Určite si to už zažil. Určite si už pocútil nudu v prostredí tvojho internetového prehliadača. Čo tak si prečítať o najnovších novinkách v IT? Hmmm a kde?



Aj keď je slovenský internet možno trochu "menší, stále ponúka kvalitné blogy alebo celé IT megaprojekty.
Zive.sk: Živé.sk je najčítanejší IT projekt na slovenskom webe. Všetky články sú rozdelené do niekoľkých skupín ako je napríklad "správy", "recenzie". Hneď po načítaní web projektu uvidíš okienko s naj. odporúčanými článkami. Napravo nájdeš okienko s tzv. bleskovkami alebo tlačovými minisprávami. Každý týždeň uverejňuje žive.sk video s názvom "Živé týždeň" kde sú zhrnuté top novinky týždňa. Živé je kvalitný e-časopis, ktorý je zameraný skôr na počítač ako taký než internet.

dsl.sk sl.sk je narozdiel od Živé zameraná hlavne na internet a web ale pribúdajú aj správy z iných odvetvý. Obrovská nevýhoda je zastaralý dizajn a zlé uloženie reklám. Dsl.sk už takpovediac vymiera o čom hovoria aj čísla návštevnosti, ktoré sú z roka 2006. Aj tu ale pribúdajú niekedy pekné články.

itnews.sk: Itnews je webový projekt podobný ako Živé, len designovo sa trocha líši. Návštevnosť je tiež o niečo nižšia, lebo spravodajstvo je pododné tomu Živému. Čas od času príde ale niečo nové čo si treba prečítať.

Zajtra.sk: Zajtra som si vybral, práve preto, lebo na naše internetové pole prichádzal s niečim úplne novým. Prepracovaný blog o internete tu doteraz naozaj nebol. Na zajtra si každý nájde naozaj svoje plus alebo mínus. Podstatným rozdielom je to, že neprinášajú novinky ale hotové riešenia.

Menšie blogy: Na Slovensku máme ale aj veľa blogerov, ktorí prezentujú svoj názor v menšom. Napríklad www.embuck.com alebo blog o písaní www.akopisat.sk. Blogov nájdeš oveľa viac napíklad aj na birdz.sk

 Blog
Komentuj
 fotka
ikuto  1. 1. 2011 10:48
@bluepanter aha tvoja stránka je slávna
 fotka
bluepanter  1. 1. 2011 11:17
@ikuto wau, fakt a aj Zajtra je tu spomenuté, pekne



@lub0s akým spôsobom si došiel k akopisat.sk? cez vyhľadávač (napr. Google), môj profil tu alebo inak?

robím prieskum
 fotka
tenpatic  1. 1. 2011 13:21
Hm, žive ma moc nebaví, vnútorné pocity.



dsl mám celkom rád, v poslednom čase vzrástla kvalita článkov a chodím tam už dlhodobo aj kvoli diskusiám, ten intérny humor, ktorý tam vládne je jedinečný. Čo sa týka RU, tak to, že tam majú staré stats a neaktualizovaný okolitý obsah ešte nehovorí nič o situácii. Zo začiatku roka to bolo viac balance, ale DSL rástlo a malo medzi kvartálne dosť výrazny nárast. To, že na okolí je neaktualizovaný obsah je už rarita, už sa na tom smeje dlhodobo a patrí to k portálu. Dokonca je to tak pol na pol pri otázke zmene dizajnu, ľudia majú radi ten klasický dizajn čo tam je už odjakživa.



Zajtra.sk c-f, yes all right



Občas čítam pár blogerov, podľa zaujímavosti
Napíš svoj komentár