Postupne tu budem pridávať články .... sú z knihy ... táto knihy mi dosť zmenila život ... je to pre tých, ktorý chcú nájsť zmysel svojho života.
Je to skôr pre tých, ktorý veria v Boha, ale bol by som rád, keby si to prečítali aj tí, čo neveria.... taže začínam:

Boh je počiatkom všetkého
Lebo v ňom bolo stvorené všetko, čo je
Na nebesiach aj na zemi, viditeľné aj neviditeľné...
Všetko je skrze Neho a pre Neho.
Kolosenským 1:16 (Ev.)

Nie je to o tebe.
Zmysel tvojho života je oveľa väčší ako tvoje osobné naplnenie, pokoj mysle alebo dokonca tvoje šťastie. Je oveľa väčší ako tvoja rodina, kariéra alebo najdivokejšie sny a ambície. Ak chceš vedieť, prečo si tu na zemi, musíš začať Bohom. Narodil si sa pretože On mal s tebou svoj úmysel.
Ľudia hĺbajú nad zmyslom života už tisícky rokov. Väčšinou začíname s nesprávneho konca – od seba. Dávame si otázku typu ,,Čím ja chcem byť? Čo by som mal ja robiť so svojím životom? Čo sú moje ciele, moje ambície, moje sny v mojej budúcnosti? Ak sme zameraní na seba, nikdy neodhalíme cieľ svojho života. Biblia hovorí: ,,V jeho ruke je život všetkého tvorstva i duch každého ľudského tela.´´1
Na rozdiel od mnohých populárnych kníh, videí a seminárov, zmysel svojho života neodhalíš, ak ho hľadáš v sebe. Pravdepodobne si sa už o to pokúšal. Nie si svojím tvorcom a preto nemôžeš mať odpoveď na otázku, prečo si bol stvorený. Ťažko vieš odhaliť účel nejakého vynálezu, keď ho vidíš prvýkrát v živote. A ani sám vynález ti to nie je schopný povedať. Účel ti prezradí iba sám vynálezca alebo návod na použitie.
Raz som sa stratil v horách. Keď som sa zastavil, aby som sa spýtal na cestu do tábora, povedali mi: ,,Odtiaľto sa tam nedostanete. Musíte tam ísť z druhej strany pohoria!´´ Rovnako nemôžeš nájsť zmysel svojho života, ak začínaš od seba. Musíš začať Bohom, ktorý je tvojím Stvoriteľom. Si tu, pretože Boh chce, aby si existoval. Stvoril ťa a si tu pre Neho. Ak však túto pravdu nepochopíš, tvoj život nikdy nebude mať zmysel. Svoj pôvod, totožnosť, význam, zmysel, dôležitosť a svoje poslanie odhalíme len v Bohu. Každá iná cesta vedie do slepej uličky.
Opačným postupom je pokúšať sa použiť Boha na svoju vlastnú sebarealizáciu. Toto však vedie do záhuby. Bol si stvorený pre Boha a nie naopak. Zmyslom života preto je, aby ťa mohol Boh použiť pre svoje zámery, a nie, aby si ty využil Boha pre vlastné ciele. Biblia hovorí: ,,A telesne zmýšľať je smrť, ale duchovne zmýšľať je život a pokoj!´´2

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Rovnako nemôžeš nájsť zmysel svojho života, ak začínaš od seba
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Čítal som veľa kníh o tom, ako nájsť zmysel svojho života. Všetko to boli knihy typu ,, pomôž si sám´´, pretože pomoc začínajú hľadať od seba. Knihy tohto typu, dokonca aj tie kresťanské, obyčajne ponúkajú rovnaké kroky k objaveniu zmyslu života: Vezmi do úvahy svoje sny. Definuj svoje hodnoty. Stanov si ciele. Zisti, v čom si dobrý. Postav si latku vysoko. Pusti sa do toho! Buď disciplinovaný. Ver, že môžeš dosiahnuť svoje ciele. Zapoj aj iných. Nikdy sa nevzdávaj.
Tieto odporúčania samozrejme často vedú k veľkému úspechu. Zvyčajne môžeš dosiahnuť cieľ, ak naň sústredíš všetku svoju pozornosť. Byť úspešný a naplniť zmysel svojho života sú však dve zásadne rozdielne veci. Môžeš dosiahnuť všetky svoje osobné ciele podľa svetských noriem získať úžasný úspech, ale pritom si stále nenaplnil zámer, pre ktorý ťa Boh stvoril. Potrebuješ viac ako len radu: ,,Pomôž si sám´´.
Toto nie je kniha typu,, pomôž si sám´´. Nie je o hľadaní dobrej kariéry, dosiahnutí svojich snov alebo plánovaní svojho života. Neporadí ti ako vtesnať ešte viac aktivít do tvojho už aj tak preplneného kalendára. V skutočnosti ťa táto kniha naučí robiť v živote menej tým, že sa sústredíš na to najpodstatnejšie. Je o tom, ako naplniť boží plán vo svojom živote.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
poeticgirl  31. 10. 2010 19:42
super clanok
 fotka
itachi7  31. 10. 2010 23:07
Veríš v Boha?
 fotka
anjelik107  29. 8. 2012 21:56
dost silne slova... z akej knihy to je?
Napíš svoj komentár