SÍCE DLHÉ ALE OPLATÍ SA AK STE MAIDEN POZITIV!
Je sobota konečne som si našiel čas a moje myšlienky sa ustálili a vykryštalizovali dosť nato aby som dokázal opísať čo sa dialo v ten deň.

Streda!!! 8hodín ja vstávam z postele? do školy sa nejde ako dobre,ale mám dôvod nie som flákač, ale už samotný nadpis vystihuje to prečo som do nej nešiel! o desiatej po mňa prišiel kamošov otec a odviezol ma k nim.... nuž tak som vyčkal na bláznivé duo ľudí s ktorými som šiel a išli sme do KCA zameniť na české prachy a počkať kamošovho brata. Hodinu sme čakali a v aute sme si pustili No Prayer for the dying (žiadnu inú kazetu sme nemali)...tak zamenil som brat došiel a vyrazili sme...

Štyria vzadu to nie je nič pohodlné ale človek si časom na tú skladačku zvykne, a štyria sme boli preto lebo šiel ešte aj bratranec kamošovho otca. No cestu veľmi opisovať nejdem...bola síce sranda ale koho by to tu bavilo čítať? nuž tak okolo druhej sme dorazili. Že kam?? to sa tak blbo pýtate šak do Ostravy, na MAIDEN!! no tak pár ľudí tam už stálo/sedelo...veď si treba urvať miesta kým sa dá a oplatí. Postupne prichádzali ďalší hlavne keď zastala električka a vyhrnul sa dva čiernych tričiek a dlhých vlasov hneď bolo jasné o čo tu ide. Najhoršie na tom bolo že lístky sme si kupovali až na mieste pretože sa to zbúchalo až na poslednú chvíľu.
Ale tu ma opäť postihlo šťastie ideme si tak kúpiť že na tribúnu (s odstupom času by som toto rozhodnutie jedine oľutoval) ale nemali tak že na státie tých bolo ešte hodne...ale v tom nás odchytil jeden týpek asi z poľska, trochu vedel česky a povedal nám že má 6 vstupeniek dopredu že mu nejakí zo zájazdu neprišli...to bola SUPER správa.

Čakanie na vstup opisovať nejdem, snáď len toľko že tam bolo strašne veľa fans a veľa vlajek a videl som snáď všetky možné motívy tričiek Maiden. Radosť pohledět !! Medzitým som si nenechal ujsť príležitosť ochutnať české pivo, aj keď akurát bola hmla( predtým pršalo) a koniec radu bol až niekde v tej hmle ale čakať sa oplatilo, také dobré pivo som jakživ nepil!!

O piatej začali vpúšťať celkom v pohode som sa dostal dovnútra my čo sme boli vpredu sme mali prístup na bočnú tribúnu(dobrá vec nemusel som tam stáť ako kkt tri hodiny narozdiel od ostatných jedného čo sa snažil preskočiť do nášho sektoru fajne zmárovali securiťáci a spravil nám na tribúne show ... prvá kapela bola viac menej nudná. Vybrali ju poslucháči rádia metal Hey! čo je dobré české rádio, škoda ,že v našich éteroch nie je nič podobné. Volali sa Gate Crasher, tka vám poviem nič moc, ja by som sa hanbil!! Zruční síce boli a mali asi jednu alebo dve slušné veci,ale zvyšok bola úbohosť najvyššieho ranku, miestami mi až začali pripomínať blink182 (a nič proti fanúšikom tohto bandu ale bil by som ich až by zčerneli). no tých som pretrpel ani plocha ešte nebola plná, takže sme si mohli pobehovať. Bol som si kúpiť niečo na žranie a keď som sa vrátil o chvíľu prišla Lauren Harris, Steveova dcéra..pôvodne som si ju chcel vychutnať na tribúne ale keď som ju uvidel tak som zišiel dole. to bola JEBAČKAAAAAAAAAAAAAAAAA!! ja nie som prasa ale to musí uznať každý, že to sa len tak nevidí každé jej uklonenie získalo potlesk a keď na konci bol záber na jej prdelku na veľkoplošnej tka to boli panečku ovácie .... k vystúpeniu hovorilo sa že bude hrať niečo ako avril lavigne ale mne sa to tak nezdalo,skôr mi to prišlo ako celko, slušný hard rock..hlas mala celkom dobrý. a ďalšie pikošky, gitarista bol čistý Zakk Wylde, basák vyzeral ako z Pink Floyd a Bubeník ako z queen (teda aspoň zdiaľky). tak a potom som už na ploche vydržal až do maidenu.

Nastalo ticho, červené svetlá, orchestrálne intro a už na pódium jeden po druhom vybiehajú a hneď to rozbalai novinkou Different World, táto skladba sa mi až tak nepáči (ako ostatne celý AMOLAD) ale na koncerte mali tieto skladby zvláštnu silu, a veru smo si aj zaspieval...nasledujú these colours don`t run a potom brighter than a thousand suns, dosť dlhé kolosy. Aby sa nepovedalo tak medzi to hodili koncertnú stálicu Wrathchild,tú som si dosť slušne zabékal. a potom nasleduje ďalšia stálica The Trooper, Bruce samozrejme vybehol v koloniálnej uniforme a mával english vlajkou osobne tento moment je pre mňa nezabudnuteľný...Bruce celý čas robil tak trochu napriek Nickovi,napr. tu mu zakryl tomy vlajkou čo dosť zhoršilo zvuk pri jeho prechode ale bolo to zábavné,hehe. Children of the Damned tak an túto som sa tešil..dobre odspievaná publikum si tiež zabékalo. nasledujú ďalšie dve pecky z nového Reincarnation of Benjamin Breeg a For The Greater Good of God....samozrejme kvalita na úrovni a užil som si. myslím že to boasl na jednej z týchto dvoch keď sa Bruce a Steve o seba potkli a bola ďalšia sranda potom dve nesmrteľné klasiky number of the beast a fear of the dark... na Numberi samozrejme vyliezol na pódium Kozlík šikula a fear je taká nesmrteľná skladba že sme ju mohli publikum odpsievať sami. Potom ďalšie dve sázky na istotu Run to the Hills(tak táto bola naozaj silne odspievaná publikom) a Iron Maiden(I want whatever, whatever you are Iron Maiden's Gonna get you no matter how far.-toto bolo splnené na 100%) nasledovala menšia pauzička a potom ešte zahrali tri nesmrteľné klasiky 2minutes to midnight( imho jedna z najlepšie zahraných v ten deň) , The Evil that Men Do( tak toto bolo fakt niečo!!!) na ktorej vybehol aj Eddie vojačisko(ak sa dobre pamätám mám trochu zmätok čo bolo pri ktorom songu) a Janick sa trochu pohral s jeho samopalom a potom posledná hymna Hallowed be thy name. potom hoši poďakovali a odišli, pri tom nám pustili veselú pesničku. Tak sme šli aj my.

Domov som sa vrátil asi o tretej unavený a správne naladený. Tu som opisoval koncert. Napíšem asi ešte jeden blog s pikoškami ale nie tu aby ste zase nezostarli pri čítaní
A moje ospravedlnenie smeruje k tým ktorým som vravel že tam nejdem a sťažoval sa, obzvlášť Zemine. ale fakt sa to zbúchalo an poslednú chvíľu

 Blog
Komentuj
 fotka
ronny  9. 6. 2007 23:00
radosť čítať kolko ludí tam asi bolo??
 fotka
zemina  10. 6. 2007 09:16
EDOOO!!! Parada..Efa mi hovorila ze si isiel na Maiden..Az mi popukali kosti ako som sa radovala,lebo si vyzeral neskutocne smutne ked si mi pisal spravy ako tam nejdes. Nemusis sa ospravedlnovat,no aj tak ospravedlnenie prijmam.heh..

Ako vidim tak to bolo super..skvely playlist(veru aj ja by som si zabékala)..a este budu aj pikosky..hmm..taky Maiden na zivo,to by som si teda pozrela..ale Metallica mi je zatim prednejsia.

Inac clanok super..aj som sa nasmiala hlavne na tych tvojich prasacich chutkach s prdelkou.



Ok..koncim..aby som sa prilis nerozpisala,lebo by to mohlo dopadnut zle.

,,/ ^ ^ ,,/
 fotka
zemina  10. 6. 2007 09:19
P.S. Je Bruce taky charizmaticky aj nazivo,alebo len na fotkach?
 fotka
jeseter  10. 6. 2007 12:48
Bruce síce už nie je to čo s dlhými vlasmi ale radosť naňho pozerať..z neho to doslova srší a druhou osobnosťou na pódiu je jednoznačne Gers,ten chlapík robí show aj za ostatných
Napíš svoj komentár