„Co tym myslel?..“ Spytala sa Zuza. „Neviem, ako to mam vediet? Ale asi myslel to s Monikou. CI? Ja netusim.“ Lili odpovedala celkom smutne.
„No uz ti to ide, tak papa zajtra v skole. A pozdrav Marinu ak s nou budes.“ Objali sa a Lili nastupila na autobus cislo 87. Zuzka sa pobrala pomaly na elektricku a domov.
Ked Lili prisla domov, uz od dveri kricala „..ano mami, pojdem pre Emu do skolky, a vyvencim Saru..“
Lahla si na postel, trochu rozmyslala. Nevedela si vysvetlit tu SMSku. Potom zapla internet. Pozrela na Smolabook co je nove, tam ju tiez cakala sprava od dotycneho. „Lili, velmi mi je to luto...viem ako sa citis.“
„To odkial ma? Co mu je luto? Jejda Maja mu urcite nieco povedala. Krava. Stale sa miesa do cudzich vztahov. A ved predsa, ako inak, ked ziadny este sama nemala.“ Zabuchla dvere a sla spolu so psom pre sestru do skolky. Ked prisla domov, vzala si len tasku a bezala s vetrom o zavod na tanecnu. V satni sedela Maja obklopena jej ‚kamaratkami‘. „Cau Lili.“ Pozdravila ju, no Lili sa jej ani do oci nepozrela.

Myslela si, ze ona mu neico povedala. Nechcela nanho mysliet, mala Matusa. Matus bol ten dovod, preco kazde rano vstala z postele s usmevm na tvari, pripravena bojovat so zivotom. Nechcela mysliet na to, co bolo, a preto myslela na to, co moze byt. Moze sa stat, ze raz bude s Matusom? Ktovie...

Po tanecnej jej na Smolabooku napisala Zuzka...
„Ahoj Lili. Ako sa mas?“ Inokedy si so Zuzkou rada psiala, no dnes nemala ani moc naladu. „Ahoj..no v pohode, len som strasne unavena...idem vyvencit Saru, potom pridem.“ Odhlasila sa a Zuzka si doma zatial pustila svoju oblubenu skupinu, ktoru mali obe s Lili velmi rady. Pri hudbe sa jej vynarali krasne spomienky na veci, ktore s Lili zazili.
„Som tu.. ty sa mas ako?“
„Pohodka, mama trochu peni, ale to nevadi. Pojdes zajtra na Latincinu?“
„Neviem. Podla toho ci vstanem. Koho to ekdy napadlo mat Latincinu nultu?“ krutila nechapavo hlavou, nechcelo sa jej rano vstavat.
„Som unavena, idem spat.“ Rozlucila sa Zuzka a Lili tiez sla do postele.
Rozmyslala. Nad svojim zivotom. Ma takmer 15, vela snov, ziadne istoty, okrem svojej rodiny a priatelov.

Rano ju o pol siedmej budi Marina: „Lili, cakam pod branou, si ochotna zist prosim dole?“ trochu neprijemnym hlaosm jej povedala do telefonu....“Hej hej, pockaj..uz sa obliekam.“ Povedala, hoci bola este v teplej posteli.

Ked prisli do skoly, Lili sla na Latincinu, a Marina na nultu Matematiku.... Ich dva najneoblubenejsie predmety.

Lili sa ale aspon stretla na Latincine so Zuzkou. Mohli si pokecat, kedze s nimi na Latincinu nechodila Maja, ktora by mala prihluple pripomienky na kazde ich slovo....

A tak sa zacal dalsi den, ktorym sa Lili, Zuzka a Marina museli prehryzt.

 Blog
Komentuj
 fotka
marleymt  3. 2. 2012 13:25
prečo sa volá Zuza?
 fotka
lesush  3. 2. 2012 13:34
Zuza je jedna z Liliinych kamaratok, a vola sa tak preto, lebo skutocnej "Zuzy" je druhe meno Zuza
 fotka
liko007  3. 2. 2012 13:57
veľmi pekné ... bodaj by aj ja som mal takú fantáziu alebo aspoň aby som tak vnímal ľudí okolo mňa ... moc pekné
 fotka
lesush  3. 2. 2012 14:05
@liko007 moc dakujem no ja si nemyslim, ze je to nejaky skvost, pisem to z nudy a z poziadania ale vazim si to dakujem
Napíš svoj komentár