Že akí sú v podstate ľudia? Ľahká otázka s obsiahlou odpoveďou...
Na svete sú ľudia s roznymi farbami pokožky, s roznymi vierami a s roznymi nazormi.
Ľudia však majú jednu zaujímavú spoločnú vlastnosť.
Predstavte si, že je ráno. Pekné, slnečné. Vyleziete z postele, dáte si raňajky, umyjete zuby. Idete do školy/ práce. Cestou stretnete plno milých a usmiatych ľudí. v ušiach vám hrá vaša obľúbená pesnička. V škole/ práci prežijete úspešný deň. Medzitým dostanete milú smsku, nie preto, že máte sviatok, ale len preto, že je to obyčajný deň a niekto na vás myslí. Cestou domov stretnete priateľov, pojdete si sadnúť niekam na kávu, pokecáte si, veľa sa nasmejete.
Prežijete naozaj super deň. Večer prídete domov a strašne sa pohádate s mamou.
Na druhý deň ak sa vás niekto spýta, že aký ste mali deň, čo by ste povedali?
Asi 90% ľudí by povedalo, že strašný.
Bol síce slnečný deň, je jedno, že ste stretli plno milých ľudí, plno priateľov, že na vás niekto myslel v podobe smsky, že ste strávili pekný čas s priateľmi.
Človek si necení každodenné maličkosti. Všíma si len veci, ktoré nevyšli podľa jeho predstáv. Berie do úvahy len to negatívne.
Dobré maličkosti berie človek ako samozrejmosť. Popritom by sa im mal najviac tešiť, pretože práve náš život robia krajším každodenné maličkosti.
V ľuďoch ostane to posledné, čo prežili. To emociálne najsilnejšie čo prežili.
Prečo to zlé zostane v človeku dlhšie ako to dobré? !

 Úvaha
Komentuj
 fotka
hajzelodkosti  27. 5. 2009 12:13
to vobec nie je pravda. Poprve s tym cislom 90%. To su len take tvoje reci. Nenavidim taketo vymyslanie a ked uz robim odhad tak nenapisem 90%. Nic proti, ale toto nema s realitou nic spolocne. Keby som zazil takyto den tak poviem ze dobry akorat matka ma nasrala a ver ze to povie viac ako 10% ludi.
 fotka
grietusha  27. 5. 2009 12:20
ja sa ráno zobudím a zabudnem na to, že som sa s niekým večer pohádala. haha. teda, nezabudnem, ale neberiem to ako známku zlého dňa. tiež si myslím, že sú to len prostoduché odhady.



a ja sa napríklad najskôr umývam, až potom raňajkujem, ha!
 fotka
mirusik1  22. 10. 2009 14:41
a ja si myslim ze je to dobre a paci sa mi ...vidim v tom pravdu a myslim ze ja by som toto nedokazala napisat
Napíš svoj komentár