Nie som všímavý človek. No nemohlo ujsť mojej pozornosti, že sa mi v poslednom čase nedarí.
Pozor! To nie je všetko, čo som chcel vyjadriť. Ešte ostáva vo mne štipka optimizmu, ktorá ma vždy pobáda hovoriť si v takýchto situáciách, že to bude lepšie. Pretože: mne sa vždy striedajú dobré obdobia s tými zlými. A v zlom období sa teda utešujem tým, že môžem čakať príchod toho dobrého – niečoho pozitívnejšieho.

Ono to však neprichádza, ba ešte sa to zhoršuje – čo ma udivuje a dokonca znervoznuje. V pondelok ako obvykle cestujem do školy, ale čo čert nechcel – musím hodinu a pol stáť. No kedže som písal, že veci sa aj zhoršia - teraz musím vždy po zlom čakať aj niečo horšie. Pred Zvolenom, pár stoviek metrov pred nami sa stane havária. Takže k tomu môjmu státiu si prirátavam dalšiu hodinku státia na dialnici. Tí veriaci (a určite aj mnohí neveriaci) poznáte príbeh z Biblie o Jonášovi. Je to ten chlapík, ktorý nechcel poslúchnuť Boha – a tak kvôli nemu takmer stroskotala lod v búrke a neskôr skončil v bruchu velryby. Dnes sa cítim presne ako Jonáš.

Úplne zničený sa musím ponáhlať do školy odsedieť si tie zbytočné, nič mi nedávajúce prednášky a semináre. Ešte zmeškám pár busov z mesta a konečne....volno na intráku. Nie! Musím si ísť dať zviazať bakalárku. Prídem do Copy centra a vidím, že som to stihol v otváracích hodinách. Lenže tety zamestnankyne si dávajú počas pracovného času polhodinovú fajčiarsku prestávku – neostáva mi nič iné, iba čakať. A tak, další smolný deň za mnou. No ja potrebujem energiu, aby som dokázal zvládnuť aj zajtrajšie príkoria. Takže na konci dňa prichádza aj niečo pozitívne ako v správnej rozprávke – pridám sa ku skupinke priateľov a ide sa do kina na zaujímavý film Bella. No vyskytol sa malý háčik: Kedže som sa pridal na poslednú chvílu, všetci mali lístky vopred zaobstarané okrem mňa. A pravdaže vypredané...

Tak sa teda poberám domov. A tu zrazu ku mne pristúpi tajuplný muž a podáva mi lístok, že on nemôže ísť. Nemohol som tomu veriť a než som stihol niečo povedať, bol preč. Takže nakoniec idem a dokonca úplne zadarmo. Film sa mi páčil (Odporúčam!). Cestou z kina sme ešte museli preliezať bránu, ktorá bola pravdaže zamknutá. A tak další nešťastný deň úspešne za mnou.

 Blog
Komentuj
 fotka
kawanabe  29. 3. 2011 16:32
Mne prišiel ten koniec dňa veľmi podarený
 fotka
ordinarygirl  1. 4. 2011 06:28
No chcem si ťa predstaviť, ako sedíš vo veľrybe čo by si tam ty robil? s notebookom by si prežil, ALE len tak tam sedieť...spal by si, že? inak Bella je parádny film odporúčam, ja som ho už videla v predstihu pred rokom s titulkami, mám ho na USB vidíš Peťo, nezúfaj, že sa ti niečo nedarí..ten hore vie, čo a prečo robí
Napíš svoj komentár