Zvýrazní svoje krivky.Keď to máš, tak to ukáž.Zakry nedostatky.Ako sa správne obliecť pre tvoj postavy.Ako opticky zväčšiť či zmenšiť prsia. Schudni do plaviek.Buď krásna. Buď sexy. Buď ženská. 
Pretože ženy sú to na to aby boli krásne. Malé dievčatá sú chválené za svoju krásu, sú to malé princezny a otec raz bude musieť dávať veľký pozor! (...ale predtým vlastne?)
---
Chcela by som resetnut svoj mozog a prestať sa starať o krásu. Prestať ľudí súdiť podla vzhľadu. Ono to znie hrozne, však? Ale robí to každý. 
--
Má peknú tvár, ale trocha by mohla schudnúť. Celá pekná, až na ten nos. Dosť sa zagulatila, čo? Som za to, aby ženy nosili, čo im je pohodlné... Ale toto je príliš. Mohla si dať podprsenku. Chlapaté pazuchy si nehygienicke. Krátke vlasy neženské. Ten makeup je priliš. Mohla si aspoň vyrážky zakryť. Crop-top s jej bruchom by som so nikdy nedala. Uff, to je odvaha. Mohla by zvýrazniť svoju postavu, tie vrecia, čo nosí sú hrozné. 
--
Kedysi mi prišiel koncept thin privilege dosť vtipný. Už mi nepríde, imho, nie všetci majú prístup ku kvalitnej zdravej strave a k cvičeniu. Niekto nemá možnosť ani sa dostatočne vyspať. Niekto bojuje s fyzickými či psychickými problémami. Veci nie sú len biele. 
-- 
A stojím tu ja. Vo vypasovanom oblečení, ktoré zvýrazňuje moje dlhé štíhle nohy. Je to to jediné, čo mi vždy chválili, to jediné, čo je asi na mne pekné - tak to predsa musím ukazovať. 
Ale ja by som si chcela kúpiť voľné neforemné džíny. A ja to nedokážem? Tak hlboko mam vsugerovane, že musím byť krásna, že si neviem obliecť niečo, čo zakryje moju jedinú peknosť. Šaty bez upnuteho pásu.Mam tak 30 šiat ale ani jedny, ktoré by neboli upnute v pase. Nemám ani dlhú sukňu. 
Moja tvár nie je pekná, tak to musím trocha kompenzovať... Nemusím?
Nemusím. Už ani nechcem. Chcem si ostrihať vlasy. Chcem si prestať zakrývať každú vyrážku. Chcem nosiť voľné oblečenie a chcem sa prestať starať či môj vzhľad teší ľudí okolo. Nie som eye candy. Som človek. 
---


Už rozumiem prečo majú často feministky krátke či farebné vlasy. 

 Blog
Komentuj
 fotka
james98  6. 5. 2022 18:25
Chvala Bohu, že niekto ešte nosí vypasované džíny. Hento čo sa teraz nosí je otras. Neprestávaj to nosiť, to je svetielko nádeje, že ľudia prestanú s tým trápnym parodovaním 80. rokov.
 fotka
abstraktdepres  7. 5. 2022 19:28
Je mi všeliak keď vidím tie ženské profily na sledovanejších IG. Ako keby žena mala byť pekná, konkretne až vyzývavá a nič viac, tým to končilo. Myslím že tých inteligentnejších chlapov to môže aj odradiť. Prečo sa neprezentujú záujmami? Alebo niečim hlbším z ich osobnosti než je vzhlad? Je to celé zle nastavené vrátane nášho často povrchného upínania sa na vzhlad. Keby všetky ženy vyzerali rovnako. Každý chlap rovnako. To by bola skutočná rovnosť.
 fotka
luc.ka  8. 5. 2022 11:38
Feminizmus ma pramalo spolocne so vzhladom…

Nemusis byt predsa 24/7 jak jaternica, obliekas sa v prvom rade pre seba a svoj komfort. Ak chces teplaky, daj si teplaky, neznamena to, ze tvoje nohy tym utrpia. Na druhy den mozes mat predsa zase “sexy” obtiahnute rifle. Nechodis predsa kazdy den von s cielom ulovit nejakeho muza na svoje nohy. Chodis von oblecena, lebo chces ist von, a nechces byt naha.

Je normalne, ze chces byt pekna, ale na to nestaci jeden kus oblecenia. Daj si nove vlasy, dobra kadernicka ti poradi, co ladi s tvarom tvojej hlavy a crtami tvare. A pokozka sa da vyliecit, staci presunut focus z handier na skin care. Je to beh na dlhu trat a potrva to minimalne rok. Ale ked sa necitis komfortne s vlastnym telom, ziaden kus oblecenia z teba nespravi atraktivnu a pritazlivu zenu.
 fotka
kvaziperiodicka  8. 5. 2022 20:40
@luc.ka asi som to nenapísala jasne a vyznelo to úplne inak...

K tomu feminizmu som to myslela tak, že napr. mať krátke farebné vlasy je určitá rebelia proti patriarchatu, pretože sa nepodriaduju tzv "male gaze". Väčšine mužom také vlasy prídu neatraktívne.

A to je aj pointou tohto blogu, nie môj body image ( ano, aj ten problém) ale moja neschopnosť kúpiť si niečo, čo by som chcela nosiť, čo sa mi páči, lebo zrazu nebudem pre svoje okolie dosť atraktivna. Tzv. stratim hodnotu, lebo hodnota žien je bohužiaľ pre túto spoločnosť dosť podstatne aj v tom. Je to symbolické, nemusia to vôbec voľné džíny, môže to byt hocičo, čo mužom nepríde vôbec hot.

Ja viem, že veľa žien s tým vôbec nemá problém, ale ja aktuálne mám a chcem ho prekonať. Problem nie je v tom, že sa neviem dobre ucesat/namalovat/obliecť, lebo... Viem. Ale už neviem, prečo to robím... Ja už neviem, či je "normalne chcieť byť pekná", nie tym male gaze spôsobom.
 fotka
luc.ka  8. 5. 2022 21:02
@kvaziperiodicka chapem. Tak si v prvom rade musis v sebe ujasnit, pre koho ten svoj vizual upravujes. Komu sa chces pacit? Zaklad je, aby si to robila pre seba. Aby si sa pacila sebe v alejkolvek chvili a v akomkolvek vreci a ucese. Je to otrepane klise, viem, a lahko sa to hovori, ovela tazsie sa to dosahuje. Ale da sa to, a je to krasny oslobodzujuci pocit, ked to dosiahnes A ver mi, ze je enormne vela zien, ktore s tym maju rovnaky problem ako ty.

Ved skus zarebelovat so svojim vzhladom aj ty, mozno sa chvilu budes citit nekomfortne, ale mozno tym ocaris uplne iny typ ludi a v konecnom dosledku budes spokojnejsia, ako v “sexy obtiahnutych rifliach”
 fotka
mixelle  23. 5. 2022 06:33
Z komentov sa mi zdá že pointa tvojho blogu ostala ludmi nepochopena but I feel u bro... Predstava že musíme byť ľúbivé pre iných je v nás tak hlboko zakorenená že už ani nemáme šancu vedieť čo vlastne chceme my samé.
Napíš svoj komentár