Pár rokov dozadu sme sa spoznali. Nepamätám si už presne ako, v podstate na tom ani nezáleží a ani to nebolo také spoznanie, lebo sme sa už celé roky v meste obchádzali, takže to už bolo len také doklepnutie formality. Ale pamätám si, že bola zima.

V podstate sa z nás stali super kamaráti. Toto kamarátstvo bolo dúkazom toho, že kamarátstvo medzi opačným pohlavím existuje. Spolu sme robievali nekonečné množstvo vecí. Pomáhali sme si. A trávili sme spolu naozaj nemálo času.

Spočiatku sme viedli len nekonečné rozhovory. My sme sa lepšie spoznali a zistili sme, že máme nemálo spoločného. Chodili sme spolu na výlety, do lesa, foťácke akcie či si len tak zabehať alebo bicyklovať. Nezabudnem ako si trhal vlasy, keď ma doučoval z fyziky a ako on nechápal, že ja nechápem matike. Takisto bolo zábavné sledovať ako sa trápi, keď ma učil hrať na gitare.

Rozprávali sme si tajomstvá. Hlasno sa smiali. Ticho sledovali filmy. S ním aj ticho bolo iné.
A mne sa tak páčilo keď iba mne hral na gitere...

Bol to taký človek, ktorý so mnou zašiel hocikedy a hocikam. Nezáležalo ani na tom, že to bolo niečo bláznivé... nájdem ja ešte takého?

Potom však dosť vážne ochorel na srdiečko, vtedy sa už nemohol toľko namáhať, tak väčšinu času bol doma. Ja som ho poctivo chodila navštevovať.
Vedela som, že sa uzdraví. A on sa aj uzdravil.

A potom prišli maturity a hneď aj následný odchod. Odišiel bývať do iného mesta, jasné, že sa stretávame do dnes, ale pochopiteľne to už nie je také, ako keď býval tu.
Dosť mi chýba.
A čo je horšie, on chce ísť preč aj zo Slovenska, navždy.
Neviem prečo to tak je, že za posledný čas strácam toľkých dobrých priateľov...

 Blog
Komentuj
 fotka
jaro1991  19. 1. 2010 00:36
Ja byvam prevazne v Rakusku, a stale mam na Slovensku väcsinu kamaratov, a v podstate vsetkych fakt dobrych priatelov. A aj ked sa nevidime casto, trochu sme v kontakte cez net, a sem tam dojdem, ved to neni cely svet, a aj sa mi dari drzat si kontakt, aj ked v podstate cely zivot zijem viac v Rakusku, ako na Slovensku... tak mozno sa ti podari udrzat si to priatelstvo.
 fotka
petronellka  19. 1. 2010 09:02
Krásne kamarátstvo,normálne ti až závidím..
 fotka
hajzelodkosti  19. 1. 2010 09:04
ty si proste dobrych priatelov nezasluzis alebo si nezaskuyis vobec priatelov
 fotka
idea  19. 1. 2010 09:39
To bol fakt krasny vztah Velmi. A ked obom na tom priatelstve zalezalo, dialka to nesmie zabit... Ale to musia chciet obaja. Drzim palce, aby to dopadlo dobre.
 fotka
george90  19. 1. 2010 11:04
„Bude se mi po tobě stýskat.“ To bylo vše, co řekl. „Že se nestydíš!“ vyčetl mu Jonathan. „Jak můžeš něco takového říct! O co se dnes a denně pokoušíme? Jestli naše přátelství závisí na místě a času, tak je sami v den, kdy prostor a čas překonáme, zničíme! Jestliže ale překonáme prostor, zbude nám pouhé zde. Jestli překonáme čas, zbude nám pouhé teď. Nemyslíš, že bychom se přesto mohli párkrát setkat právě někde mezi tím zde a teď?“



Richard David Bach - Jonathan Livingston Racek
 fotka
siss  19. 1. 2010 11:09
Nuž, ludia odchádzajú a prichádzajú...taký je život. a btw dobre robí, že chce odísť z toho štátu navždy....
 fotka
bobomir  19. 1. 2010 15:08
v najlepšom to končí a to je dobre
 fotka
marttina  20. 1. 2010 19:17
omg co maju vsetci kvoli slovensku :s k blogu: smutne, ze ludia nas opustaju, alebo my opustame ich, avsak ak su priatelstva skutocne tak nezmiznu len tak. budete sa asi strevat pomenej, ale taky je zivot. krasny blog.
 fotka
eli19  25. 1. 2010 22:28
krasny blog,..neviem čo všetci majú proti slovensku že chcú odtiaľto utekať,nie je to tu ideálne,ale kde je to ideálne? viem že to nebude to isté,ale v kontakte môžte byť aj tak,...
Napíš svoj komentár