Keď padám dolu, chcela by som vedieť, či ma tam niekto čaká s otvorenou náručou. Keď stúpam hore, chcela by som vedieť či tam už niekto na mňa čaká s whiskey v ruke. Ale tak isto, ako sa nedajú tieto dve veci vedieť, nemôžem vedieť, či ten, čo sa považuje za priateľa, bude pri mne keď skončím na dne, alebo naopak, bude pri mne, keď budem na vrchole. Priateľstvo, je jedna z najcennejších vecí a priorít v živote. Máš lásku? miluješ niekoho tak, že by si za neho život položil? tak nestrácaj kôli takémuto človeku priateľov. Pretože tento človek tu nebude navždy. odíde tak, ako prišiel do tvojho života. a svojím odchodom zanechá stopy a rany, veľa spomienok a zážitkov, a vtedy je čas na to, aby prišiel priateľ. Priateľ ťa vypočuje, trebárs aj celé hodiny s tebou telefonuje, priateľ príde k tebe, pozrie si s tebou film, ostane na večeru a potom odíde spať do tvojej postele. s priateľom si vyrazíš v piatok večer na cesto svetom, a je ochotný s tebou prísť až v nedeľu nadránom. Iba priateľ dokáže svojou existenciou zošiť rany, ktoré spôsobila osoba, ktorú si miloval.
Ale čo má človek spraviť, keď ten priateľ si nájde lásku? najradšej by sa človek zachoval ako sebec, a odhováral by ho od nej, ale nemôže. pretože čoho sa najviac človek bojí, to sa stane. preto sa musíme naučiť tešiť zo šťastia iných, prežiť s ním strach z prvej večere u jeho rodičov, radosť z prvého sexu, naučiť sa prežiť všetky pocity, ktoré pržíva on, zaspávať s pocitom, s akým zaspáva on, ale predovšetkým, nezávidieť mu a neodcudzovať ho, neopustiť ho a podržať ho v každej chvíli.
Láska je len klam, a srdce je len sval. slzy sú len slaná voda a bolesť je len sestra smútku. A smútok? pusti si svoju obľúbenú pieseň, zatancuj si svoj obľúbený tanec, pusti si svoj obľúbený film, choď si zacvičiť do fitka, smej sa raduj sa ale hlavne nevešaj hlavu dolu. nemaj čas na premýšľanie, prečo som neurobil tamto, a prečo som povedal hento... minulosť bola, prítomnosť je , a preto sa preba naučiť z vlastných chýb, čo musíme spraviť aby bola naša budúcnosť taká, akú chcem. ľudia sa často pozerajú do minulosti, a boja sa vykročiť nohou vpred, pretože sa boja toho, že spravia rovnakú chybu. Ale prečo by som sa mal bát skúsiť novú vec ? veď predsa, žijeme len raz, a každý deň môže byť posledný, tak preto, každému ňu dajme šancu aby sa stal tým najkrajším dňom v našom živote. vyhcutnávajme si každý okamih, ktorý práve teraz je, pretože aj ten najkraší trvá len chvíľu. nemysli na svoje trápenia a starosti. vezmi si život ako jeden veľký šatník, do ktorého si každý deň kúpiš jeden kus oblečenia, a jeden kus oblečenia predstavuje jeden deň. prečo si kupovať obyčajné čierne tričko, keď si môžem kúpiť tie krásne lesklé šaty ?
berme život, ako katalóg, z ktorého si vyberáme zážitky, ľudí, veci... čo len chceme.. a myslime na to každý deň, verme že je to naše, len to ešte nevidíme.. a nevešajme hlavu, že to neprišlo dnes.. ale verme že to príde zajtra .. treba pozerať optimisticky na život, ktorý nás čaká, veriť že každý deň bude krásny. tešiť sa že dnes svieti slnko, a smiať sa na vločkách snehu..

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár