Dúfam, že viete po anglicky.
........................................................................................................................

Napríklad Miško, švihák súci, má prima job, pokladníčí v Kaufe. A tak si zaumienil, že bude ku všetkým milý. Škoda, že nie je veľmi dobrý v small talk.
To je, keď nemôžete ísť veľmi deep v rozhovore, lebo ste časovo obmedzený. Nemáte time.

Odteraz už nemusíte vedieť po anglicky, len som vás naťahovala, moji milí (to preto, že si to furt necháte a nikdy mi na to včas neprídete, hehe. mám vás rada, ale musíte si dávať väčší pozor!)

Viete, čo si Miško vymyslel? Má fintu, vďaka ktorej vždycky vie, o čom rozprávať so zákazníkmi.

"No teda, vy máte ale riadne veľa tej šunky. Oči som vyvaľoval, keď som vás zbadal, ujo, ako sa naťahujete po ďalšiu! Riadny ste tučko, ujo, haha."

"Janka, teraz vidím, že ozaj máte dosť peňazí. Tvoj ocko je právnik, nie? Ja by som si napríklad v živote nekúpil taký drahý syr. A skoro nič z toho, čo vám teraz blokujem, som ešte ani nevidel, ľudia si väčšinou kupujú lacnejšie alternatívy. Ale tak keď si to môžete dovoliť, hehe."

"Fíha, a fakt nechcete viacej, iba ten toaleťák? Veď keď príroda zavolá, to je už tak, chápem, hahahahaha."
"Stane sa každému," dodal ešte Miško vľúdne, ako zákazníkovi podával bloček s výdavkom.

"Maroš, Maroš, ty si počas prestávky iba energy drinky kupuješ, haha. Inak počul som, že všetci, čo pijú veľa energy drinkov, sa postupne menia na psychopatov. Keď na teba tak pozerám, nemáš od toho ďaleko, hahaha!"

"No ale už trošku veľa tých vifoniek vám blokujem, Feri. Mamke sa nechce variť, či? No veď vy povedzte, teta, Feri vyzerá, že nevie. Alebo sa hanbí, haha. Joj, Feri, čo si taký? Ale samé polotovary mám pod rukami, haha. Zemiaková kaša v prášku? No fuj, haaaaaaaa."

Takto milo, veselo sa Miško všetkým prihováral a čudoval sa, prečo sa nikto nechytá. Všetci boli akosi zarazení, daktorí otvárali ústa ako kapor, ale nevysúkali ani slovo zo seba, iní sa na chudáka Miška s hnevom oborili.

A tak to Miško vzdal. Viete? Musel. A ešte ste zvedaví, čo robí? Nič Usmieva sa na zákazníkov a keď sa mu prihovoria, tak im pekne odpovedá.

No a to už je kompromis.

 Blog
Komentuj
 fotka
mcvpn  23. 11. 2014 16:55
Napíš svoj komentár