A ďalšia tequila..už ani neviem koľká v poradí, nerátam ich.. Svet okolo mňa sa točí a ja vnímam hlučnú hudbu len akoby spod vodnej hladiny. Tancujúce telá okolo sa zmietajú v rytme, vidím ako nejaký pár odkráčal k stolu a on ju pritom chytil za zadok. Ona sa otočila a dala mu slabú facku. Zasmiali sa a očividne tiež potúžení alkoholom sa začali bozkávať. Odvrátila som zrak a vypýtala si od barmana ďalší pohár. Vybrala som sa von v nádeji zahnať začínajúcu depresiu a spomenula som si ako mi ktosi poradil podnik, kde majú prvotriednu tequilu a namiesto striptízu tu návštevníci prevádzajú sex na parkete - salsu a iné latinské laskominky.. Rozmýšľala som ktorý debil mi to poradil, lebo namiesto veselého poskakovania na parkete som ešte stále sedela pri bare, hýčkala si svoju depresiu a systematicky sa opíjala.

Opäť som sa otočila, aby som mala výhľad na parket a možnosť pozorovať baviacich sa ľudí. Tancovali na každom voľnom mieste až sa zdalo, že spolu netancujú len jednotlivé páry ale, že tá masa tancuje celá dohromady, že sú všetci akoby jedno telo. Žasla som a túžila byť medzi nimi. No sama som sa neodvážila a ani sa nezdalo že by sa niekto chystal popýtať ma o tanec. Tak čo..ďalšia tequila.

Niekto sa ma zľahka dotkol. Otočila som sa. Predo mnou stála pekná dievčina, odhadovala som ju tak na 25 a usmievala sa na mňa.
Spýtavo som sa na ňu pozrela. Nič nepovedala len ma chytila za ruku a donútila ma postaviť sa. Potom sa neobzrela skôr ako sme neprišli priamo do stredu parketu. Tam sa na mňa opäť šibalsky usmiala a spýtala sa:"Tancuješ?". Zasmiala som sa a nechala ju nech ma vedie. Mala pevnú ruku a isté kroky, určite už mala čosi odtancované. Nechápala som kde sa to vo mne berie. Vlnila som sa sama, s mojou záhadnou tanečníčkou, so všetkými ostatnými. Už som viac nerozmýšľala a nechala sa len unášať.. Privrela som oči a na okamih sme si odpojili ruky.. Vedela som však, cítila že je okolo mňa.. Po chvíľke dohrala hudba. Otvorím oči a hľadám ju. Pohľadom sa zastavím na každom mieste a.. Nie je tu, pomyslím si sklamane. Chcela som sa jej, ani neviem čo, azda poďakovať..či ju aspoň na okamih ešte vidieť, kým sa rozplynie spolu s touto nocou..

Išla som k baru, obliekla si kabát, zobrala kabelku keď sa ku mne nahol jeden z barmanov. "Toto je pre vás", podal mi malý poskladaný lístoček. Vyšla som von, kde už začínalo brieždenie a otvorila lístok. Bolo na ňom napísané - Ži rytmom srdca, nie rozumu.

 Blog
Komentuj
 fotka
zabeus  3. 2. 2008 01:43
Tak ale toto bolo vážne skvostné..

Tuším tu máme ďalšiu kvalitnú bloggerku , len tak ďalej!!

A najsilnejšie pre mňa bolo prirovnanie opilosti k tomu že vníma svet "akoby spod vodnej hladiny" , máš cit pre metafory..
 fotka
kvapalinka  3. 2. 2008 01:50
Pekné A na tom lístočku je čistá pravda-keby sa ľudia riadili viac srdcom, bol by svet krajší
 fotka
qirqi  31. 3. 2008 01:07
...to bolo kráááásne...

a tequila gold so škoricou a pomarančom... mňam
Napíš svoj komentár