Aj ked trochu oneskorene, ale predsa!

Už mám konečne po tom...zmaturoval som.
Teraz sa už mozem len smiat, ked si predstavim tie stresy, čo som vyrábal....Ja stresujem hlavne pred maturitami, ale počas nich som bol v pohode.

Všetko to prebehlo za 2 dni. Začal som trojkou z dejepisu...vedel som to na 2, ale účinkoval stres...lebo každý už mal aspon 1 skusku za sebou - len ja ešte nič. Potom som ale dostal jednotku z NoS(pravo, ekonomia a psychologia dokopy), kde som mal otázku z filozofie.

Na další den som mal dvojky z Aj a Sj. Všetky moje maturitné známky boli spravodlivé...okrem Aj...ona ma mala zaškatulkovaného ešte aj pri maturitách...a aj ostatní uznali, že som to vedel lepšie ako niektorí, ktorí dostali 1.

a aké otázky som si vytiahol? No...
dej: Mezopotámia, protifašistický odboj, románska kultúra
NoS: generácie ludských práv, Empirici(Bacon a spol.), nezamestnanosť
Aj: porovnanie dedina-mesto(opis obrázkov), multicultural society, chcem založit vlastnú reštauráciu(simulation)
Sj: analýza básní Jablko(Válek), Zvony detstva(Rúfus), Vlas(Kováč)

Najhoršie na maturite bolo to čakanie. Medzi predmetmi som musel čakat niekedy aj 5 hodin na dalsiu skusku...a to len pomáha stresovaniu. A naozaj som si vždy vytiahol tú otázku, čo som nechcel!!!

Každý mi hovoril pred maturitou, že ju zvládnem a nemám sa čoho báť. No ja to nikomu tak nepoviem. Hoci nebola ťažká...bolo tam vela stresu a čakania - ubralo mi to vela telesných aj duševných síl...a tak ja nebudem utvrdzovať ludí, že zmaturujú len preto, že ja som mal lahkú maturitu.

Konečne som úspešne ukončil strednú školu!!! Môžem si začať plniť svoje sny a ciele.

 Denník
Komentuj
 fotka
marienn  3. 6. 2008 10:19


tak pod do toho!

good luck
 fotka
pelly  10. 10. 2008 14:18
Hlavné, že to máš už za sebou.
Napíš svoj komentár