Som strašne sebecká. A áno, plne si to uvedomujem, nie nehodlám to zmeniť. Načo? Neverím v posmrtný život, takže neočakávam "zúčtovanie hriechov" ani "odmenu za dobré správanie." Síce predstava nekonečného nič je nanajvíš depresívna , aj keď aj to sa dá považovať len za pseudopredstavu, pretože predstaviť si nič je takmer nemožné.

NIČ je horšie ako smrť. NIČ nie je ani tá smrť , aj keď smrť sama o sebe to NIČ zapríčinuje.

Predstava ničoho je depresívna, ale viac než reálna.

Načo by som sa teda mala meniť? Pre ostatných? A nie je istým spôsobom sebecké od nich žiadať aby som sa zmenila? Však ľudí máme mať radi nezištne. Láska samotná je to najsebeckejšie na svete. Lenže tam sa to odpúšťa z nejakých mne neznámich epických dôvodov.

V podstate sme každí istým spôsobom Slnko, stred vesmíru a ostatní okolo nás obiehajú. Sme základom, sme sami vesmírom ktorý obieha okolo ďalších, aby sme aj my mohli žiariť.

Bez vlastnej existencie, by sme nemali toľko krát precenované vzťahy . A preto budem sebecká a egocentrická. Budem myslieť na seba , aby som mohla mať rada ľudí, čo nejde vždy najľahšie...

 Blog
Komentuj
 fotka
hysteric  3. 9. 2010 17:59
pekný blog... len .. mohla by si mi vysvetliť prečo je láska to najsebeckejšie?
 fotka
iamhero  3. 9. 2010 18:11
@hysteric pretože ket niekoho lubiš či chceš či nechceš podvedome si ho privlastnuješ.... žiarliš... nemusíš šaliet ani robyt sceny.. ale troška žiarliš.. pretože sa bojíš že čo ak je jej/ mu s ním/ nou lepšie ako so mnou..a zese tým pádom mylsíš na seba...
 fotka
minora  3. 9. 2010 18:59
"A preto budem sebecká a egocentrická. Budem myslieť na seba , aby som mohla mať rada ľudí, čo nejde vždy najľahšie..."



toto je podľa mňa dobra volovina.....budeš vo všetkom myslieť iba na seba, aby si sa ty mala čo najlepšie a zároveň chceš mať rada ostatných ľudí? To sa neda...veď keď mám niekoho skutočne rada tak myslím na neho a chcem pre neho len to dobré.
 fotka
iamhero  3. 9. 2010 19:04
@hysteric človek nemože mat rad inych ludi ak nema rad seba.. to si ešte nepočula???
 fotka
hysteric  3. 9. 2010 19:10
nie nepočula a ďakujem za objasnenie
 fotka
iamhero  3. 9. 2010 19:20
vet ale pochopte ze clovek musi myliet na sebe vsak by sa zblaznil kebyze sa ma rozdat cely!!!
Napíš svoj komentár