Chalan, ktorý nadával na Kurta Cobaina mi poslal SMSku, že spolu Kamošom prídu na moje legendárne capuccino. Triasli sa mi ruky. Búchalo mi srdce. Zvláštne.
Normálne som sa zľakla. Potrebovala som oporu. Hmmm... Zavolám kamarátku. Hmmm... Samantu nie, tá by mi Chalana, ktorý nadával na Kurta Cobaina zbalila... Kučera nie je doma... Hej, moja zlatunká Šarlota by mohla prísť. Zavolala som, uprosíkala som. Kým som robila capuccino, všetci traja sedeli v altánku, rozprávali sa, potom som si prisadla, opäť sme sa vykecávali, vtipkovali, smiali.
Šarlota nemala rada môjho bývalého. Prezieravé to dievča. Mali sme teraz novú dohodu, že môjho ďalšieho frajera musí najprv schváliť. Keď chalani odišli, spýtala som sa jej čo naňho hovorí, povedala, že schvaľuje oboch. Jasné, že ma to potešilo. I keď pre mňa osobne, bol aktuálny iba jeden kandidát. Kamoš mohol byť akokoľvek skvelý, čo teda aj bol, ale mne už behal po rozume ten druhý.

V sobotu večer sme išli von. Sedeli sme na terase v Bare v strede dediny. Chalan, ktorý nadávala na Kurta Cobaina s Kamošom a partiou sedeli pri vedľajšom stole. Kamoš si nakoniec prisadol ku mne, venoval mi všetku svoju pozornosť, rozprával sa so mnou a mne to odrazu začalo byť nepríjemné. Balil ma a ja som presne nevedela čo mám robiť. Od poslednej príležitosti, kedy si ma naozaj niekto dovolil baliť uplynuli už vyše štyri roky. A o dotyčného som vtedy stála. Odvtedy sa nejaké dvorenie vyskytlo, ale vždy iba jednorázovo, nič mimoriadne. Ale z Kamošovho pohľadu bolo jasné, že o mňa stojí.
A ja som sa nevedela rozpamätať na to, čo sa v takýchto situáciách má robiť. Flirtovať som nechcela, aby som mu nedávala falošnú nádej, keď mi bolo jasné, že z mojej strany chémia nefunguje.
A vtedy prišla Anjelik. Nečakane a v pravej chvíli, ako to ona vždy robieva. Ušla som za ňou. Nechala som všetky svoje kamarátky premiešať sa s partiou pri susednom stole ospravedlnila som sa a venovala som sa Anjelikovi.
Prahla som po spoločnosti Chalana, ktorý nadával na Kurta Cobaina, ale potreba dať Kamošovi najavo, že nemám záujem bola dôležitejšia.
Ďakovala som Bohu, že Samanta má priateľa, lebo inak by mi ho určite zviedla.
Ešte som zachytila pohľad tých jeho pekných modrých očí a odišla som s Anjelikom do Horného Baru.

Na druhý deň sedeli Samanta a Šarlota u mňa, sŕkali sme moje legendárne capuccino a ako to pri kávičkovaní zvykne byť, rozoberali sme všetko možné i nemožné.
A Samanta zhodnotila, že na Chalana, ktorý nadával na Kurta Cobaina môžem zabudnúť, pretože sú s Kamošom najlepší kamráti a najlepší kamaráti predsa nebudú nikdy baliť holku o ktorú stál ten druhý.
A ja som smutne skonštatovala, že je to asi pravda.
A večer som zapla fejsbúk a zistila som, že Chalan, ktorý nadával na Kurta Cobaina a Šarlota sú odteraz priatelia. A Samanta stlačila „to sa mi páči“.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár