Pozerala sa na more. Na západ slnka. Očami. Obidvoma. Ľavým aj pravým. Malo to však jednu nevýhodu. Bola farboslepá. Čiže videla len veľkú bielu guľu a pod ňou nejakú šedú plochu. Takže kľudne mohla ležať na ceste a oproti nej stála motorka. Samozrejme to nie je podstatné ona čakala. Nevedela síce na koho, ale čakala. Zrejme na toho pravého. Čakala hodiny, dni, týždne a nakoniec si to rozmyslela a opäť sa vrátila do pivnice. Nemala by tam tak často chodiť, možno preto je takmer slepá. Ale jej to nevadí lebo úpenlivé čakanie jej nedávalo ani sekundu na myšlienky iného rázu ako je predstava jej milého. Takto sa to opakovalo po mnohé roky. Nevie síce kto jej chodil nakupovať, drhnúť záchod a vynášať smeti ale čakala.
Jedného dňa sa však stalo niečo neočakávateľné. Zobudila sa. Áno, Rosamunda sa zobudila, sadla sa písací stroj a začal písať.....nevie už presne, čo písala ale ten dej si veľmi dobre pamätala, bolo to niečo ako deja vu.
Náhle sa však stalo niečo ešte viac nepredvídateľné. Pomaly vytiahla papier, chytila ho pevne do rúk a hodila do krbu. Bola však smola, že v krbe nehorelo,inak by tá chvíľa bola dramatickejšia. Navyše ho zabudla pokrčiť, takže tam ani nedoletel. Ale jej to bolo jedno. Cítila sa frustrovaná z toho,že už 20 rokov nenapísala dobrý román. Dokonca už aj filmy podľa jej románových predlôh ju prestali baviť. Vedela čo má robiť. Rozhodla sa ukončiť svoju kariéru.Dnes ešte nie ale zajtra to dá určite vedieť aj médiám. Potichu vyšla z pivnice a išla sa pozrieť na more.

PS: Toto netreba brať vážne aj keď pre šialených géniov je tam vraj skrytá pointa kažodpádne je to môj výplod večernej nudy

 Blog
Komentuj
 fotka
zemina  21. 7. 2007 22:27
Človek by povedal,že už budeš o takomto časespať,ale ty takto kreatívne.



Neinšpiroval si sa Rosamunde Pilcherovou a nepokúsil si sa predvídať jej budúcnosť?

-Aspoň tak na mňa pôsobí ten článok

Pointa je možno taká,že treba v tom najlepšom skončiť a ona to nespravila a trápila sa 20 rokov,až nakoniec prišla na to,že celé tie roky premárnila..a tak aspoň nakoniec teda ukončila "kariéru"...
Napíš svoj komentár