Bedeker dojížďaka (Ferka)
Upozornenie: Podobnosť všetkých názvov a mien so skutočnými je čisto náhodná.
Varovanie ministra výstavby a regionálneho rozvoja SR: čítanie bedekrov rôznych druhov vážne poškodzuje vaše zdravie a môže spôsobiť rakovinu!!!!

Nejedná sa o výsledok športového podujatia. Synonymum k pojmu „vozovňa“ či „depo“. To napovedá o polohe zariadenia „Remíza“. To napovedá aj o klientele tohto zariadenia. To napovedá aj o cenách a celkovej kultúre výčapu. Vlastne je tým povedané všetko a už nič netreba dodať.
Možno predsa len niečo. Vozovňa Krasňany, Račianska 151. Tak a teraz už presne viete, kde to nájdete aj koho tam nájdete. Beusákov po skončení šichty, dielenských pracovníkov počas šichty a občas niekoho aj pred začatím šichty. Pijú klasický sortiment, pivo svetlé, 12O, prípadne 10O. Môže byť aj niečo 38%-tné, ak je na to príležitosť. (Napr. začiatok šichty, obedná prestávka, koniec šichty). Ináč tu ponúkajú aj nejaké obedové MENU, okrem alko-nápojov tu čapujú aj originálnu kofolu, robia tu kávu a vybrať si môžete aj zo širokej ponuky čajov. Všetko toto si vychutnáte v pomerne zrenovovanom prostredí s celkom slušne vyzerajúcimi, ale zato zvyčajne špinavými stolmi. Dobrý dojem budí najmä výčapný pult, ktorý je obtiahnutý nejakou imitáciou dreva alebo čohosi podobného. Na plátne ktoré je umiestnené vzadu na stene občas premietajú nejaký zaujímavý program z TV, napr. ligu majstrov. Komu by sa nepáčilo, môže si zahrať s lady Linner. Hracie automaty, ktoré lákajú návštevníkov touto upútavkou (Lady Linner). Za teplého počasia sa dá sedieť vonku, terasa býva zatiahnutá plachtou. Ale tam je to rovnaké ako vnútri.
Takže „ďakujeme za návštevu, dovi, dopo“. Radšej nabudúce pôjdeme niekde inde. Dôvod? V Remíze radi čapujú pod rysku. Čašník je tam zvyčajne ten istý, neochotný. Venuje sa iba svojim známym – štamgastom. Aha tých som ešte zabudol spomenúť. Policajti z vedľajšej ubytovne. Aj Beusáci, ale tí sú skupinou osebe. „Čo si dnes mal?“ „30/2, takú dlhú 10.30 výkon.“ „Ja som mal 80tku, do p.... som lietal jak kolotočiar“. To boli autobusáci. Električkári, tí sa majú lepšie, ale za menej peňazí. Menej míňajú na piatiku. S výnimkou osláv, keď je Romana. Aj náš slávny František bol električkár. Sotva rok a potom 27 rokov na autobusoch. Ako podaktorí štamgasti našej remízy. Koľkí poznajú Ferka a koľkých pozná Ferko? A po koľkých pivách a borovičkách kto pozná Ferka a s kým sa spozná Ferko? Náš slávny štamgast môže byť na tento podnik 3,14tej cenovej skupiny bez obsluhy hrdý, no my ostatní nie. Na zdravie.

 Recenzia
Komentuj
Napíš svoj komentár