V tomto blogu sa chcem zamyslieť nad istým javom ako inak z fejsbuku.

Ide o pozvánky na udalosti, konkrétne o pozvánky typu: motlitba za toho a toho, alebo spomienka na tych a tych.

Všimnime si istu vec keď klikneme na takúto udalosť. Vo väčšine takýchto udalostiach nám ukáže počet zúčastnených presahujúcich 40 tisíc ba aj viac. Prečo je to tak?

Dajme tomu že tam bude 20 tisíc ludí. Velmi pochybujem, že tych všetkých sa nájde aspoň 100 ktorí si aspoň spomenú na tých dotyčných ludí ktorých sa daná udalosť týka a tí ktorí sa za nich ešte pomodlia tak neviem či by ich bolo 20.

Prečo sa potom ludia "zúčastňujú" na takýchto udalostiach?

Aby svojím "priatelom"(ktorých má väčšina cez 150) ukázali ako citia s tými luďmi? Alebo čo tým chcú ukázať?

Nekoná tak aj väčšina z nás?

Zamyslime sa nad tým.

 Blog
Komentuj
 fotka
pavlinkaa  30. 3. 2011 21:23
Takých udalostí som sa už dávno prestala zúčastňovať. Väčšinou odpovedám len na tie udalosti, do ktorých som pozvaná od kamarátov ako napríklad nejaké stretko alebo tak.
 fotka
caramel  30. 3. 2011 21:36
Ja mám na fb len 59 priateľov- a z toho je polovica rodina

No... a keď už niečo odsúhlasím, je mi jedno či na internete alebo reálne... Facebook-ovo sa zúčastňujem len toho o čom viem, že sa skutočne zúčastním
 fotka
erika178  31. 3. 2011 20:54
Takejto akcie som sa zúčastnila len raz-ked zomreli moji dvaja známi,17 roční kamaráti a bolo to hromadné zapálenie sviečky a basketbalový zápas za nich.Bolo to pred necelým mesiacom.Napríklad nechápem aký má význam ked sa 100 tisíc ľudí dá do udalosti modlitba za Japonsko ked trištvrte ľudí si na to ani nespomenie.Zúčastňujem sa len akcii na ktoré viem,že naozaj prídem,porípade ked dostanem pozvánku a neprídem tak dám nezúčastním sa .
 fotka
magick55  31. 3. 2011 21:02
@erika178 ved prave o to ide
Napíš svoj komentár