Docasna ministerka, s prepacenim (ministerka) potrebuje urobit personalne zmeny a dosadit vlastnych ludi od ktorych bude vyzadovat lojalitu a poslusnost. Spravodlivost je taka ze ked ma rezort plnit funkciu tak nesmie ho ovladat tych co o spravodlivosti rozhoduju. Potom vnucuje svoje myslenie a deformaciu vsetkym ostatnym. Hovori ze terajsi system neumoznuje dostatocnu odbornu diferencovanost medzi sudmi a sudcami preto vytvori menej sudov. Pritom trestne senaty funguju a rozhoduju v cas. Existuju sudy ktore sa zaoberaju obciansko pravnymi veci, nechapem preco im boli zobrane notarske veci. Ak ona chce zrychlit konanie sudov tak sa vratme k systemu arbitrazi. Arbitraze posudzovali veci hospodarske medzi podnikatelskymi subjektami. Je jeden obciansko pravny zakonnik podla ktoreho sa posudzuju obciansko pravne vztahy, su aj doplnkove normy ktore upresnuju a detabilizuju jednotlive veci, ale to nie je v tom chaktere aby sa mala nemit struktura vnutorneho usporiadania.

Pani Kolikova to nevie a za seba nemoze, jedine rukami vie rozhadzovat z jednej strany na druhu ako po vybuduchu granatu. V kazdom pripade uzemne usporiadanie je to, kde na istej casti uzemia stat vykonana spravu a obcan ma dostat vsetky sluzby toho statu, bez ohladu nato ze uzemne usporiadanie nikto nemeni, ona chce zmenit spravu v sudnictve kde obcan bude musiet cestovat raz tolko. A minie straty pracovneho casu ktore mu nikto nenahradi aj straty na advokata, cim sa tarcha rozhodnuti prinasa na obcana. Pritom dedicke veci presli na notarov. A pritom sud ma dalsich partnerov. To su prokuratori, advokati, notari a sudne archivy. To vsetko sa da do pohybu za kolko miliard? V dobe ked je kriza? Na aky nezmysel chce vyhadzovat peniaze?

Ta pani nevie co robi! Boze odpust jej! Lebo jej nemozem! Ona je desktruktivna ked rozbijala vlastnu stranu a usla do neexistujucej strany a stala sa nelegitimnou zastupkynou SaSky vo vlade. A Heger ju podporuje a berie na seba tieto hriechy ktore kryje a je spoluvinnik. Dalsia deskruktivna metoda, ze sme spolu schopni vladnut ako mensinova vlada. Ale ona vo vlade nema co robit pretoze zradila si volicov a stranu. Cestny a zodpovedny clovek by povedal vzdavam sa mandatu poslanca. Ona politicky vydiera 6 ludi, ze ked s nou pohnu tak odide 6 hlasov z koalicie. Su ti poslanci slobodni alebo otroci Kolikovej? Tato pani je pre vec demokracie a spravy statu mimoriadne nebezpecna a nevhodna osoba ktora patri k radikalnej skupine a stale hlada ine vychodiska, narozdiel aby hladala vychodiska ktore su prejavene v hlbokej zakonnosti. Ona strka nos do zalezitosti generalneho prokuratora. Jej kvalifikaciu nespochybnujem len ja. Nedavno poslala dovolanie na najvyssi sud a najvyssi sud jej povedal, je to nespravne a neda sa tomu rozumiet a ani sa nevie co chce. A ona riadi spravodlivost na Slovensku.

Kolikova vedie utok proti uzemnemu usporiadaniu statu. Uzemne usporiadanie ma funkciu ekonomicku, socialnu, ale aj kulturnu aj zabezpecit podmienky zivota obcanov tak aby v priebehu 1 hodiny sa dostalo pomoci rozhodnutia sluzby statu kazdemu kto na tom uzemi zije. Nato je vytvorena struktura sudov aby sa tak stalo. Ministerka to chce sfuknut krajske sudy aj mesta v krajskych sudoch. Funkcie uzemneho usporiadania potrebuju aby sa vytvoril rovnocenny komplex. To su komplexy ktore budu zabepecovat statne sluzby a ona vytvara nerovnovahu. Dalsi krok ktory bude mat dopady na ludi je cestovanie. Bola vobec na sude? Pretoze ked chcete ist na sud tak musite vediet co chcete a musite vyhladat advokata a rokovat s nim a pripravit zalubu pretoze ju musi advokat prerokovat s vami. Potom pride vyjadrenie protistrany pokial sa tam vyzaduju dokazy tak advokat musi rokovat s vami. Potom pride sudne pojednavanie mozno bude jedno mozno budu dve pritom raz sa moze stat ze nepride druha strana a odlozia vas aj 3-4 krat a cestujete. Strata neni len cesta!

Pani ministerka docasna, nekvalifikovana, nezasluzena si to neuvedomuje. Je tu narok statu na vykonavanie ekonomickej cinnosti a sluzby ludom ktory sa da travit produktivnymi cinnostami a nie zabijat nerozvinutymi sluzbami vo vztahu statu k obcanom. Stat ma sluzit obcanovi a nie obcan statu. Cele vysvetluje naopak aj v zmysle funkcie a usporiadania, aj funkcie k statu a obcanom aj k inštituciam. Ona vobec nic nevie. Bola v kazdej vlade dobra . Pre Boha co je za cloveka kde je jej charakter? Potom je aj dalsia etapa. Ona chce sluzby statu bud zdrazit alebo urobit nedostypnymi pre velke skupiny ludi. Ked mate 10 dni po sudoch stratit cas tak nepojdete nikde. Aj samospravne organy nebudu plnit funkciu a nebudu mat partnerov v statnej sprave. Hovori ze musie popretrhat vazby? Ake? Ak je podozrenie z trestnej cinnosti preco nekona? Ak je podozrenie zo zlych rozhodnuti a porusovania zakona preco nekona? Ake vazby chce pretrhat? Je tam vyber sudcov a hodnotenie sudcov. O tychto veciach nema ani tusenie.

Teraz ked bude menej sudov a namiesto 55 ich bude 30 tak clovek ktory cakal na rozsudok 3 roky dnes bude cakat 6 rokov. Menej sudov z vacsieho uzemia vykona menej. Sudcovia maju nezmyselne predpisy a v kazdom rozsudku musia citovat obe strany, aj citovat judikaturu a davat vlastny nazor, co su nezmyselne literarne diela ktore sudcovia produkuju. Pritom by stacilo rozhodnutie vo veci +kratke odovodnenie nazoru sudu. Moze zmenit rokovaci poriadok ktory prenesie tazisko niekde inde, aj funkcie advokacie v konani, kde sa umozni aj advokatom zbierat dokazy, dnes to maju zakazane. Moze stanovit lehoty pre rozhodovanie vo veciach kde pridu spisy k predsedovi ktory spisy rozdeluje podla poradia a mal by stanovit maximalnu lehotu pre vybavenie. Je mozne stanovit lehoty suhlasom predsedom senatu krajskeho a mat kontrolny mechanizmus na rychlost a kvalitu vybavovania. Vsetko sa da riesit vnotornymi systemami. Pani ministerke ide len o to aby tam dosadila svojich ludi. Je to nezmysel pravny a statno politicky aj nezmysel vo vztahu k ludom. Zhorsi ludom dostupnost a vykonnost prava. Len kvoli tomu sa vykona takyto nezmysel celeho Slovenska?

 Blog
Komentuj
 fotka
zajko1211  11. 11. 2021 17:25
na každú sviňu sa voda varí...
a jej kotol vody už bude čoskoro zovretý....
 fotka
tequila  12. 11. 2021 16:09
P. KOLIKOVA JE 1 Z NAJlepsich ministeriek v sr
@zajko1211 aj na teba sa uz blizia ucinky kliatby a aj vakcinka hehe... darceky uz tieto vianoce necakaj, fetacik...
 fotka
zajko1211  12. 11. 2021 16:28
@tequila

byť tebou, tichúčko sedím a šúcham nohami, lebo to čo si spravil horko ťažko oplačeš...
 fotka
kolosko  12. 11. 2021 16:40
@tequila Ministerka spravodlivosti Kolikova ako vrchna velitelka vaznic a vazenskej straze, na svojom poste uz davno nemala co robit! Kolikova uz mala byt davno prec! U byvaleho prezidenta policajneho zboru boli porusene pravidla vazby ktore koncili smrtou, pretoze za zanedbanych povinnosti zomrel clovek, ktory vykonal pre tento stat a ludi velmi vela! A je doteraz nevinny! Ministerka absolutne nevyvodila osobnu zodpovednost!

Kolikova prehrala moralne pred celym narodom. Ako je mozne ze ministerka spravodlivosti, ktora ma byt garant spravodlivosti, sa ponizi tak, ze majetkove problemy svojej firmy a svojej rodiny povazuje za zakladny problem statu? A vysvetluje ich sposobom ktory nie je doveryhodny? Ona zatazila celu vladnu koaliciu osobnym problemom!

V tuzbe po moci je tato zena schopna urobit cokolvek. Ak ma hovorit o svedomi a pravnom state, tak ako moze povedat, ze o nicom nevie? Ani o sestre ani o firme? Robi zo seba hlupu, a je to nedôstojne. Ona chce robit revolučne reformy? Takato zena nemoze garantovat ministerstvo spravodlivosti!

Poslankyna strany ktora sa vzdala programu, cielov a ideovych zakladov strany. Vobec neplni program svojej strany. Pravny system toto nedovoluje a je to hrube narusenie ustavy SR. Bola by sympaticka pred ludmi ak by cestne konala, vzdala sa funkcie a odisla. To je jedine zakonne a moralne riesenie zodpovedajuce litere zakona aj ludskej moralke. Ak toto neurobi tak potom je to Mafia 2 ktora rozklada struktury statu a buduje si vlastne postavenie. Chyba jej pocit zodpovednosti voci ludom a statu. A nase silove zlozky (vnutro, spravodlivost a prokuratura) sa nato pozeraju.
 fotka
tequila  15. 11. 2021 01:05
velmi ju mam rad, je mudra
 fotka
tequila  8. 12. 2021 22:49
taxom ta znicil, ze nemas co povedat haha
Napíš svoj komentár