Určite každý z vás niekedy videl vo filme stretnutie ľudí v kaviarni, kde sa muži striedajú pri ženách na krátke rozhovory, po skončení každý účasník odovzdá kartičku, kde vyplnil, s ktorou osobou by sa chcel ešte stretnúť. Za pár dní si opäť zavolajú a krásny Hollywoodsky románik sa môže začať.
Donedávna som si myslela, že je to len ďalší filmový výmysel, ako nám ukázať ako by mala pravá romantika (láska) začať. No a čo realita.. tak tam to určite nefunguje, však? No ako som tak surfovala po internete objavila som ponuku na tzv. speed-dating. Hovorím si: “Žeby filmový výmysel v realite, hmm? ” Tak som si o tom začala viac čítať. Mnohí moji známi mi na otázku, čo je Speed dating nevedeli odpovedať. Až keď som uviedla krátky popis, tak sa im rozjasnilo a najčastejšia reakcia bola „aha viem, videl som to vo filme. Je to zoznamka Face to Face kedy sa skupinka žien a skupinka mužov stretnú s cieľom zoznámenia. Dá sa to aj tak popísať. Konkrétne ide o akciu, ktorú organizuje zoznamovacia agentúra. Agentúra zorganizuje stretnutie 16 alebo aj viac ľudí v rovnakom pomere žien a mužov vo vybranej kaviarni. Stretnutie prebieha v krátkych rozhovoroch, pri ktorých si muži po stanovenom časovom limite striedajú partnerky. Po skončení rozhovorov, kedy každý muž sa vystrieda pri každej žene, odovzdá každý z účastníkov kartičku, kde vyplnil, s ktorou osobou by sa chcel ešte stretnúť. Na druhý deň dostanú všetci zo zúčastnených od agentúry kontakt na partnerov, ktorých si vybrali, no len po splnení podmienky, že aj oni si vybral ich.
Keď som zistila, že to nie je len niečo, čo funguje kdesi za veľkou mlákou, ale existuje to aj u nás na Slovensku, dokonca v Bratislave, tak si hovorím, prečo to neskúsiť.
Večer sa priblížil a ja som hľadala kaviareň, v ktorej som sa mala zúčastniť speed-datingu. Po chvíli som vošla dnu, bolo tam už zopár ľudí, ktorý rovnako nesmelo prechádzali pohľadom po miestnosti. Organizátor ma usadil k jednému stolu a dal mi moje číslo a speed-kartu. Chvíľu som mala pocit, ako pred maturitou, no hneď ako dorazili aj poslední návštevníci, nám organizátor v skratke popísal, ako bude stretnutie prebiehať a mohlo sa začať. Prvotný strach opadol a my sme sa super zabavili, spoznala som 7 nových mužov a tiež zopár žien, s ktorými sme sa zoznámili cez prestávku a ešte po stretnutí chvíľu posedeli v kaviarni. Na druhý deň ma už na maily čakali kontakty na 2 chalanov, o stretnutie s ktorými som prejavila záujem a oni do svojej karty napísali tiež “áno”. Našla som si tak nových kamarátov a prežila som príjemný večer. Naozaj odporúčam:o)
Ja som zatiaľ našla pár stránok, ktoré speed-dating ponúkajú, napríklad: www.club21.sk, www.najdima.sk, www.speeddating.sk.

 Návod
Komentuj
 fotka
dzvach  28. 9. 2009 13:01
Vela ludi caka,ze sa im stane nieco ako z filmu.A nestane,preto si povedia,ze to sa deje len vo filme.Ale nie je nic jednoduchsie ako zacat s tym sam.Napr. naskriabat na nieco svoje cislo,ci mail,a bars aj ho podat z ruky do ruky svojmu objektu.Ak sa ozve,tak ma o vas nejaky ten zaujem,alebo ho to minimalne potesilo,ze sa nachvilu ocitol ako vo filme.Ak sa neozve,tak co,lepsie lutovat ze sme nieco spravili,ako lutovat ze sme nespravili nic.
Napíš svoj komentár