Ak ste si niekedy mysleli, že jedného dňa si zaobstaráte ženu, ktorá vám dá do poriadku celý byt a zrazu budete žiť medzi kvetinkami a s dúhou, dovoľte mi zničiť vám tieto ilúzie. Americkí vedci (ja) zistili, že ženy sú omnoho väčšie bordelárky ako muži.
Asi sa pýtate, ako som k takémuto prevratnému tvrdeniu prišla. Skúsenosťami, drahí súdruhovia. Tento experiment žijem každý deň.

Kde bolo tam bolo, žilo jedno dievča a traja chlapci pod jednou strechou malebného bytíku v Bratislave. (Nie, fakt to nie je začiatok erotickej poviedky.) Dobre sa im spolu žilo, každý deň sa nasmiali, nikdy nemali problémy s tým, kto v tomto bytíku kúpi sakle do koša alebo toaletný papier. (Priznávam, boli aj dni bez taletného papiera, ale myslím si, že vás takéto skúsenosti zocelia.) Ale prišiel čas, keď sa traja chlapci rozhodli, že každý pôjde inou cestou a tak sa odsťahovali a dievčina zostala na byte sama. Jedno miesto na byte teda zaplnila kolegyňou, o ktorej vedela, že sa s ňou v izbe bude nažívať dobre. Zvyšné dve miesta zaplnil odchádzajúci chlapec svojimi kamoškami. Dievčina z tejto myšlienky nebola nadšená, no ale zvyšný nájom bolo treba nejak zaplatiť, tak čert to zober. Veď štyri dievčatá na byte, čo môže byť zlé? (Spoiler alert: všetko)

Dievčina veľmi skoro pochopila, že má česť so zaujímavými individuami, a to hneď po dvoch dňoch, keď prišla domov z práce a jej uterák ležal v kúpelni celý čierny od špiny a rozstrihaný na kúsky. Dievčina doteraz nechápe, prečo práve jej nevinný uterák, visiaci v kúpeľni padol za obeť, ale rozhodla sa to ďalej neriešiť, lebo hádka by ho aj tak nezošila dokopy. Takže dobre, odpúšťať treba, žijeme ďalej.

Ďalšie situácie ale len prehlbovali dievčinine pocybnosti o psychickom zdraví svojich spolubývajúcich. Splesnivené potraviny v chladničke, vrátane mäsa a zeleniny sa stali dennou rutinou, tak isto ako každodenné upratovania v štýle ,,som sama doma, nudím sa, vyhodím všetko čo mi kurva dojde do cesty". Najprv mizli rôzne misky, potom mizli potraviny, ktoré neprešli kontrolou Spolubývajúcej č. 1 (čize cca všetky, ktoré neboli jej). Potom zmizlo zrkadlo. A potom zmizla panvica. Panvica, ktorú dostala dievčina od svojej mamy, teflónová NOVÁ panvica, z ktorej však kedysi odpadla rúčka ale inak bola v normálnom použiteľnom stave. Ale nie, vrámci hesla ,,čo nie je moje, to môžem bez opýtania vyhodiť" skončila niekde na cintoríne panvíc. V čom si dievčina teraz robí panvicové jedlá? V ničom. Pretože náhradná panvica, ktorú S1 doniesla je hrozná a konštantne zajebaná. A týmto sa presúvame k druhej časti rozprávky, ktorá sa časom zmenila na triler s prvkami hororu: riady.

Ak ste normálny človek, pravdepodobne vám príde normálne, že si dáte jedlo na tanier, zjete ho a následne tento tanier umyjete. Ak ste Spolubývajúca č. 1 a č.2, máte trošku iný postup a to: varíte jedlo pol dňa, pri čom zašpiníte všetko, čo v kuchyni nájdete, zjete jedlo, použité riady necháte nedotknuté a rozhádzané všade, plus doložíte taniere, poháre, šálky a ďalšie riady, ktoré si týždeň šetríte v izbe. Takýmto postupom sa vám úspešne podarí:
• zablokovať už tak malú kuchynskú linku
• zablokovať všetky riady, takže ich nikto iný už nemôže použiť
• zadrbať všetky riady do takého štádia, že je všetko zaschnuté a smrdí
• prilákať do bytu muchy a ine tvory (a následne sa čudovať, kde sa zobrali)
• nasrať všetkých ľudí v byte
Takúto situáciu môžete ešte vygradovať a to tým, že sa následne vyberiete na mesiac domov a necháte ostatných vysporiadať sa s vašim bordelom. Veď čo oči nevidia, srdce nebolí.
S1 a S2 však nie sú žiadne amatérky a riady sú pre ne iba slabá výzva a preto pred svojim odchodom z bytu ešte nechali skysnuté prádlo v práčke, plesnivé potraviny a jedlá v chladničke a plesnivé marhule, ktoré sa následne rozložili do stavu, že sa roztiekli po mikrovlnke. V tejto fáze príbehu dievčina definitívne pochopila, že nemá dočinenia s normálnymi ľudmi.
Ale dievčina je naivná a preto napísala rozsiahlu správu všetkým zúčastneným a naivne čakala na ospravedlnenie, dokonca poďakovanie za to, že všetko spratala. Odpoveď na svoju 20riadkovú správu doteraz neobdržala, ale dostala aspoň fajnový Seen na Facebooku.

Každopádne, po mesiaci sa na to zabudlo a naivné dievča aspoň verilo, že si zobrali jej slová k srdcu a vrátia sa na byt plné entuziazmu a chuti do upratovania. Ale kdeže.

S1 dostala neskôr zákazku, ktorá obnášala výrobu obrovských klbiek, ktorých výroba spočívala v oblepovaní Fitlôpt veľkými povrazmi a striekaní týchto kklbiek farbami v spreji. Toto spôsobilo, že v kuchyni vyše týždňa nemohli pohnúť už ani tie namnožené muchy, ale podľa môjho názoru aj pokapali z toho lepidlového smradu.

Ďalší dôležitý míľnik v ich životoch nastal nedávno, keď sa na dverách malebného bytíku objavil prilepený odkaz od susedov a to v znení ,,Milé SLEČNY, kontajnery sú na to, aby sa tam hádzali smeti. Ochvíľu sa sem nasťahujú potkany." Ono totiž, S1 mala opäť svoju vyhadzovaciu spree a pred dvere nahádzala tri obrovské vrecia s odpadom, s ktorým ale nezvládla prejsť až 5 metrov ku kontajneru, ale nechala ich ďalšie dni tam.
Normálny človek po takomto odkaze sklopí uši a ide si vyhodiť svoje smeti, ale čo spraví chorá myseľ? Nechá smeti ďalej pred dverami, ide preč a k odkazu dopíše "Dievčatá, dohodnite sa ktora pôjde s odpadom, ja nebudem vaša slúžka." Ehm.....???? ....????..... ????? Prirovnanie sa k slúžke v tomto prípade mi príde asi ako keď sa Kuli nazve spevákom.
A keďže opäť S1 a S2 zvolili taktiku odchodu, nasledovala výzva na FB k spoločnej diskusii. Po tejto výzve prišla agresívna hádka dievčiny a S1, ktorá sa, ako inak, vykreslila ako spasiteľka bytu a jediný pilier domácnosti.
Napokon však inteligentne dospeli ku koncu, že každý týždeň bude mať niekto službu a uprace a všetci budú šťastni.....NOT.

Človek by si myslel, že po takomto úprimnom rozhovore a ďalšom odkaze pri dreze RIADY, si už fakt vstúpia do svedomia a umyjú tie zasraté riady. ALE NIE. Takže opäť raz v dreze leží spálená panvica, hrniec s ryžou a ďalšie kuchynské náčinie a nad nimi odkaz s milión výkričníkmi o tom, aby to umyli. Odignorovaný.

No a keďže S1 a S2 vždy rady prekvapujú a akosi im došlo, že už dlho nikoho nenasrali, rozhodli sa, že je potrebné rozvíriť už tak kalné a zašpinené vody tohto bytu a to tak, že jedného dňa, keď bola dievčina sama doma, si dvere otvorilo úplne cudzie dievča, ktoré vošlo dnu s kufrom a slovami ,,Ja tu už bývam." V takýchto momentoch bohužiaľ aj dievčina stráca slová.

A preto, obraciam sa na vás, lebo viem, že vy viete všetko: ako sa dá riešiť situácia, keď bývate s dementmi? (sťahovať sa nemienim, som tam dva roky a mám ten byt rada, tak isto sa nechcem žalovať majiteľovi bytu, pretože je zaneprázdnený a clekom sa obávam, aké by to malo dôsledky aj pre mňa, no a ako vidíte dohovory a rozhovory nepomáhajú.)

UPDATE: chladnička je po novom zablokovaná kreslom, lebo im sa nezmestí do izby a kde je proste praktickejšie miesto ako pred chladničkou?

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
nisacico  31. 10. 2014 15:40
Je mi ťa ľúto. A to som si myslela, že akú mám zlú spolubývajúcu len preto, že si myslela, že môj krásny uteráčik je handra a poutierala ním kúpeľňu + chrápe ako starý chlap.
Držím palce, aj keď netuším ako to môžeš vyriešiť. Možno vyšpekulovať nejaký plán, ako ich vyštvať.
 fotka
amatol  31. 10. 2014 15:43
@Kittyboo úprimnú sústrasť...
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 15:44
@nisacico ja som okrem rozstrihanej osusky uz prisla aj o dalsi uterak. jedneho dna bol v pracke a odvtedy je nezvestny....
dakujem, hej asi by to chcelo nejake sikovne riesenie alebo obratit sa na vieru a vymodlit si, aby sa same odstahovali.
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 15:46
este dodatok, ze ja tiez nie som dokonala spolubyvajuca, pretoze tiez sa mi stane, ze necham bordel, ale ja si ho nechavam aspon vo svojej izbe kde nim nikoho neobtazujem a riady sa snazim umyvat hned ako je to mozne. (raz sa ale S1 stazovala nasmu spolocnemu kamosovi, ze som si neumyla hrniec. to, ze som ho nemala kde umyt z dovodu zabarikadovania drezu jej riadmi uz nespomenula
 fotka
purenarcissism  31. 10. 2014 15:52
takto...ja som mala tiež piče spolubývajúce...a nech som mala tú izbu akokoľvek rada, oni mi ju tak znenávideli, že som sa odsťahovala po dvoch rokoch...nestálo to za to....
podľa mňa nie je jednoducho iné riešenie
alebo sa naser a neumytý riad vyhadzuj do smetí (nepraktické, lebo budeš nemať riad) alebo proste fakt to nahlás majiteľovi bytu alebo to vyrieš s tým kamošom čo ich tam nasral namiesto seba....
alebo na nich nakrič alebo im sprav zo života peklo, možno odídu samé
fakt ak by si chcela dám ti rady ako nasrať ľudí, som v tom dobrá
alebo ich zbaľ a vyhoď ich
alebo ja neviem, zabi ich?
 fotka
klaudiqaaa  31. 10. 2014 15:55
úprimne ťa obdivujem, že ti ešte nerupli nervy.. ja by som sa s tým nesrala a zakaždým keby v dreze stáli riady viac ako deň by som ich pobalila do ich uterákov spolu so splesnetými potravinami a odniesla to do ich izby so slovami, že keď si chcú žiť ako prasce, nech tým neobťažujú ostatné spolubývajúce....
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 15:55
@purenarcissism ono, uz som to riesila tmy, ze vsetky moje riady a veci vratane mixera a poharov som si dala do svojej izby. ale to im aj tak nebrani v neustalom zapratavani celej kuchyne tak, ze si ani nemas kam ten pohar polozit
a nechcem sa nechat vystvat dvomi dievcatami, co su tam dva mesiace, ked ja som tam dva roky, vela sme s chalanmi do toho bytu kupovali, robili a vsetko. bolo by mi to fakt luto. kamos sa s nimi uz nebavi, lebo zistil, ze su mimo, cize on nic neporiesi
a nechcem ani klesnut na ich uroven a robit zle, lebo ony sa totiz vidia ako tie, co tam robia poriadok a mna ako tu zlu, cize ony by to aj tak asi nepochopili
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 15:58
@klaudiqaaa jj tuto moznost hadzania veci do izby uz zvazujem aj ja, asi to aj skusim
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:00
nervy mi "rupavaju" stale, to vzdy frajerovi napisem 10riadkovu agresivnu spravu a on hned vie, ze zas kauza spolubyvajuce ale zas nie som taky clovek, co sa chce hadat, lebo zijeme tma spolu a niekoho potom nasrato obchadzat nechcem
10 
 fotka
outsider  31. 10. 2014 16:01
zvažujem privát ale toto ma od toho odradzuje že neviem s kým budem
11 
 fotka
purenarcissism  31. 10. 2014 16:03
aha tak potom fakt by som to jednoducho riešila s majiteľom....
12 
 fotka
motyylia  31. 10. 2014 16:05
oh, toto znie fakt hrozne, neviem si takú situáciu predstaviť :/
Napadajú ma len 2 riešenia. Keby som na tvojom mieste (vo svojej koži) tak ako sa poznám, asi by som to nevydržala a odsťahovala sa. No keď spomínaš, že chceš vytrvať, tak by som si pri tom určite nezachovala úroveň a spravila im z toho bývania peklo, tak ako aj baby spomínajú. Keďže si už skúšala rozumné riešenia a debatenia, no bez úspechu, takí ľudia asi potrebujú jednanie na ich úrovni (nechcem ich teda dehonestovať alebočo, no z tvojho článku som si bohužiaľ už o nich trochu spravila obraz). Asi by som si ich odchytila všetky naraz a tak ich zdrbala, že buď by sa z toho spamätali alebo nie (a to by som im aj otvorene povedala), že pokiaľ sa nespamätajú, nech sa pripravia na koniec, pokiaľ to nejde po dobrotky, pôjde to po zlo-tky. Nasurovo by som asi spravila to čo tu už odznelo, buď by som im tie riady a všetok bordel vyhadzovala alebo hádzala do izby, hlava-nehlava :ehm:

Normálne som maximálne neškodný mierumilovný tvor, ale v tomto prípade... ak by si potrebovala, pomôžem ti ich zabiť
13 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:08
@motyylia haha jes dakujem, cenim si tvoju ochotu podielat sa na trestnom cine
zvazujem dost aj to zdrbanie, ale zas S1 je najhadavejsia povaha na svete (usudzujem z toho ako sa sprava k S2) a podlamna to este otoci na mna a ja neznasam hadky
14 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:08
@outsider byvaj s ludmi, ktorych DOBRE poznas. ja ked som byvala s tmyi mojimi kamosmi, tak to bolo uplne super : )
15 
 fotka
sheily  31. 10. 2014 16:15
Fuha neviem ja som tiez taky typ ze neznasam hadky takze to by neprichadzalo do uvahy.. ale asi najlepsie by bolo fakt im to dat vsetko do izby.. uz z principu by som neodchadzala odtial.. ked si tam dlhsie! No!
16 
 fotka
motyylia  31. 10. 2014 16:16
(však som normálne chytala nervy už len z toho čítania
úplne ťa chápem, som na tom podobne... Ale tak zasa, aj ty máš právo byť občas mrcha, takto sama sebe škodíš keď v sebe dusíš hnev, alebo sa len posťažuješ. Keď pôjdeš do toho, tak sa ti môže aj celkom uľaviť, či? pretože myslím, že nejaké excelentné vzťahy medzi vami už asi nebudú... A určite zložíš aj tú hádavú ženu, myslím, že máš toho v sebe viac ako dosť
17 
 fotka
ygor  31. 10. 2014 16:17
uprimne, toto fakt ries s majitelom, zvlast ked to im vysvetlit nemozes, lebo to nechcu pocuvat a bytiku sa nechces vzdat. Ja som mal v tomto stastie ze moje spolubydla boli rozumni a vsetko fungovalo v pohode. My sme majitela nevideli skoro vobec, lebo vsetko fungovalo a ked nie, tak sme si poradili.
Btw, oni nemaju na ten byt nejaku zmluvu? Lebo v zmluvach vacsinou mas napisane ze dotycny nema privelmi znecistovat spolocne priestory, a pokial hej, tak je ich povinny upratat- pokial nie tak je to dovod na zmenu spolubyvajuceho.

Drzim palce nech sa ti to nejako rozumne vyriesi
18 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:18
@motyylia to je pravda, kamosky rozhodne nie sme ani nebudeme...uvidim v akom stave bude byt ked dojdem z prace a zacnem konat
19 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:20
@ygor no presne, ze aj my sme to mali bezproblemove a majitel nemusel nikdy nic riesit, ja som ho doposial videla asi 3 razy. a zmluva sice existuje, ale menila sa kvoli tymto novym obyvatelom a este ju nemame, cize zmluva je momentalne nepouzitelna aj tak. a neviem, ci ja si mozem privlastnit taku pravomoc ze niekoho vykopnut. nemaju dovod ani povinnost sa tym riadit.
dakujem pekne : )
20 
 fotka
ygor  31. 10. 2014 16:30
Oni si zasa tiez asi nemozu spinavym riadom privlastnit kuchynu a vravis ze to robia Ked si niekto chce zit ako prasa vo vlastnej izbe, budiz, ale nech to nerozvlaka inam.

btw, ak ti to pride uz velmi neunosne, tak sa dohodni ze nech sa majitel pride pozriet ako mu v jeho priestoroch niekto naziva. Mna by totiz asi dost nasralo ak by som prisiel do svojho bytu a nasiel ho jak chliev. Ver ze ked ich majitel sam zdrbe, alebo pohrozi vyhadzovom tak to zabere, ale to uz je taka krajna moznost ked ta uz uplne vytocia a rozhodne neziskas ich sympatie.
21 
 fotka
motyylia  31. 10. 2014 16:30
potom nás ešte poinformuj držím palce!
22 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:35
@ygor lenze majitel je dost drsny muz ja si myslim, ze on sa proste nasere a povie, nech sa vsetci vystahujeme a hotovo. on k ziovtu tych par stoviek eur co z toho ma nepotrebuje a naco by sa s niekym sral
23 
 fotka
ygor  31. 10. 2014 16:41
Podla mna by ta nevyhodil, ked tam tolko byvas a problemy doteraz neboli.
Ale tak, ty vies najlepsie.
24 
 fotka
endorphin  31. 10. 2014 16:50
Tebe chyba na byt uz len nasa spolubyvajuca: to by si mala dokonale byvanie
25 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 16:51
@endorphin tvoja robi co ?
26 
 fotka
forte  31. 10. 2014 17:05
To mas na to este nervy? preboha ja by som ich prizabila po tyzdni...najneskôr
27 
 fotka
endorphin  31. 10. 2014 17:07
Nelahko opisat jej posobenie, neni bezna. Samozrejme tiez striktne ignoruje vynasanie smeti a upratovanie, okrem toho vsak dlhodobo vstava tak, aby nas zobudila (nemusi v tom case vstavat) a potom rano blokovala WC aj kupelnu; smrdi ona (od roznych jej preparatov) i jej jedla (a potom aj hrnce od nich), vola/skajpuje/pocuva hudbu/pozera telku vylucne po 12, kedy by clovek chcel mat v byte aj ticho; notoricky zabuda, takze nas pravidelne obvinuje (a robi sceny) z toho, ze sme jej nieco vzali, schovali, presunuli a pod.; ma vyvesene pradlo na spolocnom balkone cele tyzdne (cim ho blokuje nam) a ine
28 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 17:08
@forte ako hovorim, nemusim moc konflikty. aj mi je blbe dospele baby buzerovat ako ich mama
29 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 17:15
@endorphin jejo to znie ze by mohli byt dost dobre kamosky ! u nas je pradlo len konstantne zabudnute v pracke niekolko hodin ale tak to je ich cize nezaujimam sa
30 
 fotka
endorphin  31. 10. 2014 17:20
Som si isty, ze by na tvojom byte zapadla a stala by sa plnohodnotnou clenkou tamojsieho kolektivu
31 
 fotka
trtken  31. 10. 2014 17:26
Obdivujem tvoju nekonečnú trpezlivosť

My sme mali spolubydlu, takého postaršieho chlapa. Pravidelne obsieral hajzel, neumyval byt, chodbu nič, sporak neumyl 2 roky, smeti nevynasal, ale svoju izbu mal čistú. Proste čakal, že my to tam zaňho budeme upratovať akurát, že my sme kašlali na to a upratali sme si len svoj bordel. Ako hej, nevravím, aj my sme boli riadne prasce, ja som napriklad riad umyl až na druhý deň, plesnive potraviny som sice mal, ale tie som okamžite vyhadzoval a občas bol problém s ogrcanym wckom, plným kosom, ale nikdy tam nič nehnilo dlhšie než tri dni. Aj tak nás potom ten nechutak bonzol domácemu. chvalabohu to už bolo vtedy, keď sme za mesiac odchádzali lebo to uz boli vztahy vyhrotené a to este neratam to jak som spravcu spicoval, že na tom byte nebyvam sam a nemienim upratovať chodbu, keď ani nie som v meste (zrovna cez prazdniny). To boli tiež zážitky, ale také zlé to nebolo ako v tvojom prípade

Nuž jediné, čo ti poradim... Napíš odkaz nad drez, že všetko, čo tam je dlhšie než 2 dni proste vyhodíš do smetí tak ako tvoja spolubývajúca. Keď nebudú mať z čoho jesť tak sa zobudia. Btw pre istotu si svoje veci, riady atd. prestahuj do svojej izby. Nič nenechávaj mimo nej, znížis tak straty na uterakoch, pradle, tanieroch....
32 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 17:35
@trtken jj moje veci uz su vsetky v izbe, len nam tam trochu zavadzaju, lebo v podstate polovica tej kuchyne je moja, keby chcem byt kruta zoberiem im aj hrnce ale nechem byt az taka bezcitna. a ostatne riady moc vyhadzovat nechcem, lebo uz boli v byte. staci, ze ona vyhodila majitelovi polovicu nabytku
33 
 fotka
karlotiskot  31. 10. 2014 17:45
Vieš čo tak toto by som už riešil proste štýlom že buď oni dve pôjdu do piči, alebo hoc aj všetci a porozprával sa o tom s majiteľom bytu štýlom, najprv umierneným a veľmi "prosivím" a ak to proste nepôjde tak mu rovno poviem že sa tam nedá žiť a buď si tam nechá tie piče na ktoré sa sťažujú susedia, ktoré zrejme znehodnocujú byt a žijú ako prasce alebo pôjdeš do péčka ty, ktorá si podľa svojich slov ten byt zveladila, zrejme nemala problémy so susedmi a celý čas naň poctivo platila.
34 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 17:49
@karlotiskot no, ja uz dva roky posielam presne na cas peniaze ako mam, bohuzial, S1 uz prisla minule s navrhom, ze ona nemieni pplatit za tie dni, ked nie je na byte : D
pred susedmi teraz radsej pozeram do zeme, lebo sa hanbim jak svina.
ale ako osm spominala, majitel ten byt nejak neriesi, nechodi za nami a naposledy asi pred dvomi mesiacmi povedal ze nam pride dat nove zmluvy a neprisiel a ja ho nechcem nejak obtazovat tym ze mu budem volat, ze niekto si neumyva riady. pravdepodobne by povedal, ze to si mame vyriesit my medzi sebou
35 
 fotka
rooxs  31. 10. 2014 18:23
uplne chapem ake mas nervy minuly rok som byvala s podobnou slecnou, okrem ineho nechavala aj POUZITE vlozky a tampony na vani...niektore zeny su neuveritelne nechutne, nastastie ja som tam mala aj dalsie spolubyvajuce, ktore boli super no
36 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 18:39
@rooxs fuj ty kks OOO
37 
 fotka
rooxs  31. 10. 2014 18:54
asi tak a bolo toho omnoooho viac ten rok sme s nou uz dako vydrzali a nastastie teraz su vsetky spolubyvajuce super
39 
 fotka
overexcitedgirl  31. 10. 2014 19:03
Obdivujem ťa, že to berieš ešte relatívne s pokojom a "vybúrila" si sa iba blogom na B.. Ja by som mala asi hrozné nervy z toho, hlavne ako ti môžu vyhadzovať veci, keď to NIE SU ICH, toto nepochopím v živote, veď čo nie je moje, toho sa nechytám.
Ale neviem, ako by som to riešila, ja som taká, že asi by som sa vzdala a odišla Lebo keď hovoríš že s majiteľom to nechceš riešiť a dohovory tiež nepomáhajú.. Ja neviem, skús pofotiť ten ich bordel a poslať to ich mamám, nech im dohovoria ony, keď sa dospelí ľudia nevedia správať ako ľudia?
40 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:06
@overexcitedgirl ja som presne taka ista, ze sa cudzich veci ani len nechytim, doteraz v taske sporujem veci ludi co tu kedysi byvali s mylsienkou co ak ich niekedy budu chciet takze nerozumiem tej drzosti vyhodit bez opytania sa. hlavne mam nervy kvoli tej panvici, lebo mi ju dala mama ako prvu vec ked som sa odstahovala a viem ze mi hovorila, nech na nu davam pozor, lebo bola draha...podla mna ak je niekto takyto, tak mu nepomoze nic, kym sa sam nechce zmenit
41 
 fotka
warble  31. 10. 2014 19:06
ako si to dneská vyriešila? či ešte nie si doma?
42 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:11
@Warble som uz, riady nedoknute ale este nie su doma
43 
 fotka
warble  31. 10. 2014 19:15
ale potom to dakde napíš, celkom som zvedavá, že ako to dopadne!
44 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:22
@Warble plot twist, prave prisla jedna vykarhat mna, lebo v trube bol neumyty plech (ktory tam ale nechala moja kolegyna síla
45 
 fotka
hotaru  31. 10. 2014 19:38
normálne choď za majiteľom bytu, aj to tam pofoť nech vidí v akom stave je ten byt
ak je normálny, tak mu dopne, že za celú tú dobu čo si tam bývala ty+kamoši nebol problém, akonáhle prišli slečny, začali byť problémy = v tebe problém teda nebude. a keď už vám susedia nechávali odkaz, je otázka času, kedy sa budú snažiť zohnať majiteľa bytu a horší cirkus bude, keď sa dozvie čo sa tam deje od susedov ako od teba bird:
46 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:43
@hotaru lenze z fotiek to podla mna tazko vysvetlit keby sem prisiel osobne tak by som mu to spomenula, ale cez telefon to riesit a zalovat sa..neviem : /
47 
 fotka
matheusko  31. 10. 2014 19:47
"majitel je dost drsny muz" ... neboj sa ho, normalne ho pozvi na navstevu. tak ze mu porozpravas dianie a potom sa vyberiete na kontrolu. vselico sa moze doniest do jeho usi aj od susedov. a kludne sa moze stat. ze spolubyvajuce sa budu robit v jeho ociach pekne a teba vykreslia ako potkana.
48 
 fotka
tikalok  31. 10. 2014 19:49
majiteľ je dosť drsný? nebude on dakde od trenčína?
49 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:50
@tikalok myslim ze je z ba, preco ? v trencine su drsni muzi ?
50 
 fotka
tikalok  31. 10. 2014 19:51
drsní majitelia bytov
to je jedna taká celkom známa historka o jednom vysťahovaní a tak
51 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:53
@tikalok povedz ja nepoznam
52 
 fotka
tikalok  31. 10. 2014 19:58
nie je možné, to fakt nepoznáš príbeh o tom, ako jedna slečna birdzáčka bývala v byte a keď sa raz zľutovala nad pár birdzákmi a dovolila im prenocovať v tom byte, tak na druhý deň akurát pri pozeraní frezovho videoblogu prišiel nasrdený majiteľ z trenčína a birdzáčka sa krátkodobo ocitla na ulici?
53 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:59
coze ??? nepoznam !!
54 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 19:59
@tikalok povedz mi viaac
55 
 fotka
greyness  31. 10. 2014 20:02
@52 ja som za potom cítila vinná lebo ja som sa jej pýtala či môžete u nej spac lebo pôvodne danjel s filipom mali spať u nás či ako to bolo. a ja som nechcela aby spali u nás lebo som vedela, že sú kokoti a zle to dopadne a lucka najebaná vás samozrejme k sebe zobrala
56 
 fotka
hotaru  31. 10. 2014 20:02
@tikalok i spravodaj rád zaradí retropríbeh do najnovšieho vydania!
57 
 fotka
horsiq  31. 10. 2014 20:04
58 
 fotka
matwejo  31. 10. 2014 20:07
majitel...

uz niet co riesit, normalne mu to oznamit, podobne ako si pisala tu .. s tym, ze ty si tam dlhsie a nechces sa stahovat, ked si do toho aj nieco dala

proste uz razantne, lebo mierne kroky si uz robila ...

ak budes potrebovat ku frajerovi este nejakeho hrozivo vyzerajuceho, viem tak vyzerat, ozvi sa
59 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 20:10
@matwejo praveze moj frajer vobec hrozivo nevyzera, ale ty s tmyi 2 metrami by si mohol byt dakujem za podporu, asi teda uz fakt zacnem seriozne zvazovat majitela. aj ked sa ho bojim
60 
 fotka
matwejo  31. 10. 2014 20:13
ci bojis, ci nie ... ak mate dobry biznis vztah (platila si najom poctivo a slusne, doteraz tam nerobila nejake gigazurky), tak ked mu povies ako "vybyvavaju" ten byt a ty sa snazis starat, tak ich vyrazi ak nie je debil ...
61 
 fotka
mielikki  31. 10. 2014 20:19
@55 @greyness dobromyseľná je vhodnejšie slovo!

a na celom tom nemilom príbehu je najlepšie to, to i po vyše roku prežilo ako miestna legenda
62 
 fotka
tikalok  31. 10. 2014 20:22
ja nebudem hovoriť viac, ono sa to tu aj tak postupne odhaľuje
63 
 fotka
sajurisan  31. 10. 2014 20:25
Mňa by porazilo... ale tak trocha to poznám..nie som síce svätuškár a priznám sa, že sa mi napr. nechce ísť umyť miska po jedle zjedenom o 10 večer a má to čas na druhý deň... ale chápem ako vie seriózne nasrať ak tieto veci niekto ponechá na kuchynskej linke, ešte lepšie v kuchynskom dreze a ty máš potom niečo svoje umývať! Kde? Najprv urobiť niekomu slúžku a potom umyť svoje?
Ja som bývala s troma chalanmi po dva roky... myslím, že susedov by užrala pleseň... pred letom luxuješ všetko tak, že ti pomaly miesto krvi prúdi žilami čierne savo prídeš po lete na izbu a z odkapu v umývadle sa na tebe uškierajú zelené chumáčiky, hajzlík sa len používa ale nesplachuje a neumýva, chladničku musíš hodinu pucovať aby si sa nebála do nej položiť jedlo (a polku plesnivého obsahu vyhodíš pritom), vysávač to nevidelo ani nepamätáš, na sporák minieš tri drátenky a modrá sprcha je už skoôr červená od hrdze a neupratovania.. k tomu pridaj gurmánsky zadrbkané staré hubky na riad a môže ťa drbnúť
Viac menej som sa cítila ako sluha, lebo čo som si neurobila som nemala a nepomohli ani slovné debaty.
A teraz...slečny... otočilo sa to na tri slečny a jeden muž no toho mojho by tiež užrali pavučiny a prach keby ma nemá... a proste teraz... dohoda o každotýždnovej smene striedania upratovania sa nejak vyparila v obláčiku prachu a zatiaľ to zas funguje na princípe "urob si sám" - no vždy lepšie ako inde... keď vám slečna spolubývajúca pri vašom nasťahovaní odmieta uklidiť z vašej novej postele jej asi mesiac starú kopku ocikaných nohavičiek...ochhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
64 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 20:32
@sajurisan boze ked citam tieto pribehy inych ludi normalne je mi nas luto ludia samoska, ani ja nie som nejaka puntickarka a ze by som umyvala od rana do vecera ale asi som stale lepsie na tom ako tuto kolegyne ja som minule pokvackala avivaz po zemi a zatieklo to pod pracku kde som to zabudla umyt. tak to umyla ona a hned mi to v rozhovore aj hodila na oci.
my sme tiez teraz zacali upratovanie na striedacku, tento tyzden som mala ja cize vsetko je hotove, osm zvedava na dalsie tyzdne
65 
 fotka
cjubou  31. 10. 2014 20:44
fúú, to by som ich už zabil a to nie som fest poriadkumilovný
takže:
buď kruto krutá, zober z kuchyne nielen hrnce, ale všetko čo môžeš - t.j. čo je tvoje, čo nie je ich (už to tam bolo, používaš skôr ty)
dávaj všetky ich špinavé veci do ich izieb / izby
ak sa budú sťažovať - vypičuj - ak sa nezmenia daj ultimátum - tam max. 3 dni - volaj majiteľa

ja som býval s pomerne slušnými ľuďmi väčšinou, ale zažil som chalana (býval s bratom) ako tie tvoje v chlapskom štýle - riad, prádlo, humus - použité papierové vreckovky okolo postele - bol to najlepší kamoš jeho priateľky (kým k nim nešiel bývať) - všetci ostatní sa zhodli, že ho tam nechcú a musí odísť. dali mu 24 hodín na odnesenie vecí.

Ale oni si to mohli dovoliť, lebo nájomná zmluva je písaná na brata, s tým že zoženie ďalších ľudí. Ak tam plánuješ bývať naďalej a dlhšie, skús sa dohodnúť z majiteľom, že to budeš takto manažovať. Ty by si si vyberala ľudí - riešila to za neho - jemu by odpadli starosti.
66 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 20:49
@cjubou ja v podstate aj vyberam ludi, jemu sa vzdy len dalo vediet ze sem pride niekto novy. a on to nikdy nejak neriesil.
67 
 fotka
djdaniels  31. 10. 2014 21:49
Fuu tak toto by som nezniesol ani jeden den, pretoze ja som extremne poriadkumilovny clovek. Co si pisala uz nie je ani o bordelarstve, ale to su uz doslova prasce. Pocul som od znamych uz vselico. Jedna spoluziacka z VS mala na intraku izbu s holkou co sa umyvala raz do tyzdna a spodne pradlo si menila tiez tak, resp dva krat. Smrdela vraj neuveritelne, prirovnala to k bezdomovcom. Ked sla vetrat tak to spolubyvajuca zabila tym ze je jej zima nech zavrie

Co sa tyka riesenia tvojho problemu. V pripade tvojich spolubyvajucich nevidim nejak zmysel v hadani sa pretoze by to aj tak myslim nic nezmenilo a mala by si este k tomu zbytocne nervy z toho. Mozes im skusit robit naprieky ale z toho opat vzniknu len hadky a budes mat skazeny den a budes z toho na nervy. Ako najlepsie riesenie ma napada si dat v pokoji stretnutie s majitelom bytu najlepsie priamo v byte, pretoze tam uvidi ako to v reale je. Myslim ze bude prekvapeny z toho co tam uvidi. Ty by si to mala riesit v postoji k situacii ze ti to prekaza ale nejde len o to ze to vadi tebe ale aj o to ze ich spravanie vadi susedom (ako si spominala to smetie) a teda mohol by sa aj on pred susedmi dostat do neprijemnej situacie. Osobne si myslim, ze ak je to inteligentny a rozumny clovek tak to s tymi humusackami vyriesi rychlo a razne.

ps.: vynikajucim stylom napisany blog...
68 
 fotka
kittyboo  31. 10. 2014 21:55
@djdaniels jezis ja nechapem ako este stale mozu existovat ludia, co nedbaju na hygienu
este asi pockam ako sa to vyvinie, ci niektora z ich uprace byt pocas sluzby a ci sa odstahuje to nove dievca a ked nie tak ho kontaktujem. asi nemam na vyber pokial nechcem dostat infarkt.
a dakujem pekne : )
69 
 fotka
jerometoucanrainbow  31. 10. 2014 22:26
Screenshot

70 
 fotka
anjeliceq  1. 11. 2014 01:28
Ja by som ich zabila asi. My byvame so 4 rumunmi, poliakom a spanielom a poriadok im tiez nic nehovori , ale hento co mas ty je uz extrem.
U nas si aspon ten riad po sebe umyju, ale umytie sporaku alebo linky po pouziti im je nezname. Ale zas tu kazdy tyzden ta rumunka upratuje,lebo ma zato zaplatene. . Tak aspon trochu sa tu da zit ako ludia....

Kazdopadne ti drzim palce, nech sa to vyriesi cim najskor.
71 
 fotka
matwejo  1. 11. 2014 05:41
ako fakt ... on sice dostane upozornene, ze aha, novi ludia, okay a tak ... fungovalo to, ale normalne povies, ze si spravila ty (alebo tvoj niekto znamy, kamarat) cchybu velku a uz je len moznost pouzit jeho autoritu na nich, pretoze si skusala umiernene sposoby na vela neprisposobivych ubytovacich "rieseni" tvojich susediek
72 
 fotka
ameryka  1. 11. 2014 07:46
ako jedna baba z nás šiestich čo spolu bývame mi pripadala ako hrozný bordelár a pilo mi to krv keď som tomu bola vystavená... ALE ... ona je uplne poriadkumilovný človek oproti tomuto a celkovo, mám super spolubývajúce až sa čudujem, keby mám trpieť toto tak už po jednom dni zomrem
73 
 fotka
sushivo  1. 11. 2014 08:26
A co tak prestupit na skolu do prahy a byvat s priatelom?
74 
 fotka
kittyboo  1. 11. 2014 10:49
@sushivo jj jasne lebo to je uplne take jednoduche ze len napises na praha@praha.cz ,,ahoj prestupujem" a mozes ist
75 
 fotka
acvd43xa7w  1. 11. 2014 11:05
nemozes ich proste vyhodit? kedze zmluva nie je dokoncena, povies im, ze majitel ich tam nechce, tak ze musis hladat nieco ine. kludne povedz aj ze aj teba vyhodil a tvar sa smutne

a nastahuj sa tam normalnych ludi a majitelovi povedz, ze ony odisli same
76 
 fotka
sushivo  1. 11. 2014 11:13

tak potom sa priklanam k @71
77 
 fotka
kittyboo  1. 11. 2014 11:21
@acvd43xa7w hah dobry napad ale asi by sa o tom rychlo dozvedeli kedze mame 40 spoloccnych kamosov
78 
 fotka
cjubou  1. 11. 2014 11:44
v podstate vyberáš, ale nevyhadzuješ
inak asi naj riešenie by bolo @67 "stretnutie s majitelom bytu najlepsie priamo v byte, pretoze tam uvidi ako to v reale je"
79 
 fotka
otvoreneokno  1. 11. 2014 16:45
Paradoxne, takto som sa cítila doma. S1 a S2 neboli spolubývajúce, ale sestry a M mala v P. A ja som popri maturite mala tri brigády a nestíhala som sa domov chodiť poriadne ani len vyspať. Ale kým som sa dostala o 4 ráno do postele, musela som prekonať mnoho barikád, zotrieť z nôh trojcentimetrovú vrstvu prachu a skúsiť nevnímať toľko cigaretového dymu, koľko v celom byte bolo. Grrrc, bola som z toho psychicky na dne, dnes bývam v podnájme v rodinnom dome aj s priateľom, kde máme svoju vlastnú izbu a spoločná je len kuchyňa a WC. A všetko to klape, mám čistotných spolubývajúcich, nikdy sa mi nestalo, že by bolo v kuchyni viac ako jeden tanier, nožík a pohár. A bola som na iných privátoch, ma kamoška prehovára, prečo sa nenasťahujem niekam bližšie ku škole, že by to aj lacnejšie vyšlo... ale bola som u nej. a sorry. ale skoro som sa pogrcala. všade kandel, smraaaad, neporiadok, všade veci. a potom som sa dozvedela, že majú problém s plošticami, tak to bol zlatý klinec. Dovi. Nie, radšej si pekne- krásne priplatím za bývanie ako bývať na smetisku. Fuu..

No a riešila by som to tak, že pokiaľ by to do da nezmizlo, tak by som im to nekompromisne odniesla všetko do izby, nech si to tam čuchajú ony. Ja som to tak robila sestrám, aj keď to nepomáhalo, keďže mali izbu v obývačke A ver tomu, že kebyže sa im vysereš doprostred izby, tak si to nevšimnú. Ľudia sú prasatá. Fujky. Držím palce, vyrieš ten problém čím skôr
80 
 fotka
lawey  1. 11. 2014 19:34
osobne si myslím že ak to chceš zmeniť, chci nechci musíš ich skonfrontovať s tým že ich správanie v byte je pičné a tebe to nevyhovuje... jj povadíte sa atd. atd. chceš sa tomu vyhnúť ale nedosiahneš to tym že budeš len anriekať že ti kradnú panvice... nalep nad iumyvadlo neonovy plagat s napisom "chcem nahradu panvice do dvoch týždňov inak budete namť namiesto šamponu tescovú 50centovú jar"

aj ked za tu cenu že ti bude neprijemno ./ ale to ti je uz teraz :/
na intraku (a to bol intrak to je pochopitelne) ked mi zizla prva panvicka (50kč z ikei .D) tak som sa zasmiala... ale ked mi zmizla o tyzden druha, tak ma išlo vytrhnúť lebo som nemala ked chodiť do ikei a všetlp. tak som fakt dosť naštvatá začarbala papier že hovado, kt. si prisojilo danu vec, nech ma tolko chochmesu a vráti mi ju, lebo fakt nemam čas behať hore dole.." a do dna-dvoch sa mi vrátila .D

@48
81 
 fotka
kittyboo  1. 11. 2014 19:43
@lawey no aspon ti ju vratili moja uz je naveky v kosi
82 
 fotka
lawey  1. 11. 2014 19:48
ikea za 50kč big win .D ale pravda mám ju doteraz .)
ale fakt nehanbi sa napísaťna papierik a dat na ladnicku že "dakujes osobe ktore vyhodila TVOJU jedinu pužitelnu panvicu" ...aspont roska ironie mozno im otvori oci alebo co
83 
 fotka
kittyboo  1. 11. 2014 19:52
@lawey ja uz osm jej to napisala v tej nasej hadke nedavnej. neodpisala
84 
 fotka
frenkie477  1. 11. 2014 20:43
ja mám fajn spolubývajúceho ale sme úplne naopak lebo ja mám na stole poriadok ale inde občas bordel, on má na stole furt bordel a inde občas poriadok ale v kuchyni a v kúpelni máme vždy poriadok čo je podstatné
85 
 fotka
pstros213  1. 11. 2014 21:13
86 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 00:54
Same here. Dvaja spolubyvajuci su este deti, ktore si mylia studium s vecnym chlastanim (pocas dna aj noci), a svoje spravanie hadzu na: ved to je studentsky zivot. Alkoholicke navstevy ich kamaratov, navraty nad ranom (kricia jak jebnuti, narazaju do veci, a chrapu ako kone), neupracu po svojej navsteve, spavaju u nas ich kamarati (neviem preco teda ja tiez neplatim najom, tiez tam chcem chrapat zadarmo a vyuzivat vsetky energie zdarma), permanentny bordel a smrad, veci vsade po celkom byte, smati pokial nepoviem, tak ich nikto neodnesie hoci idu prec. Najhorsie je, ze po mne tam ziaden riad nezostava, nikoho tam netaham, nikoho nebudim, som ohladuplny a este aj poupracem a vynesiem, povysavam cely byt. Uz som chlapcom raz dohovoril, brali na to ohlady, ale ked niekomu chyba kusok vyspelosti a inteligencie, tak to sa da riesit asi jedine odchodom a nijak inak.
87 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 00:57
p.s.: spolubyvajuca zostala jeden den v posteli a plakala, ze chce odtial odist. Ja to beriem s nadhladom, nastastie nebyvam daleko od mesta, v ktorom chodim do skoly, cize tam castokrat nie som, alebo nespim, cize je to o to znesitelnejsie, ale aj to malo co som tam ma utvrdzuje v tom, ze coraz viac chcem najst pracu a byvat max. s jednym clovekom na byte. Ak sa buduci semester upravi rozvrh tak, ze nebudem mat skoro cely tyzden ranne hodiny, tak im davam zbohom.
88 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 01:00
p.p.s.: zo zaciatku este mali vo zvyku prist najebani o tretej rano a pustat jebnute techno a zasraty hip-hop. Upozornujem, ze byvam v mezonete, kde nie su ziadne dvere, okrem vstupu na hajzel. Cize aspon v tomto trosku male zlepsenie, ze to uz nerobia.
89 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 01:03
ppppppppppppppppp.s: ich debaty su len o tom, kde co a kto kolko vypil a co sa stalo v noci, same nadavky, a absolutne hluposti, ktorym sa smeju len retardovane deti a to su do certa odo mna mladsi len o rok. A hucia pri tom ako opice.
90 
 fotka
saddath  2. 11. 2014 01:18
zazivala som take pol roka. vzdy sa mi podarilo nejak takychto zmrdov vytlačiť
91 
 fotka
demoniqangel  2. 11. 2014 18:14
Boze mna by z niecoho takeho strasne jeblo
Spravne chapem, ze S1 a S2 su tie, ktore dosadil odchadzajuci kamos?
Nejako ich musis vystvat... Proste im povedz nech idu dopice
Alebo im zacni robit strasne zle, myslim ze birdz ti pomoze vymysliet dostatok zlomyselnosti
92 
 fotka
kittyboo  2. 11. 2014 19:39
@demoniqangel jj to boli jeho kamosky ale uz sa v podstate nemaju radi
musis vystvat = povedz im nech idu dop ice
93 
 fotka
piotra  2. 11. 2014 23:21
@grinder to nemyslíš vážne, že tam okrem vstupu na WC nemáte žiadne dvere, že nie?
94 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 23:32
@piotra true story.
95 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 23:32
@piotra jaj este mame jedny, pri vstupe do bytu.
96 
 fotka
piotra  2. 11. 2014 23:38
@grinder a po niečom novom si sa neobzeral, keď ti tam je hentak dosť naprd? napr. s tou holkou, čo jej to tam tiež lezie na nervy, alebo spolužiaci (kt. ti sadli), alebo niekto... ak ti v odchode nebráni zmluva alebo tak.
97 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 23:49
@piotra uvidim podla rozvrhu na letny semester, ak budu zas ranne, tak to do konca rocnika prekusnem. co sa tyka zmluvy, su tam len dve mena, aj ked mali by byt styri, ale ja a spolubyvajuca sme nic nepodpisali. ale aj tak by sme museli za seba hladat nahrady.
98 
 fotka
grinder  2. 11. 2014 23:52
@piotra a uprimne, mne je na picu vsade. chcem prijem a vlastne byvanie. to je jedine mozne riesenie. doma byvam s psychicky chorym clovekom, na navstevy chodim ku alkoholikovi, a na private retardi. jak mne moze byt medzi takymi ludmi inak nez napicu?
99 
 fotka
piotra  3. 11. 2014 00:00
@grinder moc držím palce, nech sa odtiaľ môžeš spakovať čo najskôr (a tým myslím aj z privátu aj od rodiny), čiže nech sa čosi pracovné pritrafí, lebo sama vidím na sebe, ako žitie s kadejak poznačenými ľuďmi (nemám chuť špecifikovať) ide pri najmenšom na mozog (v skratke).
...
a nechcem tu už spamovať, čiže keby dačo, tak píš alebo veď hádam sa aj vidíme (!)
100 
 fotka
baggy  3. 11. 2014 01:26
Ja to nechápem, skadiaľ prišli tvoje spolubydláá, ja bývam na intráku 4 roky a navštívil som už mnoho dievčenských izieb a všade bolo krásne a čisto doslova kvetiny a dúha

Ja musím byť šťastný človek, 4 roky po sebe mám iných spolubývajúcich - náhodne systémom pridelených ( dal by som si spolužiakov, ale majú zlé priemery) a vždy sú úplne spoko a sme veľkí kamoši. Spolubývajúci z prváku, je jeden z mojích naj kamošov, ďalšiemu idem na svadbu, k tretiemu chodím na prázdniny a tak a máme aj poriadok, každí riadi po sebe a pri všetkom sa striedame a to sme sa nikdy nedohodli, skrátka, každý z nás ma vychovanie a vie, ako sa správať, mááám to ja šťastie ani som si to neuvedomoval, až teraz, ako čítam tieto príspevky

pevné nervy prajem
101 
 fotka
kittyboo  3. 11. 2014 13:36
@baggy no ja ked som pred rokom citala negativne skusenosti ludi tiez som sa smiala ze jezis to si vymyslaju sak ja sa mama super, vsetci sa musia mat super D ale teraz uz chapem ze narazit na dobrych ludi je skor vzacnost
102 
 fotka
bress  3. 11. 2014 14:01
no osobne neviem, co by som robil. V tomto mi celkom pomaha, ze som vacsi ako bezne ale keby mi toto robili, tak by som sa im vyhrazal s tym, ze nie zmena ale odist a kebyze si myslia, ze i tak nic neurobi, tak by som kazdej prijebal len raz a povyhadzoval im veci.
Ja som mal uz asi 8 spolubyvajucich, no celkom sa striedaju a nejaky vacsi problem som nikdy nemal, ako nektori su viac bordeli no ale nic oproti tymto.
A velmi neviem, ak nemas oproti nim nejaku vyhodu, napr kaucia je preto aj dobra. Ja mam vlastne cez majitelku kauciu a hlavne fyzicke proporcie. Bohuzial so zmrdami to casto nijak normalne nejde. Asi by som do toho zapojil majitela a nejak to skusil uhrat, nech sa vymeni zamok a ich veci povynasat von
103 
 fotka
kittyboo  3. 11. 2014 14:07
@bress hej no bitka troch bab na byte by mohla vyzerat smiesne
aj ja uz asi 8, zatial este jedna pred tmy bola taka extremistka, uplna hipisacka, ktora nedociahla na vrchne policky tak vzdy nechala aj tyzden uprostred chodby stolicku alebo doniesla psa a isla na 12 hodin do prace a pes tam knucal a vsade plzol.
budem to asi riesit odchodom, lebo pytala som sa kamosa co toho majitela tiez trochu pozna a povedal, ze fakt by sa mohlo stat, ze by nas vyhodil vsetkych
104 
 fotka
method  3. 11. 2014 14:19
Ja by som tym picam prijebal hned. Vsak oni by sa spakovali raz-dva. Toto som nemal citat, normalne mam nervy
105 
 fotka
kittyboo  3. 11. 2014 14:23
@method dojdi ku mne teda O: )
106 
 fotka
hetfield  3. 11. 2014 14:28
z ktorej časti našej vlasti so dotyčné?
107 
 fotka
kittyboo  3. 11. 2014 14:32
@hetfield zapad
108 
 fotka
hetfield  3. 11. 2014 14:44
asi nejake aristokratky čo maju doma služobníctv
109 
 fotka
barky  3. 11. 2014 14:50
som nečital vsetky komenty ale za a, by som ich zabil teoretickyk ed tam bduem behat s dredmi rozpustenymi a nozom v ruke mozno sa polakaju

ale vazne.. neries to cez fb to stale mozu odignorovat... skus im dat dohodu.. kto si neumyje svoje riady ,veci ak to tam bude dlhsie ako dva dni..bez milosti sa to vyjebe do kosa . zruste si centralne smeti kazda nech ma svoje vreco oddelene farbou a povedz im doslova ze hned sa zisti kto je prasa
a za tym majitelom by som siel.... zacni ale s tym kolko tam uz byvas ako to tam mas rada a blala

a este mozes skusit zavolat ,pozvat si trollov kamaratov ktori to budu komentovat ze toto je co,toto tu ktora svina nechala ja by som sa kludne spytal aj ich ci im nevadi ze su take svine
110 
 fotka
method  3. 11. 2014 17:35
joj ne, ja tu nestiham ani svoje veci
111 
 fotka
kittyboo  3. 11. 2014 17:39
112 
 fotka
method  3. 11. 2014 17:42
@kittyboo poslednu dobu som agresivny, skoro som prijebal nadriadenemu , aj tym tvojim by som prijebal, ide to dolu vodou so mnou, kde je ten pacifisticky altruisticky diplomat
113 
 fotka
kittyboo  3. 11. 2014 17:45
@method kks tak sympaticky ale tak zly
114 
 fotka
method  3. 11. 2014 18:25
ale uz mam lepsiu naladu, len som nervny ked mi nevychadzaju veci a na tie one nepomoze nic len surovo priamo do oci im povedat, nech urobia toto a tamto a ked nie tak zacat vrieskat a mozno sa zacat vyhrazat ze to povies tomu co vlastni byt kazdopadne uz to nejak zaberie, ja viem ze to je blbe povedat nieco niekomu priamo do oci ale je to najucinejsie a este k tomu treba dat patricny doraz, aby to malo zelany efekt, ze to myslis ozaj vazne.
115 
 fotka
ajus19  3. 11. 2014 18:32
@kittyboo mám podobnú spolubývajúcu, má tu už asi 2 týždne rožky pri jedle, ja sa ich radšej ani nedotýkam. Takému človeku nevysvetlíš, treba mu prijebať
116 
 fotka
popolcek  3. 11. 2014 21:29
mala som takú piču minulý rok na intráku čo nechala v lidl taške šunku na slnku 3 dni na okne, permanentne zapchávala svojimi skurvenými smradalevými chlpmi odtok vo vani, umyvadle, všade, nesprchovala sa, po zemi pod postelou sa jej valalo aspon 20 krabic s pizzou nedožratou všetko to plesnelo, muchy, sa divim že nie aj mravce, ked som to všetko po nej sprataôa tak som bola piča že vyhadujem jej majetok a že si mam pozerať svoje

doteraz sa divim že som ju nezabila

a ty.. od niekoho mate ten byt prenajaty, povedz jemu a daj inzerat že hladaš spolubyvajuce/ich .. šak človek čo ten byt vlastni isto nechce aby ten byt začal hniť len preto že v nom žiju tvory horšie jak dobytok
117 
 fotka
majo16  4. 11. 2014 09:10
@popolcek tomu hovoríím že hnoj
118 
 fotka
artlover  5. 11. 2014 09:18
paneboze. neznasam tvoje S. vsetky. strasne nervy na ne mam. nabrusila by som noze a velakrat sa potkla. alebo ich zadusila vankusom, vpichla medzi prsty inzulin. to vsetko ak by som si nemohla dovolit najomneho vraha. ale mam pocit, ze vtakz sa ti nanho ochotne vyzbiera neviem, ako to vyriesis, ale nech sa ti to podari
119 
 fotka
kittyboo  5. 11. 2014 09:43
@artlover joj tolko agresie v tebe ? : D ale dakujem
120 
 fotka
artlover  5. 11. 2014 12:05
hej, lebo aj za teba!
121 
 fotka
ssnehulienka  5. 11. 2014 22:57
stale mi nie je jasne preco na zaklade tejto viac nez nemilej skusenosti mas dojem, ze vsetky zeny su zakonite hovada jak hentie. mam spolubyvajucu, pri ktorej sa hanbim si polozit len tak niekam oblecenie, lebo je taka poriadkumilovna
122 
 fotka
kittyboo  5. 11. 2014 23:07
@ssnehulienka džíz, neber vsetko tak doslovne a vazne. jasneze si to nemyslim.
123 
 fotka
kittyboo  5. 11. 2014 23:10
ale to ze su zeny omnoho vacsie bordelarky sa mi zatial vzdy potvrdilo. mame rozdielne skusenosti co uz.
(vacsina bab co poznam su bordelarky uz len tym ze vsade su malovatka, vlasy, rozhadzane oblecenie. do tohto ratam aj seba asi :
124 
 fotka
hotaru  5. 11. 2014 23:12
ja mám s babami ako spolubývajúcimi zatiaľ len samé zlé skúsenosti
125 
 fotka
dumbledore  5. 11. 2014 23:24
A mali ste 3/4 hodinovú diskusiu O čistiacich prostriedkoch? Dovolia Ti návštevu? Ty vole je to peklo, ja viem...
126 
 fotka
alysia  2. 12. 2014 18:23
prečítala som si túto prvú časť, aby som si mohla prečítať dvojku a neverím proste úplne čumím, nemám slov, s otvorenou hubou som to čítala a bála sa, aby mi tam muchy nevleteli ako ja si o sebe občas myslím že som bordelárka, ale ako čítam skúsenosti s inými ľuďmi, tak na toto nemám
127 
 fotka
kakofonicka  2. 12. 2014 22:03
ja som si toto prečítala tiež preto, aby som mohla prečítať dvojku a - no, toto je .. nemám slov

ale ja som mala predminulý rok tiež také super spolubývajúce na bunke, jedna miska bola v kúpeľni neumytá 2 týždne, potom to začali dávať na naše umývadlo, tak som im to vyhodila do ich koša.. o dva dni to bolo zase na našom umývadle a takto dokola tak som využila deň, keď odišli domov a po asi 2 mesiacoch tá neumytá miska konečne zmizla.. a bežne ostával riad dva-tri dni v umývadle, keď si farbili vlasy, tak bola hnedá celá kúpeľná, obsratý a ošťatý záchod, NIKDY nezhasínali svetlo v spoločných priestoroch a keď sme im nechali odkaz, tak dokonca robili to, že keď sme my svetlo vypli, tak ho chodili naschvál zapínať.. a ako bonus - kradli nám veci asi 3krát nám ukradli saponát, neviem na čo im bol, keďže riad neumývali, ale asi pre dobrý pocit a tak podobne

rok predtým jedna z nich bývala so spolužiačkou, tej okrem iného ukradla 10 eur, tričká, kozmetiku, uterák.. čiže pohoda

ale minulý rok ma štvali aj moje kamošky, s ktorými som bývala už asi tretí rok, lebo pol roka neboli schopné pozametať v izbe aj keď tam boli chumáče prachu a dávala som náznaky, pretože fakt sa mi nechcelo vkuse pratať, keďže som tam trávila minimum času (v podstate každý týždeň asi dve noci iba).. ale zase to kompenzovali tým, že mi z času na čas nachystali raňajky a tak

bože, ale aká som rada, že už nikdy v živote (dúfam) nebudem musieť riešiť takéto veci, lebo akurát sa sťahujem s priateľom do bytu a keďže sme doteraz bývali u našich, tak viem, že keď má čas, tak prídem z roboty do povysávaného, uprataného bytu a v kuchyni ma bude čakať umytý riad.. a ja sprostá sa sťažujem, keď nevysype kôš do dvoch hodín odkedy ho o to poprosím
128 
 fotka
kittyboo  2. 12. 2014 22:06
@kakofonicka fuha hento znie tiez dost zle : / co ti poviem, ak niekoho dobre nepoznas, zacni s nim byvat a spoznas vsetky jeho stranky
129 
 fotka
kakofonicka  2. 12. 2014 22:21
no jo, na intráku si nevyberieš ale človeka zocelí aj takáto skúsenosť
každopádne, po prečítaní dvojky držím palce, aby si neprišla o všetky nervy a aby sa podarilo to bývanie s priateľom
130 
 fotka
lucretia  4. 12. 2014 23:02
ja neviem, či mi uveríš, keď napíšem, že polroka som zažívala ako cez kopirák to isté - TO ISTÉ (!!!) len s miniatúrnymi obmenami.... S1 je asi naklonovaná.... nepomáhali pekné slová, rozumné porozprávanie sa narovinu, naziapanie, nič... majiteľ neochotný riešiť... jediné východisko pre mňa bolo doslova zdrhnúť - až teraz vidím, že som musela mať nervy z ocele, ako som to znášala a jediné, čo ľutujem je, že nie som taká ku*va, aby som tých, čo si to zaslúžia, poslali tam, kam patria - preotže ten duševný pokoj a doslova psychické znovuzrodenie je na nezaplatenie.
Napíš svoj komentár