Prednedávnom sme si skočili s kámoškou na pohár vína.(No dobre možno na dva či tri). Po štvrtom sa večer už začal zvrhávať na prudko filozofické debaty a tak som vyfasovala od kámošky otázku,že čo je podľa mňa láska...?
Hlavou mi prebehla myšlienka,...sakra dievča ty vieš kedy sa máš spýtať.

Nachvíľu som si myslela,že budem ako Cerrie Bradshaw, keď písala svoj ktovie kolky článok s názvom "LOVE". Sedela nad touto témou možno viac ako dve hodiny...tupo pozerala na prázdnu stránku...na,ktorej sa hrdil strohý názov "Love" a po troch hodinách premýšľania k nadpisu pripísala tri bodky (...) a to bolo všetko.

ALE! Sama sebou prekvapená som na túto otázku zodpovedala rýchlejšie ako by možno bolo zdravé.
Čo je podľa mňa láska?
Láska je,keď si aj po 5 rokoch môžeš povedať,že si bláznivo zaľúbená aj,keď niekde hlboko pod povrchom posilneným krízou,hádkou,odcudzením a sklamaním,ale si.
Si natoľko zaľúbená,že sa občas prichytíš pri tom,že by si rada tancovala nejaké oslavné tance,alebo aspoň spievala. Láska je,keď príde hádka a ty sa hneváš,že by si najradšej vybuchla ako petarda,že by si chcela okolo seba ničiť všetko čo ti príde pod ruku no po ukľudnení všetkých svojich vojnových hormónov ťa to aj tak zmangľuje ako ten starý mangel čo bol u nás v práčovni a mama na ňom,keď som bola ešte malá mangľovala čisté obliečky a záclony.
Áno...to je tá láska, na ktorú sa pýtaš.

No neviem,dievča to asi dosť vzalo,lebo chvíľu na mňa pozerala s otvorenými ústami a udiveným pohľadom, ktorý mi veľmi silno naznačoval, že asi fičím na niečom omamnom. A potom nám objednala ešte po dva deci vína.

Takto pekne strieskane sme sa pobrali domov si oddýchnuť,stráviť alkohol,ale aj prudké filozofické reči. Ráno som sa zobudila ako Jane....Tarzan síce vedľa mňa neležal,ale opicu som mala riadnu.
Z postele som sa najbližšieho pol dňa nemala v pláne vyjsť a tak som si v hlave premietala večer. A svoju múdru poučku o láske.
Chcela som prísť nato či to bola pravda,alebo to bolo víno,alebo to bolo Vino in veritas...

A rozmýšľam nad tým dodnes...skúste aj Vy...nad svojou vlastnou poučkou ovšem.

 Denník
Komentuj
 fotka
pijemzelenycaj  1. 6. 2015 19:44
Láska je,keď si aj po 5 rokoch môžeš povedať,že si bláznivo zaľúbená aj,keď niekde hlboko pod povrchom posilneným krízou,hádkou,odcudzením a sklamaním,ale si.



presne. my sme sa uz videli v tom uplne najhorsom svetle a aj tak si stale myslime, ze sme jeden pre druheho najlepsi.
 fotka
malabria  1. 6. 2015 23:07
@pijemzelenycaj tak potom to bude laska
 fotka
nicmanenapada  1. 6. 2015 23:33


a môj príspevok k téme: » www.birdz.sk/webka/nicmanena...
Napíš svoj komentár