Obrovské obrazovky, sny vyrobené z plastu, dievčatá ako obrázok, falošné predstavy. Nepýtaj sa ma, či je to láska, láska v tomto prostredí absolútne nič neznamená.
Rozprávaš ako nejaký básnik, jazyk máš akoby nabitý elektrinou a pri tom na mňa pozeráš očami dieťaťa. Hovoríš o tom, ako si kúpiš mnoho žien, rovnako, ako si si kúpiš mnoho drahých áut. Tváriš sa ako spasiteľ, pritom túžiš po živote megahviezdy.
Tak teda chceš byť slávny? Niečo ti poviem. Zabudni na to. Odíď preč. Niekam k slnku, kde budeš tancovať až do úplného vyčerpania. Niekde, kde môžeš zastať v strede ulice a tancovať. Byť šťastný. Nestačí ti to? Chceš viac? Ale čo je viac?
Si smutný? Ničím ti sny, predstavy o tvojej ružovej budúcnosti. Chceš aby som sa ospravedlnila? Zabudni. Otvor oči, vráť sa do reality.
Myslíš na ňu. Viem to. Cítim to.
V duchu kričíš jej meno a hovoríš všetko nedopovedané. Ale vieš, že ťa nepočuje. Stále nechápeš prečo?
Vždy keď niekto spomenie jej meno tvoje srdce sa znovu a znovu láme na malé kusy. A ty stále nevieš pochopiť prečo.
Cítiš sa sám a počítaš dni. Túžiš po láske a zároveň túžiš po samote. Chceš sa vykričať, rozlúčiť sa, zabudnúť. byť šťastný.
Pozri na oblohu, tam vysoko nad tebou. Áno, sú tam mraky. Mám pocit, že bude pršať.
Máš pocit, že tu neostal nikto, kto by ťa miloval? Že už nič nebude rovnaké?
Poviem ti jedno.
Keď si sám, môžeš byť kým len chceš. Môžeš byť v inom svete. Všetko môže byť len a len tvoje. Tak utekaj. Nájdi svoju cestu. Nepozeraj sa späť. Len dopredu. A budeš šťastný. Dokážeš to, cítim to...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár