Kde bolo, tam bolo, ešte za komunistických čias, bola jedna rodinka, ktorú tvorili štyri ceruzky.
Otec - pán Brzda, mama pani Zamotaná, ich dcéra Jazyčnica Gertrúda a ja.
Otec - pán Brzda bol strááášne zabrzdený pán, ktorý pochopí vtip tak asik za pol hodinku. Je to bradatý starček, už pomaly o paličke, s fajkou v ruke pri kozube a s okuliarmi na čítanie novín. No, viete si ho predstaviť? Komický chlapík, však?
Raz mama rozprávala vtip: "Chromý vráví slepému: -Drž ústa, lebo ťa kopnem! Slepí: -No to chcem vidieť! " A viete, kto sa tomu vtipu zasmial? Mama a ja. Gertrúda len odvetila: "To bolo trapné mami." Otec, ako obvykle, nepochopil. Až o takých desať minút bolo počuť z kuchyne obrovský smiech. Tááák sme sa všetci zľakli, že až no. Prišli sme do kuchyne a pochopili, že náš starý má právo na dve radosti. Pochopil totiž ten vtip a zistil, že dvere sa dajú nielen otvárať, ale aj zatvárať.

Mama - pani Zamotaná je drobná, pätnásťgramová osôbka, ktorá má každý druhý zub a veľké pery.
Ceruzka Jazyčnica Gertrúda bola slečna v ružovom a s ružovým vejárikom. Táto mladá dáma zakaždým všetko vytára.
Všetci sú zaujímaví, ale ja som raketa. Viem všetko. Rodinka býva v modrom peračníku vo Filkinej aktovke. Bolo im tam dobre, ale už to potrebovalo zmenu. Mali veľmi rušný život. Vždy sa sťahovali a nikdy neboli tam, kde už boli.

Raz sme len tak ležali v kuchyni na stole a počuli sme ako sa Filka rozpráva so svojím bratom: "Počuj krpec, aby si nezablúdil, keď pôjdeš ráno do školy. Pretože sú tam dve brány. Jedna vedie do školy a druhá je vstupom na psychiatrickú liečeu." Tak sme sa rehotali, až mi cvrklo.
Ha-ha... Ale aj jej mama je tiež dobrá. Dala Filke radu nad zlato: "Chceš kvitnúť ako kvietok? Nájdi si starého koreňa! "
Zrazu sa Filka rozhodla, že si ide napísať domácu úlohu ceruzkou. Vybrala si Jazyčnicu Gertrúdu. Začala trucovať a nechdela písať...a viete prečo? Lebo bola tupá. Tak si zobrala mňa, a tým sa skončilo moje písanie.

A mimochodom, volám sa ceruzka Strela a mám básnické vlohy. Tak alóóha...ááá to škrííípe.

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
idea  6. 11. 2009 13:11
zlate
 fotka
hereiam  6. 11. 2009 13:47
trosku odveci, by mi take nenapadlo teda ale inak fajn
 fotka
ivca2345  6. 11. 2009 15:20
srandovnee hehe mne sa to velmi paci
 fotka
m3lana  6. 11. 2009 16:40
M3lana, napíš koment!
Napíš svoj komentár