Láska. Myslíš si, že vieš, čo to je, že to poznáš. Ten povznášajúci pocit, keď sa celý rozochveješ, keď stratíš istotu chôdze, keď tvoj pohľad sa nemo zastrie, keď namiesto teba hovoria o tvojich citoch puhé gestá. Pocit, keď každodenné povinnosti pre teba stratia význam a ty sa len ponáraš do tej krásnej studne snov a túžob. Pocit, keď sa na tvojich perách zjaví bez príčiny úsmev, alebo tvoje oči zahalí clona vlhkých sĺz. Nevieš, kde sa všetko začína, alebo kde končí. Nemáš toľko sily myslieť na to kedy, ako alebo kde to skončí. Žiješ len jednou časťou vedomia tam, kde ľúbiš, a druhou tam, kde budeš ľúbiť. Všetko, čo si sa za celý svoj život zatiaľ naučil, je preč. A predsa nevieš, čo sa to s tebou robí, nevieš vysvetliť, čo láska je alebo nie je. Láska? Čo to znamená?
Láska? To je chyba prírody. Osudová, vášnivo hlúpa chyba. Chyba, pri ktorej sa všetko zrodilo, a pri ktorej aj všetko zanikne.
Láska je krásna beštia, mäsožravá, zlodej tvojho rozumu, nenásytný predátor, prahnúci po bezbranných, napriek tomu rovnako hriešnych srdciach, aké vlastní aj on sám.
Láska, to sú najsladšie klamstvá, tak naivné, a predsa ich hltáš a nevieš sa ich nabažiť. Je tak ľahké im uveriť, omotajú si ťa a pripútajú tesne k sebe, a ty len s úsmevom visíš v ich pazúroch, ani nezbadáš, že sa do teba s chuťou zarezávajú.
Láska, to sú šepkajúce slová, slová, ktoré počuješ ozývať sa, no práve vtedy, keď ich vlastne nepočuť. Sú to slová s tajným významom, ktorý vôbec nechápeš, no napriek tomu sa statočne tváriš, že vieš, o čom sú.
Láska je sklamanie, ktoré ťa zničí a zruinuje, pristúpi ťa a ubije do zeme. A ty jednoducho dobre vieš, čo príde, čo nastane, čo je pri tebe už tak blízko, ale ty práve necítiš, nevidíš, ani nepočuješ, a tak sa jej celý slepo oddávaš.
Láska je nehorázna sebeckosť, jediná, a preto nebezpečnejšia tisíckrát viac ako ktorákoľvek alebo kohokoľvek sebeckosť, ktorú si pustíš k sebe, ktorej otvoríš bránu aj bez pozvania.
Láska je tak chladný a hrôzostrašný strach, že sa ho dokonca aj ty sám šialene bojíš. Je to jediné, čo je len tvoje, čo ti nikto nezoberie, ani sa o to nebude pokúšať. Strach je tvoj jediný majetok, ktorý skutočne máš, ktorý sa nedá prehrať v kartách, ktorý sa nedá nijako poistiť pred votrelcami, ktorí nikdy neprídu. Tvoj strach nikoho nezaujíma, nikto ti ho nechce vziať, a vlastne ani nikto nevie, že ho máš aj ty. So svojím strachom si musíš poradiť sám, ale aj tak ho neskrotíš.
Láska je spoznávanie, ktoré ti postupne odhalí pravdu, ktorú nechceš vidieť, lebo pravda bolí viac ako bodnutie nožom, viac ako praskot krehkých kostí, viac ako nežný dotyk ohnivého jazyka. No pravdy sa nezbavíš, pravda príde práve vtedy, keď si na ňu najmenej pripravený a keď si na ňu nevieš nájsť čas. Ale ona sa nikoho nepýta, či smie prísť.
Život je tak pekný, zaujímavý a napínavý, no keď príde láska, zdá sa ti, že predtým si žil ako prázdna škrupinka. A keď raz príde, život bez nej ti nedá zmysel. Tak čo je láska? Neviem...

Slohová práca - úvaha na tému Láska

 Blog
Komentuj
 fotka
emjey  1. 4. 2007 10:36
Dostávaš jednotku...mno a že si to ty tak aj *

Peknéee
 fotka
ksiksa  1. 4. 2007 10:39
Velmi pekne napisane pravdive ..
 fotka
momka  1. 4. 2007 10:44
joj Lena..supa..by si aj mne mohla tu uvahu napisat..kokoz ...a ocuj..myslis, ze ju budeme robit? ked uz....sak ty fies co..
 fotka
lenc_a  1. 4. 2007 10:48
kujeeeem... haha, smola, moja basnicka slina je zase na dne... treba pockat, kym sa dobije ta hej, podla mna budeme... sak to je isto v osnove... len cem, zeby si to precitala ona, a ne tota... ( budu mi chybat jej pripomienky na konci prac ze "Pekná práca", "Pekné myšlienky" alebo "Lenka, odkiaľ si zobrala tento hororový námet? Navrhujem ti prácu prerobiť a písať o niečom reálnejšom".... (
 fotka
cardi  1. 4. 2007 14:23
Leni, tak toto je fakt pekné ... Som nevedela, že ty a taký talent na slohhové práce
 fotka
zlatovlaska33  1. 4. 2007 16:35
fakt nadherna pravda o laske
 fotka
stazy  4. 4. 2007 09:22
to je uplne ze ale uuuplne super, miestami mi po tele chodili zimomriavky.... vazne uzasne,...
 fotka
misha771  5. 4. 2007 18:28
pjekne
 fotka
timmus  18. 7. 2007 21:17
mmm laska laska...hehh sak je peknaaaa...ale ja stojim zdy raci na nohach a nenegam sa nou unasat bo sa ete sklamem...ale pekne napisane a sry ze som nedocital do konca hups
10 
 fotka
smutny  14. 8. 2007 10:20
poznáš lásku ako obohratú pásku jemného rockera.
Napíš svoj komentár