Viete, nikto sa nikdy nikoho nepýta, či sa chcel vôbec narodiť!
A potom je to zrazu tu...ste na svete a neostáva Vám nič iné len žiť život, ktorý Vám bol "pridelený". Neverím v osud ani v to, že náš život je už vopred niekde napísaný. Skôr ide o to že život je jedna veľká náhoda..poznáte to- otázky typu: Čo keby? Čo ak? a mnohé ďalšie, ktoré sa zdajú také banálne a predsa sa točí všetko okolo nich, lebo v sebe ukrývajú kus pravdy. Čo ak by som prišla o pár minút neskôr? Nemuselo sa stať mnoho vecí a naopak mohlo sa stať veľa ďalších. Život závisí od každej sekundy, lebo čo i len zlomok sekundy nám môže zmeniť život či už k lepšiemu alebo nás odsúdi na večné trápenie...

Náhoda je všetko čo sa okolo nás deje, náhoda je aj to aký sme,
ako vyzeráme, ako sa správame, čo robíme, kam chodíme a prosto úplne všetko je o náhode...Človek sa nad tým často nezámýšľa, ale ked už má tú možnosť a prehodnocuje všetko vo svojom živote, príde na mnoho vecí. Často sú to veci, ktoré nie sú ani pozitívne ani negatívne ale reálne, také aké v skutočnosti sú. A tu potom nezáleží na tom či je človek optimista alebo hocikto iný, pretože reálne veci sa nedajú vidieť v inom svetle. Majú svoje pekné aj tie horšie stránky a preto sú reálne, lebo nič a nikto nie je dokonalé.
Dokonalosť neexistuje tak neviem prečo niekto vôbec také slovo vymyslel, nie je možné ho zhmotniť ani len v abstraktných predstavách nikoho z nás. Dokonalosť sa nedá opísať slovami, nedá sa nakresliť, vysloviť ani vytvoriť. Význam slova opisuje len to o čo sa človek celý život usiluje a čo nikdy nemôže mať..a preto máme ciele, ktoré sa snažíme uskutočniť, ambície, ktoré sa snažíme dosiahnuť aby sme sa aspoň priblížili k tej povestnej dokonalosti.

Život je veľmi zložitý. Núti nás, aby sme rozmýšľali a točí sa
okolo neho milióny nezodpovedaných otázok a pravdepodobne je úplne zbytočné si ich klásť, pretože ani ten najvzdelanejší a najinteligentnejší človek nemôže poznať odpoveď. Sám život je najstarší a predsa je tou najväčšou záhadou. Žiadne poučky ani vedecké fakty nie sú schopné vysvetliť podstatu života. Existujú tisícky teórií o tom ako a prečo vznikol len škoda že nikdy nezistíme ako to všetko vlastne bolo.

Je na náhode a hlavne na nás aký život chceme žiť, lebo nikto nemôže rozhodovať o Vašom živote len vy samy.
Nepíšem to preto aby ľudia so mnou súhlasili, lebo úvahy sú o vlastných myšlienkach a názoroch a tie má predsa každý z nás INÉ.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
petronellka  14. 7. 2008 11:49
zivot je veru jedna velka nahoda
 fotka
nika42  3. 8. 2008 16:57
lol maťa ty si zasa hypoteticKy polemizovala?
 fotka
matata  3. 8. 2008 19:22
ano nika,,,,mám to v povahe =D zabiješ sa ked sme skvelí
Napíš svoj komentár