Možno sa to nezdá,ale viac ako jedna štvrtina ľudí na svete sú kresťanmi.
Napríklad v Južnej Amerike nás je až nad 90%,zatiaľ čo v Ázii necelých 10%.
Po Južnej Amerike nasleduje Severná Amerika (niečo nad 80%),potom európa (80%),Austrália a Oceánia (necelých 80%),Afrika (48%) a nakoniec už spomínaná Ázia s necelými desiatimi percentami.
Dokopy je na svete niečo pod 30% kresťanov.

Veď aj Slovensko je takzvaným ,,kresťanským štátom".
Nazývame sa tak ale stačí sa pozrieť okolo seba,pouvažovať a zistiť,že v skutočnosti sa väčšina ľudí nazvať kresťanmi nedá.
A predsa si tak hovoria.
Hovoria si tak,aj keď sa tak vôbec nesprávajú.
Aký príklad dávame svetu?
Čo si o nás potom myslia?
Nehovorím o chodení do kostola,či modlení sa trikrát denne.
Aj keď ani to by nikomu neublížilo.
Hovorím o neslušnosti,zlých návykoch,nápadoch,ba dokonca aj o šikanovaní,zneužívaní,zabíjaní,...
Sme to my?
My sme kresťania?
Aký obraz si o nás vytvorili ľudia inej viery?
Hinduisti?
Budhisti?
Ateisti?
Ľudia viery islam?
A čo ostatní kresťania?
Čo tí ,,lepší"?

Nechcem vám prehovárať do duše,len si myslím,že by môj názor mohol zaujímať niektorých ľudí

 Blog
Komentuj
 fotka
georg21  4. 2. 2011 17:20
@klaudiafalcon

Pre mňa zaujímavé
 fotka
flussica  4. 2. 2011 17:30
Ale to je blbost.. samozrejme, ze sa krestanmi nazvat daju vsetci - lebo Boh je milosrdny a ak veris, odpusti Ti VSETKO, takze o co go?



Toto sa mi na viere nepaci. Ta iluzia, ze si mozes dovolit robit omyly, ako sa Ti zachce, lebo Tvoj pan Ti ich aj tak pri pokani odpusti. Staci par slov a zmyjes si hriechy? Co to je za logiku? Akoby slova alebo hoci aj uprimne myslienky vedeli zly krok vziat spat.. A na druhej strane - ak by TOTO stacilo, kto mi vysvetli podstatu vety "odpustit mozem, zabudnut nie"?

Ani s touto vetou sice nesuhlasim, ale klast zodpovednost za seba Bohu, osudu, alebo nahode mi pride skratka hlupe.
 fotka
azel  4. 2. 2011 21:12
Dolezite je, ci je niekto krestanom len preto, ze to ma niekde napisane, alebo ci naozaj dodrzuje desatoro, zialbohu, cirkvi ide hlavne o pocet veriacich a nie o to, ci tak aj ziju a potom to aj tak vyzera
 fotka
azel  4. 2. 2011 21:13
Myslim, ze keby si kazdy musel platit cirkevnu dan, tak by si aj cirkev rozmyaslela, ako sa bude spravat a na druhej strane by tam isli len ludia, co sa chcu tak aj spravat a nielen volat
 fotka
munchausen  4. 2. 2011 21:25
Dvetisíc rokov (Slovania tisícdvesto) a stále do kresťanstva importujeme prvky pohanstva - v starých polyteistických systémoch viery totiž neexistovali žiadne prikázania, veriaci sa vyznačovali tým, že verili v existenciu bohov a zúčastňovali sa na obetách.



Aj dnešní veriaci nemajú problém ísť na nedeľnú bohoslužbu. Alebo veriť v existenciu Boha. No veriť Bohu? Veriť, že prikázania nevystavil ľuďom preto, aby ich zbavil slobody a radosti, ale preto, aby ich naučil SPRÁVNE ŽIŤ?



Preto musí kresťanstvo udržiavať dialóg s ateizmom. Ateisti (samozrejme nemyslím tým bohémov, primitívov a nihilistov) necítia potrebu ,,zľahčovať" praktický život kresťana, a teda môžu nám povedať, čo čakajú oni od nás. Aký spôsob života.



@flussica

Boh nie je len milosrdný, ale aj spravodlivý, ako píše Svätý otec vo svojej encyklike Spe salvi. Pravdou však je, že dnes to spred kazateľnice málo počujem. Akýsi novodobý omyl ,,antivulgárnej teológie".
 fotka
johnysheek  5. 2. 2011 14:39
@flussica nie je to tak uplne ako to pises.. vlastne to tak nie je vobec..
 fotka
flussica  6. 2. 2011 13:48
@azel A Ty si myslis, ze je mozne dodrziavat desatoro? Ved tie zakony su vyslovene pisane tak, aby KAZDY musel niekedy zhresit. Aby cirkev mala vacsiu moc a vzbudila v ludoch respekt, aby mala - znovu - vacsiu moc. Verit v Boha neznamena verit v cirkev. Boh desatoro nevymyslal.
 fotka
azel  6. 2. 2011 22:20
@flussica Cize hovoris vlastne to iste okrem toho, ze to nedodrzuje nikto, hej?
Napíš svoj komentár