Ešte pred mesiacom bolo všetko také jednoduché. 80 téz, 3 na každý deň. Dokonca mi mal zvýšiť aj nejaký ten extra deň. Ako tak počítam, priemerný počet téz na deň sa rapídne zvýšil, čas sa nenávratne kráti a ja si každú chvíľu hľadám novú a novú výhovorku, prečo by som sa práve teraz nemala učiť. Našťastie mám svoj blog. Momentálne aj ten patrí k jednej z nich. Myslím si a hlavne dúfam, že v tom nie som sama. Jediné, čo chcem je, aby som takto sedela za svojím počítačom presne o mesiac a písala, ako dobre mi bolo na promóciách. Na základe pozorovania a vlastnej empírie (lebo keď sa už učím na tie štátnice, nech aj môj slovník má nejakú úroveň) som zistila, že práve v tomto období je množstvo vecí, ktoré sa jednoducho nedajú urobiť inokedy, len práve teraz. "Práve teraz" vymedzuje obdobie, keď by sme si mali sadnúť nad knihy či poznámky, alebo nevypracované tézy a študovať. Niekto by to nazval výhovorkami, ja to nazývam záchranou v intenciách hesla "topiaci sa aj slamky chytí":

1. Upratovanie - celý rok ma nezaujíma aký mám v skrini bordel, alebo či mám obsah skrine rozložený po celej izbe, a preto je čas urobiť si poriadok. Lebo iba v čistom prostredí sa dá skutočne pracovať. Keď už som v upratovacej nálade, zišlo by sa pozmývať aj podlahu. Na stole mi ešte ostal neumytý riad. Umyla som niekedy vlastne kľučku na dverách? A okno či radiátor? HOTOVO.

2. Vybavovačky - ako napriek práve teraz chodia všetky doporučené zásielky kníh, ktoré som si objednala a nemajú nič spoločené s tým, čo by som mala v skutočnosti momentálne čítať. Musím sa obliecť, ísť na poštu či odberové miesto. Ďalšia zásielka - kozmetika. Neskôr musím skontrolovať či mi neprišla nejaká iná pošta. Musím si ísť nabiť ISIC - obedy aj dopravu. Potrebujem si ísť nakúpiť zásoby jedla. V prípade, že sa pustím do učenia, aby ma nič nevyrušovalo. HOTOVO.

3. Sledovať, čo sa deje vo svete - je priam nutné nezaostávať za najnovšími správami. Čo ak by sa konverzácia na štátniciach zvrtla z textologických problémov na fakt, že Kim Kardashian (neviem ako sa píše jej meno) je tehotná a jej zadok je väčší než kufor auta? HOTOVO.

4. Statusy - priateľov, najbližších a známych treba vždy informovať o tom, ako sa vám v týchto ťažkých časoch darí. V mnohých prípadoch status nestačí, máme tu teda ešte tweety a taktiež aj obrázkové prílohy v podobe fotiek všetkého naokolo. Lebo keby prišla nukleárna katastrofa, ostane im aspoň fotka vášho obedu. HOTOVO.

5. Starostlivosť o zovňajšok - tento krok je dôležitý najmä pre nás, dámy. I keď plánujeme stráviť najbližšie dva týždne zatvorené niekde v tmavej kutici, je dôležité, aby sme mali umyté vlasy, nalakované nechty, upravené obočie, hebkú pleť a oholené nohy. Nikdy totiž nevieme aký fešák príde s donáškou pizze, ktorá sa stáva našim každodenným hlavným jedlom. HOTOVO.

6. Ostatné - keď už všetko naokolo vyzerá ako zo škatuľky, vlasy a pokožka voňajú ako rajská záhrada a varenie cestovín sa zvrhlo na dvojhodinovú taliansku seansu, keď musíme každé sústo prežuť minimálne 20-krát, prichádzajú na rad ostatné činnosti, ktoré je nevyhnutné spraviť predtým, ako sa začneme učiť. Tu patrí, napríklad sledovanie obľúbených seriálov, lebo keď sa už raz začneme učiť, nebudeme mať na ne čas. To isté platí aj o knihách či filmoch. Neskôr je vhodné čumieť 5 minút do stropu, potom prichádza na rad malá rozcvička a skúšanie jogínskych pozícií (pozdrav slnka a podobne) a nakoniec sme z toho takí unavení, že si potrebujeme zdriemnuť. HOTOVO.

Úspešne sme zabili niekoľko dní. Kreativita výhovoriek však úmerne stúpa so zvyškom času, ktorý sa kráti. Preto verím, že o týždeň budeme múdrejší nielen o poznatky z teórie literatúry, ale aj o nové a kreatívnejšie výhovorky.
KEEP CALM and STUDY HARD

 Blog
Komentuj
 fotka
ohcysp  19. 5. 2013 16:14
no akurat som si doholila nohy a poznamky mam cely den len pohodene na posteli (dokonale ustlanej!!)
 fotka
nessiee  19. 5. 2013 16:19
ale presne
 fotka
elmsi  19. 5. 2013 18:47
zajtra maturujem a cely akademicky tyzden som robila nieco ine ako upratovala, bola na ture so psom, navstivila som po roku kamosky a dnes ked som sa uz chcela ucit som zase upratovala a piekla a doteraz pocuvala toto:

Screenshot


 fotka
justme79  19. 5. 2013 19:43
True story.
 fotka
matata  20. 5. 2013 15:41
Ja ešte stále dojedám svoje cestoviny...
Napíš svoj komentár