Milujem knihu Pláž od Alexa Garlanda. Áno, knihu. Nie film.
Tam kde sa vo filme začína diať romanca medzi DiCapriom a Francúzskou je v knihe moja najobľúbenejšia pasáž. Richard jej rozpráva teóriu o Alternatívnych vesmíroch. Jeho láska k nej ostane iba platonická.

Richard začne tým, že ak je vesmír nekonečný, existuje nekonečné množstvo možností, že sa niečo stane. Ak je nekonečne veľa možností, že sa niečo stane, potom sa to určite stane, aj keď je to hocako nepravdepodobné. To znamená, že vo vesmíre musí byť ďalšia planéta ako je tá naša. A ďalšia planéta, ktorá je tiež úplne rovnaká, len tá palma čo je naľavo od hentoho kameňa je tam napravo. A ďalšia planéta na ktorej je Francúzska filmovou hviezdou. A ďalšia na ktorej droguje. A existuje ďalšia planéta na ktorej Richardove rozprávanie o alternatívnych vesmíroch skončí bozkom s Francúzskou, a ďalšia kde sa práve v tej chvíli jej priateľ zobudí, nič si nevšimne, spraví scénu, nezobudí sa...

...Ak by príbehy môjho leta boli vymyslené, mohli by mať úplne iné konce, všetky aké si viete predstaviť.

Umelkyňa s Kenom sa nerozišli. Prekonali krízu a boli spolu šťastní až kým nepomreli, alebo spolu boli nešťastní až kým nepomreli. Rozišli sa, každý si našiel niekoho iného... Umelkyňa si niekoho našla a Ken na ňu nikdy nezabudol... Nenašli si nikoho. Vrátili sa k sebe...

Samanta sa odsťahovala za Motorkárom a po troch týždňoch sa vrátila domov. Alebo po troch rokoch. Alebo po troch rokoch po svadbe.
Anjelik v slabej chvíli vyzvonila Cudzincovi ako sa bozkávala s iným a jeho Ego to ranilo tak veľmi, že sa s ňou hneď rozišiel. On povedal jej, že ju podviedol. Nepodviedol ju a ona sa zbalila a odišla do cudziny za ním.

Šarlota sa bozkávala s Fešákom a zlomila Chalanovi, ktorý nadával na Kurta Cobaina srdce. Ten následne začal baliť mňa, ale mne hrdosť nedovolila si s ním začať. Alebo dovolila a prežili sme peknú aférku, alebo sme spolu žili šťastne až do smrti. Alebo som ho aspoň vypočula, keď sa potreboval vyžalovať a niekam sme spolu nachvíľu ušli a ja som ešte na ten krátky moment bola šťastná.

Šarlota sa nerozhodla pre žiadneho z nich.

Šarlota si začala s Chalanom, ktorý nadával na Kurta Cobaina a ja som nasledujúci večer vracala knihu Kamošovi a vyspala som sa s ním. Natruc. Po one night stande tu už o mňa nikto nebude stáť. Toto je spôsob akým ja pálim mosty.


A všetky tie veci sa mohli udiať, ak by sa nebola stala skutočnosť.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár