Príbeh sa odohráva v Pensylvánii a doteraz nebol so spojitosťou s filmom nikde verejne publikovaný.
Verím že tento film s názvom
"Tichý kopec" aneb Silent Hill pozná každý. Určite ste ho videli alebo prinajmenšom hrali hru

A presne o tomto meste idem rozprávať.

Všetko to začalo roku 1841 v Pensylvánskom meste , Johnathan Faust
, prvý starosta novo vzniknutej obce, otvoril prvú dedinku s názvom Býčia hlava ( Bull´s head). Objavil sa v nej obchodník so železom Alexander
W. Rea. Ako vzrastala ekonomika , dedinka sa rozrástla na priemyselné mesto ktoré dostalo meno Centralia.
V 60.-70.rokoch upadala výroba železa , v podzemí objavili rozsiahle ložiská čierneho uhlia.

V roku 1964 sa Centralia stala centrom podpaľačstiev.
Roku 1965 bol zaznamenaný požiar ktorý zničil viac ako tri štvrtinu mesta. Po roku 1966 sa začalo s renováciou celého mesta.
Ako sa Centralia znovu stavala na nohy , utrpela krutú ranu ktorá ju zničila natoľko že bola neobývateľná.
Stalo sa to roku 1965 keď uhoľné bane skončili v plameňoch. Isté zdroje uvádzajú že uhlie podpálili iskry z pádu ohromného vrtného stroja z ktorého údajne vytekal aj olej. Čo je isté tento požiar bol posledným ktorý Centralia zažila nuž posledným je zvláštne slovo ak pripomeniem že ohne v doloch horia dodnes.

V panike a strachu o svoje životy
ľudia v panike utekali aby si zachránili život. Séria výbuchov si vyžiadala mnoho obetí. Tak isto ako masové presúvanie a sťahovanie ľudí. Mnoho z nich umrelo či utrpelo vážne zranenia nie ohňom či trieskami z výbuchov ale udupaním či utlačením.
Ako náhle tento ruch v Centralii aspoň na chvíľu utíchol a na všetko sa pomerne rýchlo zabudlo, bolo to práve toto mesto kam si chodili miestny mafiáni vyriaďovať účty. Bolo zaznamenaných okolo 103 prípadov nezvestných ľudí ktorých stopy viedli práve sem. Našlo sa tu okolo 50 mŕtvol ktoré mali známky násilnej smrti. Kopa z nich bola zabitá pištoľou či inými ľudskými zbraňami. Taktiež to boli mladšie obete čiže príčina samotných ohňov sa mohla vylúčiť. Tiež sa tu našli mŕtvy ktorý sa udusili splodinami z plápolajúceho ohňa. Celé miesto bolo ohraničené 4 metre vysokým oceľovým plotom, mesto bolo vyhlásené za "mesto duchov"
čo začalo lákať bláznov túžiacich o nájdenie čohosi zvláštneho.
V rokoch 1968 - 1970 toto miesto bolo znovu a znovu navštevované rôznymi údajnými vyšetrovateľmi ktorý hľadali náznaky
čohokoľvek. Taktiež aj lupičov ktorí chceli rabovať vyhoreté obchody a fabriky. V čom sa určite zhodovali bolo to že aj keď je toto mesto opustené stále sa tu deje čosi zvláštne.

Viac ako polovica z tých ľudí čo opätovne navštevovali
mesto duchov hovorili o čomsi diabolskom šíriacom sa po prázdnom mieste. Opisovali že za bieleho dňa mali pocit akoby sa náhle zotmelo a práve vtedy pociťovali
prítomnosť čohosi. Doktor a uznávaný skeptik John Coddington sám potvrdil že na tom mieste sa deje niečo záhadné. Mnohý tiež opisovali akoby sa k nim niekto prihováral ich menami. Iný
hovorili o čudných tieňoch, svietiacich očiach ba dokonca o nejakých záhadných formách stvorení. Tieto historky sa rozniesli do sveta a to dalo vzniknúť filmu a hre s názvom Silent Hill.

Myslíte si že títo ľudia boli blázni? Ale veď aj uznávaný skeptik priznal že tam niečo videl. Nemohol to mať ale za príčinu plyn a výpary šíriace sa z podzemia? Vyšetrovatelia ktorý sa zaoberali týmito prípadmi to bezvýhradne vylúčili pretože bolo potvrdené že
pomerne väčšina z tých ľudí mala na sebe dýchacie masky ktoré im filtrovali čistý vzduch. Nebola zaznamenaná žiadna mechanická chyba týchto prístrojov dokonca ani toxinologické vyšetrenia nepotvrdili v ich krvi výskyt cudzích látok. Ak boli teda v plnom zdravotnom aj psychickom stave ako mohli tieto veci vidieť? Toto mesto už po stáročia láka lovcov duchov ktorých prístroje sa idú zblázniť už pri vstupe do tohto mesta.
A čo ak je to celé pravda? Čo ak duše tých ktorý umreli pri požiari a aj tých ktorých tam chodili vraždiť mafiáni preukazujú svoju nespokojnosť týmto nepozvaným návštevníkom? Možno po uzavretí mesta ho prijali za svoje a chcú ho mestom duchov udržať nepošpinené lovcami a pátračmi po senzácii.
Dalo by sa tomu uveriť? Ja osobne si nie som istá asi by som tam musela ísť aby som to videla. Je však jasné že sa tam určite niečo deje ...

 Blog
Komentuj
 fotka
emmka98765  11. 2. 2011 22:10
zaujímavé
 fotka
veryhappyhippo  11. 2. 2011 22:22
nepaci sa mi, ze to prezentujes tak, ze najprv bol film Silent Hill a neskor hry, text zaujimavy, len strasne mi vadila ta interpretacia v style ze film a potom hra aj ked je to naopak (ale to asi vies )
Napíš svoj komentár