Je priam zaujimavé sledovať kam sa slovenská scéna v priebehu prvých dvoch mesiacov prvého quartálu dostala. Človek skutočne nevie, či sa má na sklonku druhého mesiaca rehotať, alebo plakať. Tolko zábavy nie je ani v silvestrovskom kabarete, čo na politickej scéne Slovenskej republiky.

Prvým priam srandovným momentom bol Návrh na ochranu republiky z dielne Slovenskej národnej strany, avšak výstižnejšie by bolo skôr na konci slovíčko srandy..

Pri tomto návrhu napadá človeka len jedna myšlienka, zbláznil sa Slota, keď jeho partaj tento Zákon predklaldala, alebo je tak tupý z histórie?? Najskôr obidva výrazy sú správne. SNS sa hrdo hlási k Tisovi, Hlinkovi a iným klérofašistom, avšak predkladajú na pôde Národnej z/rady Zákon na ochranu republiky, ktorý Hlinkovski partajníci ostro napadali a zároveň pri ktorom ujo Andrej H roku 1923 skoro rozbil svoj poslanecký pultík, čo tak vehementne proti nemu vystupoval.

Skôr ako sme sa stihli prebrať z prvého šoku z dielne SNS prišla druhá rana - ujo Jano zo Žiliny a teta Anča z Čadce navrhujú nový pronárodný zákon podľa ktorého sa budú naši žiačikovia učiť ako nespáchať vlastizradu, a to skutočne originálnym spôsobom - spievaním štátnej hymny na začiatku vyučovania a skládaním prísahy pri preberaní občianky. A to už veselé je skutočne. Predstava ako sa prváčikovia alebo pubescenti z ôsmeho, prípadne deviateho ročníka ZDŠ snažia zaspievať hymnu je predstava veľmi zábavná. Škoda len, že už nie je Silvester. Tým by prekonali nielen spoločnú česko-slovenskú produkciu pri zostavovaní programu na konci roka 2009, ale aj trapnú Monsterovú a Editu Papeky v jednej osobe v naivnej snahe zahráť Adelu Banášovú.

KOmu ešte nestačilo, prichádza druhá porcia zábavy z dielne srandistov z SNS. A to je budovanie národnej uvedomelosti v spoznávaní novej zbrojnej techniky. Srandisti od národniarov v rámci svojich humoristických vystúpení sa snažia pritlačiť slovenské devy a junákov do polovejnsko-militantných skupiniek, kde sa budú učiť ako zachádzať s rotačným gulometom, odmínovacím zariadením Božena, ako rozobrať a poskládať samopal a ako utekať s plnou polnou na Kriváň a späť. Veď nepriateľ, pardón spojenec z NATO je neďaleko za Dunajom a takéto zručnosti sa vždy zídu.

KOmu ešte nestačí, tak sa môže zasmiať aj nad návrhom, aby sa nezavádzali cudzie slová do slovenčiny. Že sa horor premenuje na desívku, triller na napínavý film, tinedžér na mladíka, to len vítam, ale ako sa premenuje Avion shopping park, Lakeside park, Polus city center, to už je oveľa zaujimavejšie.

V prvých mesiacoch ANNO DOMINI 2010 humorom nesršali len politici, ale aj policajti, ktorí nevedomky nechtiac zabudli výbušninu v batožine slováčiska ako repa. Zdárne im konkurovali aj írski machri cechu policajského, keď na informáciu o deaktivovanej výbušnine nechali vypratať až tri ulice.

Inak všetci poznáte ten vtip

KOľko treba na teroristický útok policajtov??
Dvoch, jeden výbušninu schová a druhý ju nenajde

Aj Smer má humornú žilku. Najprv minister financii prišiel na to, že za zdravie platíme viac ako za bývalého ministra známeho aj pod menom dr. Mengele. Túto informáciu mu vyvrátil hneď jeho partajník Ráši, že je to nezmysel. Že by kríza v milionárskej firme so šípkou vystupujúcou pod názvom sociálnej demokracie??

Iný prúser má nekresťansky liberalistická SDKÚ. Tá nielen nevie vysvetliť svoje financovanie prostredníctvom podozrivých firiem, ale navyše aj zistila, že jej akosi nesedia milioniky v pokladni podarenej partaje. Ako to už na Slovensku býva, obeť sa hneď najde a tu konkrétne úlohu obetného baránka hrá bývalá financmajstrová tejto modrej a obzvlášť dobrej strany.

Pre niektorých je to dostačujúce, ale spýtajme sa - neznie Vám trochu s nádychom humoru informácia, že doteraz sa na to nedošlo, že zo strany modrej farby zmizli tolké peniaze?? Nesvedčí to o neschopností generálnho finančníka v naších kruhoch dobre známeho pod názvom ústredný tajomník??

Kto ešte nepochopil, ďalšia stopa. Ak tá pani ukradla milióny eur prečo nie ej za kopečkami, ale v obyčajnej pootĺkanej bytovke, v havlovej dobrej známej králikárni..??

Ryba vždy smrdí od hlavy a ja sa len naivne pýtam, prečo doteraz tam nerobili revíziu finančníci, ktorí by boli schopní ústredného tajomníka KSS zrušiť a zavrieť, keby mu tam chýbalo nezdokladované euro??
Aj o tom je demokracia po hejslovenský.

Prapodivne vyzerala i Akcia Štrbské PLeso, kde sa pretekali v chránenej oblasti ožratí predstavitelia veľkoburžoázie. O to čudne je to, že nikoho ani nenapadlo zakročiť v chránenej oblasti, kde by nasoolili každému z plebsu mastnú pokutu len za to, že si odhodil papierik na zem z vaku.

O ďalších kauzách, kauzičkách ani nejdem hovoriť, strávlili by sme tu hrozne dlhý čas, na záver treba dodať len jedno. Na Slovensku je to tak, hlavne že je zábava...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár