Z knihy : Nech sa deje čokoľvek

Ludia mozu milovat len do tej miery , do akej dokazu milovat sami seba . Mozu vam odpustat a prijmat vas len do tej miery , do akej dokazu odpustat sami sebe a seba prijimat .
Mozu vam davat len tolko , na kolko maju kapacitu .Mozete si mysliet ,ze si zasluzite viac a mozno mate pravdu . To vsak neznamena nic , ak ta druha osoba jednoducho nema schopnost poskytnut vam to .
Tuto myslienku casto ilustrujem na priklade :
Ak mate prazdny poldruhalitrovy pohar a prelejete don vodu za sedemdecoveho poharra , nemozete ocakavat , ze vacsi pohar naplnite .Prijmete fakt , ze sa don vojde vsetka voda zo sedemdecoveho pohara .
Ale pokial ide o ludi , na toto zabudame . Vzdy , ked v zivote cakate od niekoho so ,, sedemdecovou kapacitou "" v laske , odpustani ci komunikovani , ze vam da jeden a pol litra , ktory chcete , staviate ho do polohy zlyhania a seba do polohy neustaleho sklamania .
Ked vasa matka , otec , manzel ci manzelka , surodenci , deti alebo priatelia dosiahnu limit sucasnej kapacity rozdavania lasky , porozumenia , komunikacie ci odpustania , mozu si vybrat . Bud sa budu valmi usilovat , alebo prijmu fakt , ze zasli tak daleko , pokial mozu . Nech sa rozhodnu pre hociktoru volbu , je to vporiadku .
Nie je vasou povinnostou , aby ini ludia rastli . Vasou povinnostou je mat ich rad-rada presne takych ,aki su teraz . Ak prijmete tento fakt , nastupite na jednu z najsilnejsich ciest budovania svalu pochopenia ,pochopenie je vnutorny posun ....
,,Ciny su protivahou k zufalstvu"" ......,,A receptom na uspech""

Nepokusajte sa maximalne prekonat inych :
Nemozete kontrolovat kapacitu inych , kolko toho davaju , miluju alebo chapu ,Prijmite fakt , ze robia , co je v ich silach , a radsej si vazte , co dokazu urobit , namiesto toho ,aby ste sa stazovali , co nerobia , Ak chcete zmenit nejaky vstah , zmente seba ....

Strasne , sa mi paci ako je ta kniha napisana ...
Dost mi to pomohlo zmenit pohlad na seba na svet a ludi okolo mna
Tak tiez po precitani Tajomstvo od Rhonda Byrne ....je to tak motivujuca kniha.
Este som film nevidela , ale rada si film pozriem ...
Odporucam si to precitat pre ludi , ktory su nestastny nevedia zabudnut na minulost ..teda hodit minulost za hlavu a zit opat s usmevom ..a zit zivot , aky chceme , nech sa deje cokolvek
Pekny den

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár