Určite každý z vás pozná alebo aspoň počul o záhade čarodejnice z Blair. Je pravdou že ten slabý pokus o horor dobabral skoro celú históriu o tejto čarodejnici. V spomínanom horore sa spomína jedna legenda o tejto čarodejnici , dá sa povedať že tá pravdivejšia no existuje ešte jedna. Mne sa podarilo nájsť obe tak prečo si ich neprečítať a rozumne o nich neporozmýšlať?Moje teórie su založené iba na MOJOM uvažovaní , nemusíte ich brať ani moc vážne ani s nimi súhlasiť

Datuje sa od roku 1785 legenda začala v dedinke Blair ktorá sa neskôr premenovala na Burkittsville v americkom meste Maryland , jedná sa o legendu o čarodejnici ktorá "údajne" na svoje rituáli používala krv miestnych detí. Dedinčania sa jej báli a preto ju vyhnali. Ona v nenávisti celé miesto prekliala. Začali miznúť a záhadne umierať miestne deti. Dedinčania sa zľakli a z Blair sa vysťahovali do jedného až do roku 1895+
kedy Blair obnovili a pomenovali Burkittsville. Netrvalo dlho a tieto úkazy sa
začali znovu diať. ...
oddelovač
to je prvá legenda tá ktorá sponínaná nebola a druhá znie takto :

Ten istý rok iba trochu iné udalosti. Čarodejnicu Blair podľa nich vraj vyhnali no ona sa v nenávisti opäť vrátila. Dedinčania ju v strachu z pomsty priviazali o strom uprostred lesa kde ju nechali. No nezbedné deti k nej v noci prišli zistiť či ešte žije. Poslali na ňu psov ktorý jej trhali kusy mäsa z nôh a tela keď začala tiecť jej krv a presvedčili s že stále žije namáčali si ruky v jej krvi a otláčali ich na jej telo. Potom ju obesili , isté dokumenty potvrdili že ako ona čarodejnica bola vyhlásená Elly Kedwardová .

Ako som už vravela tej druhej legende by sa aj dalo uveriť len si treba zhrnúť fakty. Bola to skutočne čarodejnica alebo len obyčajný človek ktorého z čarodejníctva obvinili?

Pravdou je že Elly bola iba žena ktorá žila sama v pustine Burkittsvillského lesa. Zrejme mala rada deti a tak ich k sebe volala tie sa však v noci po ceste domov stratili, mohli ich v pokoji napadnúť aj zvieratá z lesa v tej dobe bola vraj aj epidémia besnoty čo by znamenalo tlupa deti + traja besný vlci a hneď máte príbeh o čarodejnici. Ako by sa však dali vysvetliť objavujúce sa kôpky kamenia či nevysvetliteľné znaky z dreva pripomínajúce drevené bábiky woo-doo?

Nie je to tak že by som ju ospravedlňovala mám aj druhú tóriu:

Môžeme aj povedať že Elly bola proste blázon ktorý si myslel že je čarodejnica. Ľudia vraveli že ju vídavali obchádzať v lese akoby nie samú , je možné že trpela schyzofréniou alebo dokonca paranojou? Veď v tej dobe takéto choroby nemuseli poznať tak podrobne. Niekto tým trpel a hneď bol čarodejník alebo posadnutý diablom .
Nech už sa v tej dobe stalo čokoľvek tie miesta sú opradené historkami či už takými ktorým sa dá uveriť alebo tými neuveriteľnými.

Nikto nevie vysvetliť to čo sa v týchto končinách deje. Aj teraz o viac než dvesto rokov neskôr v týchto miestach miznú ľudia. A tí ktorí mali šťastie a vrátili sa hovoria o lietajúcej starej žene v bielom , či o chihotavých hlasoch prichádzajúcich od neviditeľných osôb. Alebo proste len o čiernom opare ktorý sa v lese z ničoho nič objaví. Na miestach kde sa nešťastia po stáročia odohrávali zostáva energia s ktorej vám behá mráz po chrbte , je tam neprirodzený chlad a chlpy sa vám hneď zježia len čo tam vstúpite.

Toľko o záhadnej legende o čarodejnici z Blair. Zamyslite sa nad tým boli to iba sfanatizované obvinenia dedinčanov posadnutých strachom? Bola Elly blázon či nevinná osoba obvinená z čarodejníctva? A čo ak je toto celé pravda alebo je to celé výmysel ktorý mal prilákať záujem o Burkittsville? Prečo by to ale robili? Veď fanúšikovia a lovci čarodejníc im nedopriali kúsok súkromia.

Zdroj väčšiny vecí google.sk

 Blog
Komentuj
 fotka
limetkajaja  11. 2. 2011 18:52
som tvojho nazoru...a keby sa tak objavíš v tej dedinke išla by si do toho lesa?
 fotka
musee  11. 2. 2011 19:13






ja si predstavím túto úchylnú stvoru, ktorá ráda znásilnuje 12 roČné deti



Anime - soul eater
 fotka
musee  11. 2. 2011 19:14


Napíš svoj komentár