá pravidlá. Veď logicky potom môže byť básňou hociaký text, takže neutvrdzuj sa v lžiach.

No to ani netvrdím, že je to vrchol tvojej tvorby , ale na druhej strane ja to nemám ako vedieť .

Tiež neprirovnávam teba k svojím spoluźiačkam ale poukazujem, na akej úrovni boli obrazy v tomto konkrétnom diele.

Nuž a takto bratku. Pokus o útok na človeka ktorý kritizuje to je bežný jav Ja sám som mal toto nutkanie a pánu Miroslavovy Kapustovy, taktieź publikujúcemu autorovy som mal chuť dojebať od neho všetko čo sa dá, zvolil som však inú cestu, keďže prvé čo mi prišlo pod ruku bola nádherná báseň, ktorá je mojou srdcovkou doteraz. Možno keby si prečítaš mangy, ktoré čítam pred tým ako ma skritizuješ za moje prepojenie s nimi možno by si dopadol rovnako

Nuž keď sa neuspokojíš s málom, zajtra čakaj TS a niečomu ťa priučím priamo. A tiež mi nehovor pane prosím ťa, hovor mi bratm, kámo, cicinbrus, len nie pane
Napíš svoj komentár