Saskia nechápala odkiaľ ju vzal, ale naraz Lukas vytiahol z vrecka bundy zbraň. Vedela, čo chce Lukas robiť, no nemala z toho dobrý pocit. O chvíľu aj zistila prečo. Keď Tony zbadal zbraň, skočil ku Lukasovi a strhla sa bitka.
- "Nie Lukas, nie!!"
Bolo to zbytočné. Naraz padol výstrel. A potom ďalší. Lukas aj Tony padli na zem, obaja mŕtvy.
- "Čo sa to..??"
Saskia nechápala, neverila...nemohla uveriť že Lukas... Musela niečo urobiť, nemôže tu len tak stáť. Naraz sa rozhodla. V tom hroznom neporiadku krotý tam urobili sa snažila nájsť pero a papier. Keď ho našla s trasúcou rukou začala písať a slzy veľké ako oriešky jej padali na papier.


Milá Rachel,
neviem ako mám začať. Možno začnem tým, že ty mńa síce nepoznáš. no tento list ti píše tvvoja matka. Áno, som tvoja matka. Narodila si sa, keď som mala 20 a nebola som pripravená na dieťa, bola to pre mňa veľmi veľká zodpovednosť. No hlavný dôvod odvrhnutia ťa bol, že si nebola počatá tak, ako by si mala. Nebola si počatá z čirej lásky, ale bola si plod zvrhlosti. Bola som znásilnená a ty si sa mi narodila. Tvoj otec je mŕtvy a ja si neželám, aby si sa niekedy pkúsila vyhľadať ho podľa mena, pretože to bol obyčajný podvodník a hajzel. Nevedel o tom, že má dcéru. KeĎ budeš tento list čítať, budem už pravdepodobne mŕtva, lebo neviem zniesť všetko, čo sa okolo mňa deje. Môj život bol jedno veľké fiasko no ial som si to uvedomila až neskoro, a to až príliš. Jedinú vec vo svojom živote ľutujem najviac a to tú, že soms tebou nestrávila ani jedinú chvíľu. Ale ľúbim ťa, možno mi neveríš a moja láska vydrží až za hrob. Neviem, kedy ti tento list odovzdajú, ale dúfam že vtedy, keď už toto budeš čítať, budeš schopná všetko pochopiť. Nechcela som, aby sa to takto skončilo nechcela... prosím prepáč mi.
Mama...


Keď Saskia dopísala list, slzy už mala suché a bola pevne rozhodnutá. List zložila, dala ho do obálky a na ňu napísala meno svojej dcéry. Odišla a dve mŕtve telá nechala tak, ani sa neobzrela.
x x x

Saskia zazvonila na zvonček. Nič, nikto neotváral. Skúsila to ešte raz. Otvorili sa dvere.
- " Čo si želáte?"
- " Chcela by som Vás poprosiť, toto dajte Rachel Maxovej, ale ak t obude možné najskr, keď bude mať 15. Je to pre mňa veľmi dôležité a je to to posledné, čo niekoho v živote žiadam. Prosím Vás..."
Žena prevzala list a začala si ho obzerať.
- " Ale od koho to je?"
- " Povedze jej, že jej to tu nechala jej mama, Rachel Maxová."

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
haluz777  14. 8. 2008 10:23
fajna zapletka... co vsetko sa clovek nedozvie
Napíš svoj komentár