Nemám problém s tým, že som kresťan.
Nemyslím si, že písanie o mojej viere je propagovanie nejakého náboženského vyznania (pozdravujem admina menom Mayo - Tí, čo ho poznáte - odkážte mu, nech si prečíta tento blog).
BIRDZ je na to, aby sme písali o našich zážitkoch. Tak možno kresťania píšu o zážitkoch s Bohom. Rovnako ako neveriaci môžu napísať blog o tom, že žiadny Boh neexistuje. Ved to by bolo tiez propagovanie viery - Viery, že nič neexistuje.

Ja nedelím ludí na veriacich alebo neveriacich.
Ludia, ktorí zažili niečo silné a chcú sa o tom podeliť tu vo forme blogu musia byť vymazaní, lebo hovoria o viere?
Chcem všetkým napísať o mojom zážitku - presvedčení - viere. Lebo úlohou správnych kresťanov je šíriť zvesť o Bohu. To ich delí od iných, ale nie sú niečo viac ako iní ludia.

Je práve týždeň za zjednotenie kresťanov. Kto sú vlastne kresťania?

Kresťania nie sú ludia, ktorí chodia do kostola. Kresťania sú všetci tí, čo boli pokrstení. Či už ste teraz neveriaci alebo veriaci - veľká väčšina z nás bola pokrstená. Zariadili to síce rodičia, lebo my sme vtedy veľmi nevnímali, ale sme pokrstení. VŠETCI pokrstení sú kresťania.

Na SVK máme mnoho kresťanov - kresťania nie sú len katolíci. Medzi kresťanov patria aj evanjelici, pravoslávni, baptisti... a mnoho daľších. Nie je medzi nimi rozdiel. Každá táto vetva kresťanov má niečo spoločné. A toto si neuvedomujú ani niektorí katolíci.

A čo je Cirkev? Niektorí hovoríte, že neveríte v Cirkev, ale veríte v Boha? Iní, že Cirkvi neveríte, lebo hlása chudobu, ale sama bohatne? Súhlasím s vami. Ale viete, KTO TVORÍ Cirkev?
Veľa ľudí si pýta dôkazy ohľadom viery, tak sem pridám vysvetlenie Cirkvi z Písma:

"Ved my všetci, či Židia alebo Gréci, či otroci alebo slobodní, boli sme v jednom Duchu pokrstení v jedno telo. Telo nie je jeden úd, ale mnoho údov." (1.Pavlov list Korinťanom 12,13-15)

"Vy ste Kristovo telo a jednotlivo ste údy. A v Cirkvi Boh niektorých ustanovil za apoštolov, iných za učiteľov a iným dal dar uzdravovať, pomáhať, viesť alebo dar rozličných jazykov."
(1.Pavlov list 12,27-28)

Vysvetlím vám to: 1.Všetci, ktorí sú pokrstení, sú kresťania. 2. "telo" = Cirkev alebo Kresťanstvo
"údy" = odnože kresťanstva alebo iné náboženstvá
3. Cirkev tvoria všetci pokrstení. My všetci sme Cirkev(spoločenstvo). Niektorí v tomto spoločenstve majú úlohu učiť (biskupi, kňazi), iní pomáhať ľudom, ... a všetci sme na jednej úrovni. Kto teda nadáva na Cirkev, nadáva sám na seba!

Ja som toto nenapísal, aby som niekomu vymýval mozog.
Nechcem nikoho presviedčať o mojej viere.
Nenapísal som tento blog preto, aby som mal veľké ohlasy a plnú diskusiu.
Chcel som poukázať na nespravodlivosť na BIRDZI; tiež pomôcť ľudom pochopiť niektoré veci, čo sú zle chápané.
AK BUDE MOJ BLOG VYMAZANY:
-vedzte, že som trafil klinec po hlavičke
-že mám pravdu (určite to nechajú, aby som akože nemal pravdu)
-píšte o tejto téme všetci, ktorí cítite, že máte, čo povedať

A na záver citát:
"Cudzími jazykmi a perami cudzincov
budem hovoriť tomuto ľudu,
ale ani tak ma nepočúvnu."

P.S. Som zvedavý na všetky tie ohlasy ľudí, ktorým sa môj blog nepáčil. Viem si predstaviť, ako budete reagovať. Ale nevadí.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
kyklop  22. 1. 2008 20:36
Takze podla teba ja nie som sucastou cirkvi? Ja totiz nie som pokrsteny.
 fotka
lajlika  22. 1. 2008 21:28
omg...

mas pravdu,krestan nie je to co cirkev.

Ja verim v Boha,preco by som mala verit v cirkev?vies kolko zla napachala?vies kolko zla pacha teraz..najviac ma v poslednej dobe nasrali palenim knih...coho sa boja???ze niekto konecne pochopi?



a to,ze nejaky list koryntanom hovori,ze vsetci ludia tvoria cirkev znamena,ze je to pravda?
 fotka
she  22. 1. 2008 21:39
hm...musi byt viera niecim ohranicena? musime mat niekoho kto nas riadi a vymysla si "co je asi pravda" a vnucuje to druhym?(nehovorim o tebe ale o tom ako silne veriaci odsudzuju setkyx co "zhresili")...niekto si hovori krestan vyspoveda sa z hriexu a ma pokoj na dusi(a co ked je ten hriex vrazda?)...nemam rada to ako cirkev ohranicila a vymedzila vieru ja som veriaca nemam rada cirkev a neodsudzujem krestanov aj ked si nemyslim ze robia dobre(aleto je moj subjektivny nazor)...kazdy ma pravo rozhodnut sa a kazdy vnima svet svojimi ocami a preto by sme sa nemali odsudzovat pre veci, ktore nikomu neublizuju...cize co z toho vyplyva...ze nic mudre a uz vobec ne nove som tu nevypotila ale celkom dobry blog...taky na zamyslenie
 fotka
she  22. 1. 2008 21:42
a suhlasim s Lajlikou
 fotka
adripaul  22. 1. 2008 23:03
Ako s tým mazaním..súhlas!!..nekdy tú maže nekto aj čo nemusí..len kvoli tomu, že sa to jemu nepáči..admin by mal byť objektívny..a nezainteresovaný..ako voči samotným konkrétnym užívateľom,tak i k témam ku blogom a fóram..pokiaľ nésú fakt, ale fakt v nejakom extrémnom rozpore s pravidlami..bo dobre vieme, že té tu každý porušuje..a néé, že nekto si povie, neľúbi sa mi to..vymažem to..To neni profesionálne!!



A k tomuto..ja ako náboženstvo neriešim..tá téma je pre mňa až moc diskutabilná..a netúžim ju riešiť..Ale za to..by som to nemazal, nájdu sa tu aj takí, čo si to prečítajú a zaújme ich to..
 fotka
syma  23. 1. 2008 00:40
ah jaj jak su zrazu vsetci uvedomeli..a ono pritom vobec nikoho nezaujima kto v co veri..
 fotka
christy  25. 1. 2008 22:15
suhlasim s tebou lui74,ale ak chces pisat o Bohu,o tom ako zasiahol tvoj zivot,ako ti ho stale meni a naplnuje,toto nie je vhodna stranka...tu to malokto oceni...malokto si tu uvedomuje skutocny zmysel zivota,alebo vobec nejaky zmysel nasej existencie...prispevaj inde,tam kde to ocenia,tam kde ludia vedia alebo prinajmensom chcu vediet co si prezil a co stale prezivas,ked je tvoj zivot preniknuty Jezisovou pritomnostou...tesim sa z toho,ze si krestan,ale nie si nim preto,ze si pokrsteny,to je len formalita,je to len na papiery,ale ci si naozaj krestan dokazuju tvoje skutky,ktorymi prejavujes svoju vieru...
 fotka
pelly  2. 4. 2008 18:18
Súhlasím s tebou. Aj ja mám niekedy pocit, že je tu zavedená diskriminácia proti kresťanom... Vidím, že sa najdú aj takí čo si vedia povedať svoje.
 fotka
-veronka-  5. 2. 2009 21:50
..neviem, preco by mal byt admin nezaineteresovany..skus si to riadit to tu ty..vies, ako to tu chodi, tak ked sa ta nepaci, nechapem naco sa prihlasujes..
10 
 fotka
lussatko  13. 3. 2011 14:18
narozdiel od @christy si myslim, ze BIRDZ je celkom dobra stranka na to, aby sa tu uverejnovali aj taketo temy. ved preco by sa nemohli, ked je tu mnoho inych. a ako tak pozeram, aj tu sa najde vela podporovatelov nielen odporcov. a myslim, ze ulohou krestanov nie je len presvedcovat niekoho o dacom, comu by mal verit, ale mozno aj take nakopnutie k rozmyslaniu. pretoze niektori ludia beru veci za svoje bez toho, aby o tom uvazovali/rozmyslali. a ak krestansky ladeny blog zaujme, popripade vyprovokuje alebo inak podmieni jeho citatela, splnil svoj ucel. to, ako sa k tomu samotny citatel postavi, je uz druha vec. drzim palec
11 
 fotka
vreskot000  27. 9. 2012 12:48
len teraz...asi dosť už neskoro, píšem, že si veľmi fundovane napísal a múdro tento článok, klobúk dolu. o čosi podobnom som sa zmienil v mojich ostatných blogoch. a máš pravdu. Len pokračuj pekne Pán Boh má z Teba radosť
Napíš svoj komentár