Závisť

Miluješ,dobre vieš,
všetkých pozornosť
Závidíš jej však tiež
jej vzornosť.

Mladá nastupkyňa krvavého trónu slávila dnes 7 rokov. V krásnych čiernych šatách kráčala audienčnou sienou na svojom prvom uvedení do spoločnosti a obzerala sa navôkol. Zachytila pohŕdaví čokoládovohnedý pohľad jednej vlkolačky, ktorý jej bol akýsi povedomí. Nepovedala však ani muk a s pevne zomknutými peramy dokráčala ku krvavému trónu svojho otca a poklakla.
,,Dcéra moja´´prehovoril pevným hlasom kráľ, ktorý nejdenému obyvatelovy temného lesa naháňal hrôzu ,,Katie Lisa nástupkyňa trónu, posledný potomo Michovcov dnes si dosiahla veku, kedy budeš zodpovedná za svoje činy. Ododnes sa budeš učit vládnuť štátu, tvorom ale aj všetkému živému, či neživému v tomto čiernom lese.´´
,,Ano otče´´odpovedala pokorne a vrhla vysmievavý pohľad na blonďaté dievčatko po jej pravici.Bola to práve ona, ktorá bola prvím dedičom krvavého trónu. Mala blondýnka menom Valeria, sesternica jej a sokyňa bola až tým druhým v poradí. Žiarlivosť medzi týmito dvoma dievčatkami bola príliš veľká a nenávisť prerastala občas hlavy aj ich rodičov.
Valeria odvrátila arogantne pohľad.
Oficialna časť plesu sa skončila a Katie sa rozbehla za svojími rovesníčkami, zaťiaľ, čo ich rodičia si radostne prpíjali na zdravie mladej Michovej.
Malá upírka sa slušne pozdravila zo škriatkami, pokoketovala s vílami, poklonila sa jednorožcovi a prehodila niake to slovko s raráškami.
,,Kat´´oslovil ju niekto spoza chrbta, keď sa zrovna smiala na akomsi vtipe, čo jej pošepol mladý démon. ,,Nechcem ti kaziť deň ale podla konvencie a tradície by si sa mala pozdraviť aj z vlkolačou královnou a jej dcérou´´ šepla jej matka do ucha a kývla hlavou k menšej skupinke tvorov separujúcich sa od upírou čo najďalej.
,,Ano mami´´prehodila unudene malá upírka a sebavedomím krokom sa vydala ku skupine vlkolakov.
,,Chcem hovoriť s vašou kráľovnou´´prehovorila panovačným tónom k červenovláske s hnedým pohľadom asi o dva roky staršej od nej.
,,Možno keď pekne poprosíš alebo to povieš aspoň vlúdnejším tónom´´odbila ju malá vlkolačka.
,,Ale Lillian´´napomenula ju staršia vlkolačka. Katie sa zdala niak známa. Áno!Bola to tá mamička s dieťatkom s detského ihriska.
,,Chcela si somnou hovoriť?´´otočila sa už milo na upíriu dedičku a veselo sa usmiala.
Tak táto trhanka je vkolačia vládkyňa? Pomyslela si vduchu Katie ale finogovaný usmev opätovala.
,,Chcela som vás iba privítať v našom skromnom príbytku´´rozhodila rukami po obrovskom hrade. ,,teda vás a vašu dcéru. Ak sa smiem spýtať kde je?´´ hovorila skoro ako dospelá a umne vyberala slová. K vlkolakom sa treba správať inak. S citom a úctou. To jej už odmala hovorili a bola to pravda. Vlkolak je sám sebou citlivý tvor.
,,Práve si sňou hovorila´´zachychotala sa kráľovna vlkov. Katie si odfrkla. Smiechom pohŕdal každý upír.
,,V tom prípade ťa výtam´´ prehodila smerom k červenovláske. Princezná vlkov kývla hlavou na znamenie, že zaregistrovala a ďalej venovala svoju pozornosť mladémuj raráškovy, ktorý jej predvádzal veselé triky a ona ho s úsmevom pozorovala.

 Blog
Komentuj
 fotka
stenatko  9. 11. 2007 22:07
juuuj klasa
 fotka
katkarinka  9. 11. 2007 22:08
jooj ty moja hviezda
 fotka
ziraffka  9. 11. 2007 22:17
pozor na gramatiku.. ale strasne krasne to je.. uplne zlatucke
 fotka
harry  12. 11. 2007 19:09
Velmo peknéé
 fotka
laira  24. 11. 2007 14:41
suhlasuim so ziraffkou...cica...par gramaickych chyb ale inak uzasne
Napíš svoj komentár