Snívam. Snívam, že stretnem anjela prechadzajuceho okolo mňa. Možno o tom neviete, ale anjeli často vizerajú ako typický nezávisláci, v sychravom počasí sa túlajú so zavretým dážnikom a s pochabým úmevom sa prechádzajú po uliciach.

Snívam, že raz prejde aj okolo mňa. Dokonalá súhra okolností, všetko je už pripravené a naplánované. Ak sa chystáte vyhnúť stretnutiu a prejsť cez cestu, obajví sa tam kaluž a auto, ak sa chystáte zahnúť do uličky, bude v nej stáť záhadna silueta muža naháňajúca strach, ak budete telefonovať vypadne spojenie, ak máte v ušiach pustené mp3 dojdu batérie. Ak si vás vyberie, stretnutiu už nezabránite.

Prejde okolo vás, nebadane, idylicky a zavŕta vám do hlavy pohľad, úsmev, gesto, možno pár krátkych slov, báseň, pieseň.... Nechá vám v rukách lístok s textom "Pošli ďalej". A vy začnete premýšať ako, ako to poslať ďalej, pretože ak nie, cítite sa previnilo, ak by ste ten papierik iba bezohľadne pokrčili a zahodili na mokrý chodník pod žltkasté osvetlenie pouličnej lampy.

Poznám jedného človeka, či skôr blog, ktorý stretol toho anjela a teraz v snahe poslať všetko ďalej, pózer fotiaci sa o sklo na rúre, sa stal niečim viac, ako len šedým okoloidúcim s modrým dážnikom, falošne recitujúcim neexistujúcu peiseň. Možno, snažiac sa poslať to kúzlo ďalej sa stale jedným z tých najelov, okolo ktoých ked prejdete ostane vám na ruke nápis "...a pošlite to ďalej".

 Blog
Komentuj
 fotka
nihili  3. 6. 2010 04:41
Kvimbi, ďakujem
 fotka
bludiacisvetom  3. 6. 2010 11:42
toto ma dostalo
 fotka
tequila  9. 10. 2022 16:20
cize si nam to vsetkym poslal dalej hromadne
Napíš svoj komentár