4. kapitola

Tajný útek Lorda Protektora

Po zvláštnom zmiznutí Lorda Protektora, zobral si vládu na starosti pobočník. Lord mu nechal pokyny a príkaz k utajeniu jeho zmiznutia. Lord Protektor odišiel na svojom vesmírnom letúne smerom k Zemi. Nikto, okrem pobočníka nevedel o jeho pláne. Ten si ho totiž nechal pre seba.

Lord Protektor sa v skutočnosti volal Ratnos Pneren Ikaron. To meno si však zmenil hneď ako sa zabilo jeho dvojča. Jeho vojenská kariéra sa začala už ako u 21 ročného. Ratnos mal ciel, plán a rýchlosť úderu vopred dobre premyslenú. Bol to rodený vojenský génius. Jeho otec slúžil v armáde a umrel po náraze do neznámej sondy. Na sonde boli znaky, ktoré nikto nepoznal. Ratnos, už ako najvyšší dôstojník, sa pustil do náročného prekladu. Nakoniec zistil nemožné. Všetci si mysleli, že je to stratená sonda Maxsalen, ktorá sa nevrátila späť z okružnej cesty okolo galaxie. Ratnos po preložení zistil, že pochádza z neznámej planéty. Sonda sa volala Voyager 2. Po tejto udalosti zahynulo jeho dvojča. Neskôr sa na to zabudlo a prišla 5 technicko-priemyselná revolúcia. Ratnos bol po 10 rokoch aktívnej služby vymenovaný za generála vesmírnych úderných síl. O 25 rokov neskôr kandidoval na ministra obrany a vojny. O 5 rokov na to kandidoval na post vládcu. No vymenovali ho za jeho nástupcu. To Ratnos využil a rok po svojom vymenovaní zvrhol jeho vládu a nastúpil na jeho miesto. V srdci sa mu niesla zlosť zo smrti otca. Predtým ako zvrhol vládcu, zistil si všetko o takzvanej planéte 3x52z, také meno dostala Zem. Zaútočil na ňu nevediac, že má svojich ochrancov.

Zatiaľ sa na Zemi robili dokončovanie práce. Tentokrát tam bol aj Vil a dozeral na ostatných. Doktor mu poslal predpis na ktorom stálo, aby sa nenamáhal. Kid už bol skoro hotový. Motor bol na mieste, plášťom bol už celý pokrytý a chýbala už len hlavná elektronická jednotka. Toto však bola zložitá práca, ktorú musel urobiť Staire osobne. Trvalo mu to celé dva dni. Nakoniec bol Kid hotový. Všetci boli zaneprázdnený dokončovacími prácami a tak si nevšímali červené svetlo na stene.

To bol Lord Protektor, ktorý už prenikol zemskou atmosférou. Zatiaľ však dopadol veľmi blízko základne svojich nepriateľov, v blízkosti dosahu Turbovho radaru. Červené svetlo si všimla jedine Molly, ktorá ihneď informovala Jacka o nebezpečenstve. Ihneď odišli s Turbom na dané miesto. Našli však len zničenú medzihviezdnu raketu veľkosti prieskumného lietadla. Ratnos, budeme používať jeho vlastné meno, ušiel z miesta havárie. Našťastie po jeho ťažkej nohe ostali otlačky v pieštitej pôde. Okamžite začali sledovať stopy. Predpokladali, že je to neznámi výsadkár zo síl Lorda Protektora. To čo však zbadali po 300m ich prekvapilo natoľko, že to nedokázali opísať. Videli neznámeho muža kráčať po púšti z kovovou nohou. Išiel rýchlo, ako keby pred niečím utekal. Ratnos ich však zbadal a vypálil na nich z príručného fázera. Netrafil, ale prinútil ich skryť sa. Okamžite privolali na pomoc Turba. Nasadli a okamžite neznámeho začali prenasledovať. Ratnos sa teda ďaleko nedostal. Magnetom ho pritiahli a na svoje prekvapenie zistili, že prenasledovaný je ku magnetu prilepený jednou polovicou tela. Po prenasledovaní prišlo ku obhliadke neznámeho. Ako už zistili, bol po náročnej operácii pravej časti tela. Pripomínal predošlého protivníka, s ktorým sa stretli pred viacerými rokmi. Ratnos zatiaľ nepovedal ani slovo. Bol zvyknutý na vypočúvanie. To však nevedel čo už vedia jeho protivníci.
„Ako keby sa snažil pred nami nehovoriť,“ povedala Luna.
„Z toho muža nemám dobrý pocit,“ zmenil trochu tému Jack, síce sa stále točila okolo neznámeho.
„Mám rovnaký názor Jack, lenže ja ku nemu cítim aj zlosť,“ pridal Vil, „a zdá sa mi, že mu z očí srší zloba, nevraživosť a pomsta.“
„Ani ja z neho nemám dobrý pocit, je z neho cítiť čudný chlad,“ pridal sa ku nemu George.
„Dostal som nápad,“ nahlas povedal Jack.
„No tak, nenapínaj nás,“ zvolali všetci naraz.
„Viem ako zistiť jeho totožnosť.“
„A ako to chceš urobiť,“ nechápavo sa spýtala Luna.
„No predsa z havarovanej vesmírnej lode,“ svitlo Frankovi o Jackovom pláne.
Našťastie boli mimo sluchového vnímania Ratnosa. V hlave mal toľko zlosti, že by človeku praskla. Bol tam však aj strach z prezradenia jeho totožnosti. O jeho minulosti nevedel nikto a chcel aby to tak aj ostalo. To však ešte netušil čo majú v pláne jeho protivníci. Keďže Kid bol hotový, rozhodli sa ho naštartovať. Kid vzlietol bez najmenších závad. Rozhodli sa preto, že tam pôjdu s ním a Turba nechajú na stráži. Ako odišli, väzeň sa pokúsil o útek z hangára. Turbo nastavený tak, aby ho okamžite chytil, ho pritiahol magnetom späť. Po jeho nohe ostali badateľné stopy škrkancov na betóne.
Zatiaľ všetci dorazili na miesto havárie. Z prieskumnej medzihviezdnej lode ostali len trosky. Zatiaľ z nej však nebol vrak. Ihneď ju začali prehľadávať . Do lode bolo ľahké sa dostať. Neznámi totiž spravil do trupu dieru. V kabíne bolo všetko rozhádzané. Oceľové sedadlo pokryté nezvyčajným materiálom bolo prehnuté. Ovládací panel bol roztavený. Zrejme vplyvom vysokej teploty.
„Hej, našiel som nejaké iniciály,“ ohlásil George.
„Ukáž mi to. Zaujímavé. Je tu napísané R . P. I . L . P. ,“ povedal Jack.
„Zdá sa mi to akési povedomé. Náš nepriateľ sa volá Lord Protektor, nie,“ pýta sa Vili.
„Áno, tak sa volá. Tá šípka značí, že sa dal premenovať na jeho terajšie meno,“ uvažuje Molly.
„Nemusí to znamenať že ten zadržaný je Lord Protektor Molly. Mňa skôr zaujímajú tie predošlé iniciály,“ ozval sa tentokrát Jack.
„To je pravda. Nemusí to byť on, ale tie iniciály mi tiež idú na nervy. Radšej hľadajme ďalej. Možno niečo ešte nájdeme,“ ohlásila sa Luna.
„Dobrý nápad.“
Po kompletnej prehliadke našli čo hľadali. Druhú časť textu však nenašli, lebo sa vplyvom tepla roztavila. Na malej kovovej tabuľke bolo napísané: R A T N O S P N E R E N I K A R O N L .......
„No, aspoň poznáme pôvodné meno toho, kto vlastnil tento letúň,“ povedal Frank so zvláštnym úškrnom na tvári.
„To máš pravdu. Mňa však trápi niečo iné a to tie veľké písmená,“ zarazil sa Jack „načo by ich písal veľkými, keď sa ich chcel zbaviť ?“
„Dobrá otázka Jack. Nechajme si to však na zajtra. Treba niečo poslať do Pentagonu a začalo sa stmievať,“ vytrhla Molly všetkých z otázok.
„Vráťme sa teda do hangáru a poriadne sa vyspime. Ste za,“ spýtal sa všetkých Staire.
Všetci kývli hlavou a pobrali sa ku Kidovi aby sa vrátili späť.



RATNOS PNEREN IKARON L


Za čas, ktorý naši priatelia strávili pri vesmírnom skútri, sa Ratnos pokúsil niekoľkokrát utiecť. Vždy ho však zastavil Turbov magnet. Po príchode jeho nepriateľov zbadal, ako dve rakety, ktoré mu pri prvom útoku skrížili cestu, prilietajú ku dverám hangáru. Jack dal vtedy rozkaz Turbovi a Kidovi aby strážili východy z hangáru. Nechcel aby im vtáčik uletel z klietky.

Ráno Ratnosa nebolo príjemné. Zobudilo ho svetlo z otvorených dverí hangára. Všetci boli preč a on tam ostal sám. Aspoň tak si myslel. Ani len nevyšiel dverami, a už letel späť. Jack dal okolo celého hangáru natiahnuť silové pole a nastaviť falošné otvorené dvere.
„Do čerta, ten Jack Danton je ale prešibaný,“ zdvíha sa zo zeme Ratnos „ Ja som však prefíkanejší.“
Náradie čo tam nechali mu pomohlo dostatočne. Na nešťastie si roztrhol kabátec a diera mu odkryla oblečenie. Ďalšia náhoda mu však zabránila pokračovať ďalej. Jack sa vrátil s ostatnými ešte pred tým ako stihol dokončiť prvé rameno svojho stroja. Jack si ho všimol hneď ako vypol klamlivý obraz otvorených dverí. To Ratnos nečakal a pozeral na neho z otvorenými ústami. Nedokázal ani schovať svoj vynález. Po Jackovi prišli aj ostatný s Turbom, ktorý niesol zničený vesmírny skúter. Jack mal na práci iné veci ako zničenie Ratnosovho prístroja. Všimol si ho však Viliam, ktorý hneď spravil poriadok. Informoval Jacka o neznámeho pláne. Obaja odišli od ostatných a porátali sa s prístrojom. Ratnos okamžite podráždene zareagoval.
„Vráť to sem!“
,,Počul som dobre,“ pýta sa ohromený Jack, ktorému sa ten hlas zdal až pridobre známi.
Všetci sa otočili na neznámeho z vyvalenými očami. Vilimu hneď skrsla v hlave myšlienka.
„Jack, mám nápad. Poďme od neho ďalej, nech vám to môžem povedať.“
Po skončení rozhovoru odišiel Vili z hangára a šiel ku Kidovi. Jack zatiaľ miesto kde stál neznámi obtiahol farbou. Frank odišiel ku zdviháku a predstieral, že pokračuje v práci. George sledoval neznámeho a v ruke držal brokovnicu so spílenou hlavňou. Molly predstierala, že kontroluje Turbov motor. A Luna ďalej prehľadávala zničený vesmírny letúň. Po chvíli sa Vili vrátil a Jack urobil ďalší okruh okolo neznámeho. Tentokrát väčší. Za ten sa postavili všetci Ratnosovi nepriatelia. Po chýli vzájomného pozorovania sa Jack ozval:
„Myslím, že je na čase zistiť tvoje reakcie na isté meno. Nemyslíte?“
Všetci súhlasne kývli hlavou.
„Vili, pokračuj.“
Ratnosove oči spočinuli na Vilovi.
„Áno, máš úplnú pravdu. Alebo sa nemýlim Ratnos Pneren Ikaron?!“
Ratnos od prekvapenia už, už chcel prekročiť čiaru, ale zastavili ho vypálené broky z brokovnice. Keďže nemal čo robiť ako sa pýtať, tak sa pýtal.
„Ako ste zistili moje staré meno?“
„Mal si ho vyryté na letúne,“ stroho odpovedal Jack.
Vtedy dostal Ratnos strach. Zistili jeho staré meno. Čo ak už zistili aj jeho nové. Vtedy sa však ozval Jack:
„Avšak, druhá časť textu s tabuľky sa roztavila. Na tvoje nešťastie sme zistili aj bez pomoci tabuľky tvoje terajšie meno, Lord Protektor!“

 Vymyslený príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár