Dotkol sa ma. On. Ten, ktorého všetci poznajú, ale nikto o ňom nevie. Nič nepovedal, nič neurobil, len sa ma dotkol. Dotkol sa mojej tváre, môjho tela, mojej duše. A ja som zacítila niečo, čo som už dlho nezažila. Pravú, nefalšovanú radosť, tiché chvenie srdca, ktoré zrazu nevie čo s energiou. Radosť, ktorá sa v ničom nepodobá radosti, ktorú zažívam každý deň s kamarátmi. Pretože tá je len na chvíľu, potom sa na ňu zabudne, aby ju mohla nahradiť ďalšia z mnohých.

Radosť z jeho dotyku je iná. Krajšia a vzácnejšia. Je tak vzácna, že že som ju zažila prvýkrát pred viac ako štyrmi rokmi a znovu až teraz. Je tak neobvyklá, že som ju skoro nespoznala. Zmenila sa... Rovnako ako ja.

Dotkol sa ma už niekoľko krát. Každé ráno, keď sedím na tom ľadovom zábradlí a čakám na autobus, ktorým sa dostanem do školy. A dotýka sa ma nepretržito niekoľko nádherne dlhých a zároveň nespravodlivo krátkych chvíľ. A potom sa ma dotkne naposledy ten deň, silnejšie a dlhšie, aby mi dodal silu prežiť do ďalšieho rána, do ďalšej cesty do školy.

Som rada, že musím vstávať skôr a ešte takmer potme ísť na autobusovú zastávku. Väčšinou bežím, lebo musím stihnúť prísť na prestupnú stanicu dosť skoro, aby som stihla prípoj. A aby sa ma mohol znova dotknúť.

Možno tiež poznáte tie nežné, letmé dotyky z verejného miesta, kde sa stretávate každý deň a nemáte odvahu sa ani pozdraviť, lebo by si to niekto z vašich spoločníkov všimol. Sú krásne, vzácne a pritom všedné. A pomáhajú.

Dotyky úsmevu od niekoho, koho vôbec nepoznám, ale mám ho rada...

 Blog
Komentuj
 fotka
layla20  23. 10. 2011 11:17
Dotyky úsmevu od niekoho, koho vôbec nepoznám, ale mám ho rada...

zlaté
Napíš svoj komentár