...Sedela som v obyčajnom podniku, kde si každy pochutnaval na obyčajnom
Menu dňa, ktoré na pohľad vyzeralo lákavo, no chuť všetok ten prvý dojem pokazil. Hluk riadov sa ozýval po celéj reštaurácii, škrípanie príboru na keramických tanieroch nerobilo zrovna dojem kľudneho obeda. Pohľad mi blúdil po personáli ktorý lietali po celéj miestnosti a ich výraz napovedal, že nestíhaju.

Zvláštne...všetko to bolo tak obyčajne zaujímave.

Kým sa ku mne dopracovala obsluha, pomaly som už ani nevedela čo som to vlastne chcela, uvedomila si, že nie som ani hladná dala som si skromne minerálku a uvažovala som ako to pôjde so mnou ďalej.

Keď sa ku mne blížil čašník s milým úsmevom na tvári. Položil predo mňa obrovský dezert a minerálku k tomu.
Nechápavo som naňho pozerala, už som sa chcela ohradiť no skočil mi do reči.

Ten pán pri bare Vám objednal tento zákusok, máte si ho užiť v zdraví a vylepšiť si náladu

Môj pohľad automaticky smeroval k baru, nevedela som ako sa zatváriť, automaticky som pohodila vlasmi a jemne som sa usmiala.
Chlapík sa len usmial, zobral kufrík a už ho nebolo.

Hlavou mi preletelo množstvo otázok, prečo, aký bol ten dôvod, vari som pôsobila tak kleslo a beznádejne? Je pravdou, že ten koláč je neodolateľný, priam sa mi prihovaral aby som si s neho odjedla.

Musela som....

Prvé sústo bolo sladké, úžasné, rozplývalo sa mi v ústach dokonalá chuť, potešenie, radosť. Áno padlo mi na úžitok, vychutnávala som si prvé kúsky, avšak každým kúskom som zisťovala, že už nevládzem.

Je to presne o tom, zobrala som si na paškál veľké sústo bola to ponuka na ktorú sa nedalo povedať nie. Je to koláč ktorý vábi núka veľa možnosti, ako si s ním spríjemniť situáciu, ale i toto sladké potešenie ma skryté zákutia pri ktorých sa človek zamyslí či ma naozaj toľko síl, aby to všetko zvládol. No bez tejto maličkosti by bol svet nudný, nezaujímavý a strohý. Som rada, že som sa dočkala tejto pozornosti.

 Blog
Komentuj
 fotka
drilo  6. 5. 2010 19:08
ja sa takej pozornosti asi nedockam ... prajem ti to ... dufam ze si si ho enjoy-ila
Napíš svoj komentár