Susedia sem prišli ako veľká vlna - Slovensko nebolo pripravené na nejaký domáci sitcom, ale prijali ho naozaj prívetivo (asi až príliš, keď včera vyhrali opäť program roka..). A komu by sa nepáčila útla žienka Ildikó, ktorá nás týždeň čo týždeň zabávala svojimi skomolenými hláškami?

Človek by povedal, že je to naozaj šikovná mladá žena. A nedovolím si oponovať, šikovná určite je.

Ale - videli ste Panelák? Nielenže od seriálu som čakala oveľa viac, herecký výkon Viki Rákovej sa mi zdá... neviem, ako sa správne vyjadriť. Spomalený? Rolu jej síce našili na telo, pretože jej slovenčina je dosť slabá, ale podľa mňa sa na to nedá pozerať.

Nechápte ma zle - v úlohe Ildikó si neviem predstaviť lepšiu herečku. Tak isto verím tomu, že Viki je aj v jej rodnej reči - maďarčine - skvelá herečka. Ale po slovensky je to hrôza. Každý, kto má aspoň trochu citu pre herectvo, si všimne, ako jej dlho trvá, kým zo seba dostane jednu vetu a keď ju konečne povie, už ste zabudli, čo bolo na jej začiatku.

Viki má určite mnoho fanúšikov, ktorí ma tu teraz za to ukameňujú Ale musíte uznať, že v roli Ildikó sa okolo nej až robil až príliš veľký rozruch. Očakávali sme v Paneláku taký istý výkon, no v mojom prípade prišlo iba pomalé sklamanie.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
popa  13. 3. 2008 10:08
z casti mas pravdu..teda dost z velkej casti..

v Panelaku rozprava pomaly a vidno ze artiluje a ze otvara usta aby to aspon trochu vyznelo

Je to dobra herecka-v susedoch by ju nenahradil nik.No s Panelakom sa to porovnat ani neda.

No mozno ta jej rola mala byt taka.Nevieme.
 fotka
basawell  13. 3. 2008 14:47
Tiež si myslím, že je diametrálny rozdiel medzi výkonom v Susedoch a v Paneláku Viki Rákovej. Ale určite by som nepovedala, že jej v Paneláku ušili rolu na telo. Je "najhlavnejšia" postava a je, paradoxne, "najpasívnejšia". Nemyslím však, že je to chyba samotnej herečky, ale scenára, ktorý v takomto seriáli konkrétne tejto postave nedáva akýkoľvek priestor na sebarealizáciu.



Postava Agáty Fodrázsovej je jediná, ktorá zatiaľ (podľa mňa) ani za mak nezaujala. čo je možno škoda.



A ešte.. naozaj, pri jej maďarskom prejave nevdojak škrípem zubami..



Pekný deň
 fotka
dinqa  13. 3. 2008 14:52
celkovo panelak mi pride jak dajaka spomalena telenovela kde sa za 10 casti stanu asi tri veci..
Napíš svoj komentár