Všetko to začalo pred rokom, keď Sabaton uverejnili na webe že chystajú nové CD.. Pravidelne som sledoval na Facebooku Studiossesion nahravky (videa z nahrávania). Bolo to úžastné aj hrozné zároveň.. Nie a nie sa dočkať kedy dajú ďaľšie info.. Keď zverejnili Teaser (s kúskom songu Coat of Arms) a zoznamom miest, kde sa bude konať World War Tour 2010, a videl som tam Bratislava, hneď som vedel, že tam budem..

Pravidelne som checkoval, či už sú lístky v predaji, až okolo 20. Mája sa konečne objavili.. Neváhal som ani minútu, a hneď som dva kúpil.. Prvé dva lístky, pol roka pred koncertom.. Čas plynul, a Sabaton vydali album Coat of Arms (ktorý som si samozrejme okažite kúpil v LTD edící ) Ale nebudem tu rozpitvávať polroka čakania..

Konečne prišiel 13. November a spolu s bratrancom sme sedeli v buse do Blavy.. Po polroku sme sa konečne dočkali a uvidíme Sabaton a nové songy do BA sme prišli okolo tretej. Do koncertu času dosť, tak sme pár hodín strávili na nábreží a v Eurovea Galeria (fotky som dával na Fb, tu na nástenke mám link). Okolo šiestej sme sa vybrali na miesto konania koncertu.

Po hodinke čakania nás pustili do sály, a ja som si mohol kúpiť limitku Alestormu a vlajku Sabatonu. rýchlo sme obsadili fleky vpredu a spolu s ďalšími kamarátmi čakali na začiatok.

Presne o ôsmej začal Steelwing.. Neoklasický heavy metal zo Švédska.. Dosť dobrý boli, aj keď nie zrovna to, na čo som čakal..

Po pol hodine sa s nami rozlúčili so songom Roadkill (Kill or be Killed) a prišla malá pauza na výmenu aparatúry.. Na rad prišiel pirátsky Heavy Metal zo Škótska: Alestorm.. Na nich som sa strašne tešil, je to fakt super muzička.. Všetky songy som spieval s nimi, zametal vlasmi a skákal jak zmyslov zbavený.

Počas posledného songu Keelhauled som vytiahol doma pripravený plagát "DANI, pleash give me PICK". Gitarista Dani sa pousmial, a po skončení mi hodil trsátko. Ale beda, ľudia okolo mňa sa zhŕkli a trsátko sa odrazilo a spadlo na zem pred zábrany..

Okamžite som sa cez ne načiahol za ním, bratranec ma musel chytiť za nohy, aby som neprepadol úplne.. Keď som ho už mal takmer na dosah, asi tak na centimeter, všimol si ho dáky iný týpek a zboku sa pretlačil a uchmatol mi ho..

Myslel som, že ma trafí šľak.. Bol som zúfalí, tak tesne od neho a aj tak ho nemám.. Chalan videl, že ho fakt strašne chcem, tak mi ho predal za pivo pár sekúnd po tom, čo si ho šiel kúpiť, prišiel Dani s druhým trsátkom (videl že som ho nechytil a tak šiel dozadu pre druhé). Okamžite sa všetci okolo mňa začali za ním načahovať, no Dani ukázal nie, to je jemu a ukázal na mňa a potom mi ho podal (to druhé som potom vymenil s kamarátom za trsátko od Rikarda zo Sabatonu, čo on chytil)

Sabaton hral úplne úžastne, k tomu nemám ani čo napísať, akurát len to, že toľko superlatívov ako by si zaslúžili ani nepoznám jedinú vec by som im vytkol, a to, že u nás nehrali Swedish Pagans, na čo som sa strašne tešil, no zase hrali iné songy, čo inde nie po koncerte samozrejme bolo zháňanie podpisov na CD a fotenie (fotku s Danim som si dal ako profilovku na FB, so Sabatonom mám fotku ešte z minulého roku, tak aspoň tam som ušetril čas..)

A veru, bus o jednej sme zmeškali, tak sme museli ísť 1:40. Lístky sme si, ako ináč pýtali pološeptom zachrípnuto bratranec samozrejme hneď zaspal, takže bolo na mne, aby sme neprepásli, a neskončili až v Humennom

Suma sumáru máme za sebou vynikajúci koncert mojich obľúbenych kapiel Alestorm a Sabaton, ich podpísané CD, kopu fotiek a dve trsátka od gitaristov a už len počkať na ďalšie CD a následné turné

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár