"Tak co dievcatko moje krasne?" - pohladkal ju Laco po nohe.
"Co co? Co mi davas take blbe otazky, nepozname sa tyzden, aby si si nevedel spocitat, ze ma nieco serie." - odsekla som mu.
"Mati...-ani nestihol dopovedat, ked som ho prerusila: "Ziadne Mati, vdaka tvojmu uzasnemu kamaratovi vyzeram a budem vyzerat opat jak p-ca, podrazacka, pretoze Ive nemam nic hovorit. Mam sa tvarit, ze vsetko je v poriadku, doteraz sa tesit spolu s nou a ked jej to povie, plakat spolu s nou?"

Len mlcky soferoval, lebo vedel, ze mam pravdu, ze jeho kamarat spravil opat kravinu, ze si opat nevie vybrat medzi obycajnou holkou z ulice a eterickou, omamnou cervenovlaskou, ktora mu poriadne pomotala hlavu. Ivu videl uz zopar razy, ako sam vravel, je v nej nieco, co ta len tak nenecha...Ale on bol stastny, mal to, co uz dlho hladal a vyzeralo to, ze este aj dlho mat bude. Martina si ho pomaly omotavala okolo prstu, jeho, co sa nikdy nechcel zamilovat. Najhorsie bolo, ze ona ho namotavala nevedomky. Vsetko, co robila, bolo take prirodzene, ci tancovat do vycerpania tak, ze prestala vnimat cas okolo...vsetko, este aj pri krajani babovky bola prenho sexi...teda, hlavne vtedy.

"Co si tak ticho?" - prerusila ho Tina.
"Ja? len som premyslal o blbostiach, odprevadim ta pod branu?" - a uz otvaral dvere.
"Zajtra ti zavolam a ked pridem domov, prezvonim ta, aby si vedela, ze som v poriadku." - pobozkal ju a uz ho nebolo.

Tina sa zacala tesit na druhy den, zjavne teraz byvala v stave najvacsej zamilovanosti, ale napriek tomu mala zly pocit z toho, ze Peto sa opat zachoval ako hajzel. Voci Ivane...
Tolkokrat jej to chcela nasledujuce dva dni povedat, ze ten treti sa jej pre istotu vyhybala...Az za nou prisla Ivana sama, so slzami v ociach a Tina uz vedela, co bude nasledovatť. To, ze o tom vedela skor jej nepovedala ani teraz ani neskor, az po veeelmi dlhom case.
"Aj tak je to obycajny hajzel...-tahala Iva z cigarety.
-....aj tak sa ti do troch mesiacov ozve" - podavala jej Tina dalsiu.

Lenze to, co nasledovalo, si nepriala Tina ani v najhorsom sne. Ochorela, a tak musela ostat doma. Ako inak, cele dni surfovala po internete, kym sa neprihlasil Peto a nezacal jej pisat spravy typu:

- Vies, ze Laco sa aj tak so svojou byvalou stretava?-
-To co davas Peto? Kedy prosim ta? Ved je stale so mnou-
-Po jeho treningoch, ked s tebou uz zarucene nie je-
-Hej a este mi povedz, ze pred tym ako ide do roboty si s noum stihne este vrznut, nie?-
-Rob ako myslis Tina.

Nevedela, co je pravda, pretoze Petovi sa niekedy nedalo verit, uz len podla toho, co robil Ive, ale aj tak si chcela byt na cistom,m po styroch cigaretach zavolala Lacovi a toho tak zburcovala, ze k nej prisiel cez obednajsiu prestavku....dodnes sa Tina na tom smeje...
najhorise bolo, ze jej to priznal..
"Ano obcas sa s nou stretnem a? Co chces teraz robit? Ako to chces riesit?" - este on do Tiny takto nechutne rypal. A samozrejme, Tinka v najvacsej zamilovanosti mu odpustila, skoro sa mu zacala ospravedlnovat a pokorne hrala svoju ulohu dalej. Ale vnutri jej tela sa vsetko burilo, chcela mu vykricat, ze je hajzel a ako si moze toto dovolit, ale zjavne sa naucila byt trpezliva..Pekne povedane, podvolila sa.

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár