„Veď Boh nám nedal Ducha bojazlivosti, ale Ducha sily, lásky a rozvahy.“ (2Tim1, 7)
„Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam.“ Jn 14,27
Ja Mu dôverujem, nebála by som sa, ale keby som aspoň urobila všetko, čo bolo v mojich silách. Ibaže to som neurobila a ako hovorí jeden citát Urob všetko, čo je v tvojich silách a ostatné nechaj na Neho. Ibaže ja som tak neurobila tak ako mám mať potom pokoj, ako sa nemám báť? Hmm..koľkokrát som si to už povedala.
Ale vieš čo? Citáty z Biblie sú silnejšie ako tie naše, sú totiž 100 percentne pravdivé. Ak by som urobila naozaj všetko, čo bolo v mojich silách, nepotrebovala by som Boha. Ak som však od únavy klesla do postele a nestihla som pripraviť stretko alebo sa naučiť na ťažkú písomku, vtedy má priestor Boh. Ibaže tu prichádza otázka : Miluje ma až tak ? Naozaj ma miluje až tak, že urobí za mňa aj to, čo bola moja časť, že mi pošle niekoho, kto to pripraví za mňa či že mi nájde čas, aby som spravila, čo mám ? Boh nemiluje až, Boh miluje už. A to je dôležité písmenko. Uver, že to je jedno, koľko si toho spravila ty. Pokorne príjmi, že si len človek a že si toho jednoducho viac nezvládla. Nechaj Ho byť tvojím Bohom. Niekedy ti možno nedá toľko sily, aby si spravila, čo máš. A to preto, aby si sa obrátila naŇho. Aby ťa naučil v pokore dôverovať jedine Jemu a nie svojmu úsiliu, svojim schopnostiam a vedomostiam.
Preto, uver, že On urobí buď to, o čo Ho žiadaš alebo niečo oveľa lepšie. Môže sa ti to zdať fráza a určite si to už veľakrát počula, no je to niečo, čomu nikdy neuveríš natoľko, aby si to počuť nepotrebovala. Preto nechaj v sebe pôsobiť ducha, ktorého ti dal. Neutláčaj ho svojimi starosťami a pochybnosťami.
Želám ti, aby v tebe dnes naplno pôsobil duch pokoja, aby si ho nadobudla napriek všetkým okolnostiam a dokázala rozdávať. Prajem ti, aby si dnešok neprežívala len, kým skončí to, čoho sa tak veľmi obávaš, ale žila dnes v pokoji, že ty nie si Boh a preto nikdy nemôžeš urobiť všetko tak, aby si mala pocit, že to dopadne dobre, lebo už vieš všetko, už máš pripravené všetko. Pokoj nie je niečo, čo prichádza, keď je všetko hotové a dokonalé. Pokoj prichádza aj v chaose, lebo On je pokoj.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár