Už dlho plánujem vyjadriť moje zhrozenie z niektorých ľudí. Ale dnes to už vo mne vyvrcholilo, ked som išiel domov zo školy...
Dnes už sa nikto nevie normálne vyjadrovať. Od každého počuť iba celý rad nadávok:
*Je to horké ako pi..
*Môžem sa na to vyje...
*Takú ti naje..., ty ko...
*Ku... aj s takou robotou!
A môj názor?
Všetci ľudia, ktorí takto rozprávajú sú totálni analfabeti! Pomaly už každé slovenské slovo si nahradia nadávkou a už sa budú viesť iba takéto konverzácie: "Ku... je.. s ko..... na pi..." a pod.
Nadávky vie predsa používať každý. Ale aby som viedol konverzácie, kde každé druhé slovo nahradím nadávkou, to teda nie!

Nehovorím, že sa všetci majú stať svätými a dávať si pozor na to, aby rozprávali slušne a spisovne. Každý má právo si zanadávať, ked má nejaké ťažkosti alebo ked ho niekto nahnevá...
Ale dnešná mládež už úmyselne používa nadávky počas bežných konverzácii a je mi z toho na vracanie.
Dnešní chalani si tým asi potrebujú niečo dokazovať...ale sila alebo mužnosť sa dajú dokázať aj inak, týmto mi vedia dokázať akurát tak svoju hlúposť. Ved už pomaly nebudú vedieť povedať niečo normálne, iba ak pomocou nejakej nadávky.

Komentujte si ako chcete...ale potreboval som si vyliať srdce, lebo táto amorálna analfabetická spoločnosť, ktorá nám vyrastá ma dokáže totálne rozzúriť!

 Blog
Komentuj
 fotka
munchausen  24. 3. 2011 19:24
Hm... Aj ja som si užil slovník mojich spolužiakov na strednej škole, ktorý sa nedal nazvať kultivovaným. No teraz, na vysokej, nikto z triedy nepoužíva vulgarizmy. Nuž... Na vysokú chodí predsa len inteligencia.



Slovo je veľmi mocnou zbraňou. Dokážeme ním zabiť účinnejšie ako mečom, ale aj vzkriesiť ľudskú dušu k vyšším hodnotám, ak leží v bahne nízkosti.



Veď aj študenti metareálnej matematiky sa už odpútavajú od čísel a študujú Goetheo verše a pod.
 fotka
lui74  24. 3. 2011 22:41
@munchhausen ani vysokoškoláci nie sú všetci kultivovaní a inteligentní...
Napíš svoj komentár